Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την έντονη απογοήτευση και την απορία του για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία κατά την εφετειακή εκδίκαση αθωώθηκε ο σύγχρονος θιασώτης του Ναζισμού στην Ελλάδα Κ. Πλεύρης, εναντίον του οποίου είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη, βάση του αντιρατσιστικού νόμου 927/79 και είχε παραπεμφθεί σε δίκη κατόπιν βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

Η απόφαση αυτή προκαλεί λύπη, ανησυχία και προβληματισμό στους πολίτες μιας σύγχρονης δημοκρατικής κοινωνίας όταν ατιμώρητα ένας δεδηλωμένος υμνητής του Ναζισμού και του ρατσισμού όχι μόνον παραποιεί ιστορικά αποδεδειγμένα γεγονότα αλλά -πολύ περισσότερο- προκαλεί με τα γραφόμενά του μίσος και προτρέπει σε διακρίσεις και βία σε βάρος πολιτών της Ελλάδας και της Ευρώπης. (Υπενθυμίζεται ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο Κ. Πλεύρης «απείλησε» με το τι θα μπορούσε να συμβεί «αν σηκωνόταν από το τάφο ο Χίτλερ»!).

Οι Έλληνες Εβραίοι συνεχίζουν να
  συμπαρατάσσονται με όλες τις δυνάμεις του ανθρωπισμού και του πολιτισμού στον διαρκή αγώνα ενάντια στον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό, στο φασισμό και τον Ναζισμό, στα πλαίσια των αρχών της ελληνικής και της παγκόσμιας κοινωνίας.

Το Κ.Ι.Σ. πιστεύει ότι η συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του λόγου δεν έχει καμία σχέση με τις επώνυμες, σαφείς απειλές και με την προτροπή σε πράξεις βίας, διακρίσεων και μισαλλοδοξίας κατά των Εβραίων, όπως έπραξε ο Κ. Πλεύρης με το άκρως αντισημιτικό, υβριστικό και συκοφαντικό βιβλίο του.

Το Δικαστήριο με μια συμβολικής αξίας απόφαση έχασε την ευκαιρία να καταδικάσει έναν δηλωμένο αντισημίτη και ναζιστή που με το βιβλίο του κατάφωρα, κατά τη γνώμη μας, παραβιάζει τον αντιρατσιστικό νόμο.

Ο πρόεδρος του ΚΙΣ, Μωϋσής Κωσταντίνης,  έκανε προς τα ΜΜΕ και τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία την ακόλουθη δήλωση: "Τις ημέρες αυτές, με όσα ακούστηκαν στη δίκη με κατηγορούμενο τον Κ. Πλεύρη, μεταφερθήκαμε στο Μεσαίωνα.
  Αναμέναμε για λόγους συμβολικούς μία διαφορετική απόφαση από το 5μελές Εφετείο. Προβληματιζόμαστε μετά από την απόφαση αυτή αν όσοι απειλούν, υβρίζουν, προσβάλλουν ή διακρίνουν τους Εβραίους λόγω του θρησκεύματος τους θα δικαιολογούνται πλέον επικαλούμενοι το «επιστημονικό σύγγραμμα» του Κ. Πλεύρη".

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος