Μανώλης Νησανάκης
4.6.10

Η απόφαση των ακτιβιστών ήταν εκτός από την πρακτική κίνηση της παράδοσης της ανθρωπιστικής βοήθειας (αναπηρικά καροτσάκια, φάρμακα και οικοδομικά υλικά) να κάνουν πράξη και την άρση του αποκλεισμού της Γάζας από τη θάλασσα.

Αυτή η συμβολική προσπάθεια είναι απόλυτα δικαιολογημένη, κατά τη γνώμη μου, καθώς στρέφεται ενάντια στην παράνομη, παράλογη, ανήθικη, φασιστική και ενάντια στη ναυτική παράδοση της Μεσογείου απόφαση του κράτους του Ισραήλ, να αποφασίζει αυθαίρετα από που μέχρι που θα ελέγχει τη θάλασσα λες και είναι χωράφι τους.

Τέτοιου τύπου αποφάσεις και αποκλεισμοί είναι κατάπτυστοι και είμαι ολόψυχα με το μέρος των γενναίων αυτών ανθρώπων που πήγαν με αυτοθυσία να συμπαρασταθούν στον βασανισμένο, από τους συμπατριώτες σας, παλαιστινιακό λαό. Συνεπώς καλά κάνανε οι ακτιβιστές και αρνηθήκανε την "φιλεύσπλαχνη"  προσφορά του Ισραήλ να προσεγγίσουν άλλο λιμάνι και να αφήσουν εκεί τα αναπηρικά καροτσάκια.


Τώρα για το άλλο ωραίο που λέτε, ότι στα άλλα πλοία δεν άνοιξε μύτη, σας διαψεύδουν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που επέβαιναν στα άλλα πλοία όπου οι μαρτυρίες για τη βιαιότητα και τη ζωώδη συμπεριφορά των ισραηλινών στρατιωτών είναι συντριπτικές της όποιας δικαιολογίας θα θέλατε να επικαλεστείτε.

Αλλά ακόμα και στο Mavi Marmara γιατί δικαιολογείται η συμπεριφορά του στρατού; Επειδή αντιστάθηκαν οι επιβάτες του στο πειρατικό ρεσάλτο των ισραηλινών;


Το ελεύθερο εμπόριο είναι δικαίωμα κάθε λαού. Και επειδή είδα ότι γεννηθήκατε στο Παρίσι είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεται καλά το πνεύμα της φράσης "
laissez faire laissez passe". Τα θέματα της ελεύθερης διακίνησης εμπορευμάτων και ιδεών έχουν τεθεί επίσημα από το 1789 στην Ευρώπη και έχουν λυθεί. Το Ισραήλ όμως επιμένει να θέλει να μας επιστρέψει στον μεσαίωνα.


Έχουμε χάσει κάθε ίχνος λογικής στις υποθέσεις του Ισραήλ; Όλα είναι δίκαια αρκεί να είναι υπέρ του Ισραήλ;


Πόσο υπερόπτες είστε τελικά;