28.12.2007
Αγαπητέ κ. Βέρρο,

Καταρχήν σας ευχαριστώ για το email σας και τις απόψεις σας γύρω από το θέμα.

1. Προσωπικά πιστεύω, όπως και εσείς, ότι κανείς δεν πρέπει να διώκετε γι'αυτά που πιστεύει, γράφει ή λέει. Το φρόνημα δεν διώκετε αλλά η πράξη. Επιπλέων το γεγονός ότι ο Πλεύρης, ο Irwning
και άλλοι μπορούν και γράφουν ή να λένε ότι θέλουν, εγγυάται ότι και εγώ μπορώ να λέω και να γράφω ότι θέλω.

2. Εκεί που διαφωνώ είναι η υπεραπλούστευση «Αν δεν σας αρέσει ο ΚΥΡ μη διαβάζετε την εφημερίδα. Αν δεν σας αρέσει ο Πλεύρης, μην αγοράσετε το βιβλίο του. Ποιό είναι το πρόβλημα?»

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα διότι όπως έλεγε και ο πατέρας μου «τα προβλήματα είναι σαν τα μικρά παιδιά. Όσο τα αφήνεις τόσο μεγαλώνουν» απόδειξη δε, ότι είχε δίκιο, είναι η άνοδος του Χίτλερ στην Γερμανία, ή του Μουσολίνι στη Ιταλία (που στην αρχή χαρακτηρίστηκε «αστείος») και τόσον άλλων περιπτώσεων.

Επιτρέψτε μου ένα παράδειγμα και ερώτηση ταυτόχρονα: Φανταστείτε ότι υπήρχε μία εφημερίδα στην Ελλάδα που έλεγε συνέχεια, και σε συνεργασία με άλλους στο εξωτερικό, ότι η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική. Θα συμβουλεύατε εμάς τους έλληνες να μη διαβάζουμε την εν λόγω εφημερίδα αφού δεν μας αρέσει αυτά πολύ γράφει ή θα κάνατε κάτι.

3. Οι Πόντιοι και οι ξανθιές δεν πέρασαν από Ολοκαύτωμα. Επί πλέον δεν θυμάμαι κανένα εβραίο να προσεβλήθη από ανέκδοτο. Το σκίτσο του ΚΥΡ ότι οι Εβραίοι θα σκοτώσουν το Πάσχα τον Χριστό ήταν, και είναι, η βασική αιτία του διωγμού των Εβραίων για 2.000 χρόνια.

4. Τέλος, η φράση σας ότι το βιβλίο του Πλεύρη «Δεν με "ώθησε" σε κακές πράξεις εναντίον σας...» δεν με ξαφνιάζει. Αλλοίμονο αν συνέβαινε σε εσάς ένα γιατρό που, εκτός από μορφωμένος, είναι ταγμένος στο ευ ζην του ανθρώπου.

Αλλά ισχύει αυτό γιατρέ για όλους;

Και για τους ανεγκέφαλους;
Και γι'αυτούς που κατά καιρούς έχουν βάλει βόμβες σε Εβραϊκά καταστήματα και επιχειρήσεις;
Και γι'αυτούς που έστειλαν βόμβες στα γραφεία της Εβραϊκής κοινότητας στην Αθήνα;
Μιλάω για διάφορα περιστατικά των τελευταίων 20 ετών.

Αγαπητέ κ. Βέρρο, ο αντισημιτικός είναι ένα κομμάτι του ρατσισμού γενικότερα, και πρέπει να καταπολεμηθεί με κάθε τρόπο. Διαβάστε το άρθρο μου Πρέπει το Ολοκαύτωμα να είναι μόνο Εβραϊκό;
http://www.cohen.gr/hpg60.htm για να γίνω ποιο σαφής.

Με άπειρη εκτίμηση
Ζαν Κοέν.=========


Κύριε Κοέν καλησπέρα και καλή χρονιά

Σε μια τυχαία περιήγηση στον ιστό έπεσα στην ιστοσελίδα σας και συγκεκριμένα στο γράμμα του κυρίου Βέρρου.
Κατόπιν διάβασα την απάντησή σας.

Έχω να σας κάνω ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με την απάντησή σας

1) Εσείς Λέτε <<2. Εκεί που διαφωνώ είναι η υπεραπλούστευση «Αν δεν σας αρέσει ο ΚΥΡ μη διαβάζετε την εφημερίδα. Αν δεν σας αρέσει ο Πλεύρης, μην αγοράσετε το βιβλίο του. Ποιό είναι το πρόβλημα?»

Αφού δεν σας αρέσει η υπεραπλούστευση γιατί εσείς το κάνε πιο πάνω γράφοντας << Επιπλέον το γεγονός ότι ο Πλεύρης, ο Irwning
και άλλοι μπορούν και γράφουν ή να λένε ότι θέλουν, εγγυάται ότι και εγώ μπορώ να λέω και να γράφω ότι θέλω.

Για να είμαι πιο ακριβείς πολύ παιδικά θέσατε την γνώμη σας ..άρα και απλουστευμένη.

2) Εσείς Λέτε <<Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα διότι όπως έλεγε και ο πατέρας μου «τα προβλήματα είναι σαν τα μικρά παιδιά. Όσο τα αφήνεις τόσο μεγαλώνουν» απόδειξη δε, ότι είχε δίκιο, είναι η άνοδος του Χίτλερ στην Γερμανία, ή του Μουσολίνι στη Ιταλία (που στην αρχή χαρακτηρίστηκε «αστείος») και τόσον άλλων περιπτώσεων.

Τι εννοείτε ??? Δηλαδή εσείς μεγαλώσατε σαν παιδί επειδή σας είχαν ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΠΟΥ???ενώ αν δεν σας είχαν αφήσει δεν θα μεγαλώνατε¨???? , η θα μεγαλώνατε πολύ πολύ αργά???
Και συνεχίζετε λέγοντας η διαπιστώνοντας πως είχε δίκιο ο πατέρας σας χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του χίτλερ και του μουσολίνι.
Δεν ξέρω τι κόλλημα υπάρχει με αυτούς του δυό τύπους της ιστορίας .
Πριν από αυτούς αλλά και μετά τους δεν υπάρχει ιστορία??? Δηλαδή γιατί δεν αναφέρατε τον Σάντα Χουσείν???? Η άντε ακόμα και τον Στάλιν.
Βέβαια για τον σανταμ είναι λίγο δύσκολο να αναφερθείτε καθώς ο τύπος ΜΕΓΆΛΩΣΕ με την σύμφωνη γνώμη ομάδας αμερικανών που στήριξε και στηρίζει η εβραική κοινότητας της αμερικής.

3) Πιο κάτω ΛΕΤΕ
Πόσο σίγουρος είστε γι αυτό που λέτε?
Έχετε διαβάσει την ιστορία των Ποντίων?? ( ποια έκδοση αυτής θέλω να μάθω )
Εκτός εάν υποχρεωτικά με την λέξη ολοκαύτωμα θα πρέπει να εννοούμε τους εβραίους που θανατώθηκαν Για όλους τους άλλους ισχύει άραγε το ολοκαύτωμα??
Αν ισχύει , τότε στην ιστορία των Ποντίων θα βρείτε πολλούς εκ Θεσσαλονίκης που βρέθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του χιτλερ και πέθαναν.
Τώρα βέβαια οι ξανθιές δεν πέρασαν από ολοκαύτωμα , όπως εσείς το εννοείτε ΟΜΩΣ ο στάλιν είχε άλλη γνώμη ………
ΑΑΑΑ για να ρωτήσω λίγο δηλαδή μετά το 2000 μ.χ σταμάτησε ο διωγμός των εβραίων ???? Μήπως μετά άρχισε ο διωγμός των παλαιστίνιων????
Συγνώμη για την παιδική και αφελής παρατήρηση αλλά πώς να σχολιάσω την φράση
4) ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ
Μπορείτε να με πληροφορήσετε τι είναι ο σημιτικός ??? Οπαδός του Σημίτη μήπως η είναι αυτός που φτιάχνει μια εφημερίδα εδώ ( η την αγοράζει διότι έχει λεφτά ) και σε συνεργασία με άλλους που έχουν εφημερίδες αλλού ανά τον κόσμο προπαγανδίζουν ότι στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο 6.000.000 εβραίοι πέθαναν εξαιτίας του πολέμου από τον εχθρό??? .
Αναφέρετε τις βόμβες στην εβραικη κοινότητα . Έχετε δίκιο
Θέλω την γνώμη σας για την βόμβα του πετρελαίου ( εννοώ την τιμή του ) ανά τον κόσμο τα τελευταία 20 χρόνια.
Τι ρόλο παίζουν σε αυτό εταιρείες εβραικών συμφερόντων ? ΤΕΧΑΚΟ SHELL κ.τ.λ


Φυσικά γνωρίζετε τις επιχειρήσεις ΣΑΡΑΚΑΚΗ .Γνωρίζετε την ιστορία της οικογένειας αυτής??? Αν όχι μπορείτε να μάθετε πολλά ρωτώντας την οικογένεια ΕΒΕΡΤ του Μιλτιάδη.

Αυτά ήθελα να ρωτήσω …….

Με εκτίμηση

Τρύφωνας Χριστόπουλος

Γ: Θα υπογράψω ως ανιστόρητος και βλάκας καθώς μπερδεύω πάντα το ολοκαύτωμα του 95 % με το παλαιστινιακό του 100%. Θεωρώ τον εαυτό μου βλάκα και ανιστόρητο κατά 5%