6.1.09
Υπαρκτός ο κίνδυνος μιας "ριζοσπαστικοποίησης"

Aυτό που συμβαίνει αυτές τις ώρες στη Μέση Ανατολή είναι εξαιρετικά σοβαρό: είναι υπαρκτός ο κίνδυνος μιας "ριζοσπαστικοποίησης" της κατάστασης με δραματικές συνέπειες για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής και ακόμη περισσότερο λόγω του μεγάλου αριθμού ανθρώπινων ζωών που χάθηκαν ή κινδυνεύουν να χαθούν.

Βρισκόμαστε ενώπιον των αποτελεσμάτων της αποτυχημένης στρατηγικής εκείνων, που πιστεύουν ότι τέτοιες κρίσεις δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα όπλα της πολιτικής αλλά με την πολιτική της δύναμης. Πρόκειται για μια στρατηγική, την οποία συμμερίζεται η απερχόμενη αμερικανική κυβέρνηση του Μπους αλλά όχι οι Δημοκρατικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ, που έχουν στο ενεργητικό τους ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, όπως εκείνη του Καμπ Ντέιβιντ. Ο σκοπός πρέπει να είναι ένας αποφασιστικός αγώνας κατά της τρομοκρατίας, που υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια μια απειλή για την ασφάλεια του κράτους και των πολιτών του Ισραήλ, και περνάει μέσα από τη δύσκολη αλλά απαραίτητη επαναπροσέγγιση και την πλήρη αλληλοαναγνώριση των δύο πλευρών.

Η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση μιας άμεσης κατάπαυσης του πυρός και να κάνει έκκληση για μια άμεση ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους, που υποφέρουν. Ο λόγος πρέπει να περάσει στην πολιτική πρωτοβουλία. Γι' αυτό πρέπει να υπάρξει ένας ενεργός ρόλος της Χώρας στην πολιτική διπλωματική σκηνή των διεθνών οργανισμών και της Ευρώπης, που δυστυχώς σήμερα, σε μια κατάσταση πολύ δραματική και λεπτή, μοιάζει διαιρεμένη και ανασφαλής.

Η Ευρώπη και η Ελλάδα πρέπει να αναζητήσουν μια ισχυρή παρουσία και μια πρωτοβουλία στη μεσογειακή σκηνή με συγκεκριμένες ενέργειες που να αποβλέπουν στην καταλλαγή και να εγγυώνται τον σεβασμό. Αυτό μαζί με τον σκοπό της επαναδημιουργίας των προϋποθέσεων και εύρεσης μιας λύσης των συγκρούσεων, που να στηρίζεται στην αναγνώριση των δικαιωμάτων των δύο λαών.

Κανείς δεν μπορεί να σκέφτεται ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση με τη χρήση της ισχύος και όχι μέσω της επίκλησης της αποτελεσματικής παρέμβασης των διεθνών οργανισμών.

Τελικός στόχος δεν μπορεί παρά να είναι η σύγκληση μιας Διεθνούς Διάσκεψης Ειρήνης, που να δώσει διέξοδο στη Μέση Ανατολή από το κατάμαυρο σκοτάδι του πολέμου, του μίσους και του πόνου. Χρειάζεται μια πολιτική λύση στην κρίση της Γάζας και η άμεση παύση των εχθροπραξιών: καινούργιοι νεκροί, καινούργιες συγκρούσεις δεν βοηθούν την ειρηνευτική διαδικασία.

Είναι αδιανόητη η μη αξιοποίηση του Προέδρου της ΟΑΠ Αμπού Μάζεν, ο οποίος εύλογα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την ισραηλινή παρέμβαση. Πρέπει να υπογραμμιστεί η βαθιά και ειλικρινής προσήλωση της παλαιστινιακής αρχής σε τρία θεμελειακά σημεία:
1. Χωρίς την ειρηνευτική συμφωνία κάθε μάχη, ακόμη και η πιο αιματηρή, μπορεί μόνο να επιμηκύνει τον πόλεμο χωρίς όμως να είναι σε θέση να θέσει ένα τέλος στον πόλεμο,
2. Πρωτοβουλίες που αφορούν μόνο στη Γάζα δεν θα μειώσουν την ένταση και
3. Η ισραηλινή πολιτική υπονομεύει τον ρόλο και το κύρος των μετριοπαθών δυνάμεων κι αυτό θα προκαλέσει στην Παλαιστίνη και στη Μέση Ανατολή συνολικά την επέκταση του δηλητηρίου του φονταμενταλισμού.

Αυτές οι κατευθύνσεις της παλαιστινιακής αρχής εκτίθενται σε κάθε επαφή της με τον ΟΗΕ και την ΕΕ. Δεν φαίνονται παράλογες ακόμη κι όταν συνοδεύονται από την έκκληση για άμεση και χωρίς όρους παύση των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας.

Το συμπέρασμα που προκύπτει όμως από την έναρξη της τελευταίας παρέμβασης της ισραηλινής πλευράς είναι ότι η παρέμβαση αυτή είναι δυσανάλογη προς τη ζημιά, που όντως έχουν υποστεί οι πολίτες και το κράτος του Ισραήλ από τη δραστηριοποίηση της Χαμάς τα τελευταία χρόνια η ακόμη και από την απειλή, που αυτή αντιπροσωπεύει. Επιπροσθέτως οι στόχοι της παρέμβασης αυτής μοιάζουν ασαφείς και απροσδιόριστοι.

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να βρει τα κλειδιά για να σταματήσει τον πόλεμο και να κλείσει αμέσως τον κύκλο του αίματος, η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης, που της αναλογεί, και η Ελλάδα πρέπει να τεθεί επί κεφαλής και όχι στην ουρά της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας.


Νίκος Ε. Μουρούτσος
Δικηγόρος
 
=============================================================================Γιατί δεν τα λέτε


6.1.09

Πήρα το θάρρος να σας γράψω και να σας παρακαλέσω αν είναι αυτό εφικτό να δημοσιοποιεί και η Ισραηλινή πλευρά τα εγκλήματα που γίνονται καθημερινά απο τους τρομοκράτες σε βάρος των κατοίκων του Ισραήλ. Επιτέλους αξιοπρέπεια , αξιοπρέπεια ως ένα όριο. ΚΆΠΟΤΕ ο κόσμος πρέπει να μάθει, ότι η αλήθεια δεν είναι αυτή που προπαγανδίζουν τα ΜΜΕ προβάλλοντας παιδια και μόνο παιδιά Παλαιστινίων εξαθλιωμένα και χτυπημένα για να προκαλέσουν τον οίκτο των τηλεθεατών και ούτε κουβέντα για τα παιδιά των Ισραηλινών λες και κείνα δεν τα γέννησαν μάνες ή δεν είναι παιδια. Πόσα λεπτά αφιέρωσαν για τα παιδάκια που σκότωσε στο σχολικό λεωφορείο ο Παλαιστίνιος οδηγός πρίν καιρό μέσα στο Ισραήλ? ούτε ένα λεπτό. Εξαθλιωμένους θέλουν τους Παλαιστήνιους οι ηγέτες τους και αμόρφωτους ,πρώτον για να μοιραζονται τα χρήματα αυτοί, και δεύτερον να τους χρησιμοποιούν ως καμικάζι για τους δικούς τους σκοπούς γι αυτό τους θέλουν και πρόβατα . Κατά τα άλλα οι ταλαίπωροι πιστεύουν οτι θα πανε στον Παραδεισο.Γιατι αφού ειδοποιήθηκαν να φύγουν απο την εμπόλεμη ζώνη δεν το κάνουν? για να καλύπτουν τους τρομοκράτες, Ξέρετε κάτι ? Το Ισραήλ και η Ελληνική αστυνομία ειναι στην ιδια μοίρα, Εχουν δίκιο και δεν μπορούν νατο βρούν γιατί το λόγο έχουν οι τρομοκράτες, οι αναρχικοί και ολα τα περιθωριακά στοιχεία . Δεν θα σας κουράσω άλλο, σας παρακαλώ όμως να δείξετε και σείς τα εγκλήματα που γίνονται σε βάρος του Ισραηλινού λαού ο οποίος έχει το δικαίωμα, όπως όλοι, να ζεί ελέυθερα στην χώρα του, χωρίς να φοβάται τις τυφλές ρουκέτες των τρομοκρατών. Ευχαριστώ.

Φ.Κ.
 
=============================================================================6.1.09
Δεν τιμάει την μεγάλη κυρία του Ισραήλ

Kαλημέρα σας κ. Κοέν.

Επισκέφθηκα την ιστοσελίδα σας http://www.cohen.gr και διάβασα πολύ από το ενδιαφέρον υλικό που έχετε αναρτήσει. Διάβασα όμως και μια δήλωση της Γκόλντα Μέϊρ που θεωρώ ιδιαίτερα ατυχή. Η πεποίθηση ότι οι άραβες δεν αγαπούν τα παιδιά τους και ότι αναγκάζουν τους ισραηλινούς να τα σκοτώνουν μου θυμίζει τις παλιές, αλλά δυστυχώς όχι τελείως ξεπερασμένες, αντιλήψεις ότι οι εβραίοι είναι σπαγγοραμένοι και τρώνε παιδιά. Μου φαίνεται τόσο εξώφθαλμα ρατσιστικό αυτό το σχόλιο, ώστε θεωρώ πως καθόλους δεν τιμάει τη μεγάλη κυρία του σύγχρονου Ισραήλ, ενώ υποτιμάει και την αξία της ιστοσελίδας σας. Προφανώς επίσης καθόλου δεν τιμάει και το κράτος του Ισραήλ η άποψη ότι κάποιος άλλος αναγκάζει τον στρατό του να σκοτώνει παιδιά. Μιλάμε για ένα κράτος προηγμένο και σύγχρονο που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με οργάνωση εχθρών, ή για πόλεμο φυλών που παίζουν με στρακαστρούκες; Στον δικό μας κόσμο "δικαίου" την ιστορία μας τη γράφουμε εμείς και οι ηγέτες μας και όχι οι εχθροί μας που δήθεν μας αναγκάζουν να κυλήσουμε στο κακό.

παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον τη δουλειά της οργάνωση Jewish Voice of Peace, όπως επίσης διαβάζω καθημερινά την αγγλική έκδοση της Haaretz και ψάχνω και για άλλες πηγές απόψεων της ισραηλινής πλευράς για τα όσα συμβαίνουν. Αν και εσείς έχετε κάποιες πηγές να μου συστήσετε, θα σας είμαι ευγνώμων.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την προσοχή σας και εύχομαι καλή χρονιά με περισσότερη ειρήνη, αλληλεγγύη και κατανόηση από όλους και για όλους.

Με εκτίμηση
Θεοδότα Νάντσου
http://horisvia.blogspot.com/
 

Αγαπητή κ. Νάτσου,

Το περίπλοκο θέμα που λέγεται Μέση Ανατολή δεν είναι μαυρόασπρο όπως καταλαβαίνετε. Δεν έχουν δίκιο οι Ισραηλινοί και άδικο οι Άραβες και ανάποδα.

Αυτό που είπε η Γκόλντα το είπε πριν 30 χρόνια υπό άλλες συνθήκες. Εγώ το έχω αναρτήσει για να δείξω ότι ακόμα και σήμερα η Χαμάς χρησιμοποιεί αθώους ως ασπίδα, πράγμα που για πρώτη φορά ομολογώ λένε και τα ελληνικά ΜΜΕ.

Ζαν Κοέν
=============================================================================6.1.09

ΕΒΡΑΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ
http://harrylogy.blogspot.com/2009/01/blog-post_06.html


Παρακολουθωντας τα προσφατα γεγονοτα,εβγαλα το ιδιο συμπερασμα που ειχα & μετα την Αντιτρομοκρατικη Εκστρατεια ( Anti-terrorist Campaign) του Ισραηλ στο Λιβανο,πριν 2 χρονια.

Οι Εβραιοι,παρ' ολο που ειναι ο πιο εξυπνος λαος του κοσμου & της ιστοριας,υστερουν στη πολιτικη & τη προπαγανδα.

Ειναι φανερο ,εδω & χρονια,οτι η συμμαχια
ισλαμοφασιστων - παγκοσμιων αντισημιτων - " Εβραιων " προδοτων ( κυριως προσηλυτων " Εβραιων " ή μπασταρδων απο μικτους γαμους με γκοημ )
παιζει το παιχνιδι της προπαγανδας στο γηπεδο του
"ανθρωπισμου " ,
"πασιφισμου",
"αμαχου πληθυσμου,
¨αθωων γυναικοπαιδων ".

Το κρατος του Ισραηλ & οι απανταχου Εβραιοι,μεσω των οργανωσεων τους,επρεπε εγκαιρα να ειχαν πολεμησει αυτα τα

αθλια & υπουλα

επιχειρηματα.

Ομως αφηνουν τη διεθνη αλητεια των δημοσιογραφων,
μαζι με τους
ισλαμοφασιστες- αντισημιτες-προδοτες-γκοημομπασταρδους
να συνεχιζουν το παραμυθι.

Συνεχεια βιντεα με
παιδια,
γυναικες,
πατερες,-μητερες-κουμπαρους-κουνιαδους-μπατζανακηδες,
το κλασσικο ασθενοφορο που χτυπιεται απο Εβραιους,
για να δειξουν οτι
οι Εβραιοι ειναι " αιμοδιψη κτηνη που σκοτωνουν για ευχαριστηση ",
οπως " σκοτωσαν & τον Χριστο μας ",
οπως " πινουν το αιμα των λαων με τις τραπεζες & τους κερδοσκοπους " ...

Επρεπε εξαρχης να ειχε καταδιωχτει αυτο το υπουλο θεατρο &
οι Εβραιοι να εθεταν σε ολους το διλημμα,
ζητωντας σαφη & καθαρη τοποθετηση.¨

" Ή με τους Εβραιους ή με τους τρομοκρατες ".

Δεν υπαρχει

"αμαχος πληθυσμος ",
δεν υπαρχουν" αθωοι" ,
δεν υπαρχουν "γυναικοπαιδα",
δεν υπαρχει " ανθρωπιστικη κριση".

Υπαρχουν μονο ενοχοι,
που κανουν φυσικη ή ηθικη αυτουργια στη Χαμας,
δινοντας τα μουλικα τους για ανθρωπινες ασπιδες,
που χρησιμοποιουν νοσοκομεια & κτηρια του ΟΕΕ για μπουνκερς για "μαχητες " & ρουκετες...

Υπαρχουν συνεργοι & παπαγαλακια των τρομοκρατων,
που παριστανουν τον " ανθρωπιστη " & ουσιαστικα μεριμνουν για την ατιμωρησια των τρομοκρατων,δημιουργωντας "ασφαλεις ζωνες " ( safe heavens ) σε κτηρια ΟΕΕ ,Τζαμια
& λοιπες δηθεν "ουδετερες " εγκαταστασεις.

Υπαρχει πολεμος.

Ενας πολεμος που ξεκινησαν οι απανταχου της γης βαρβαροι εναντιον ενος λαου
που αποτελει
γεννητορα πολιτισμου,
επιστημης,
γραμματων,,
τεχνων
&
- το κυριοτερο -

πλουτου.

Ενος λαου που καταδιωκεται απο ολους,
εδω & 2000 χρονια,
για να του κλεψουν τον νομιμα & σε αντιξοες συνθηκες αποκτημενο κοπο του
& να τον εξοντωσουν.

Ολων των νανων,με μηδενικο πολιτισμο,που μισούν τον γιγαντα.

Των " Φιλισταιων " που θελουν να ριξουν τον Σαμψων.

Σε αυτο το πολεμο,που θα συνεχισει για παντα,
ο καθενας ,αναλογα με το ποσο βαρβαρος ή πολιτισμενος ειναι,
πρεπει να παρει θεση.

Οι πολιτισμενοι ομως πρεπει να ειναι δυνατοι

& στη πολιτικη

& στη προπαγανδα.