YNET 13.2.2013
Του Danny Sadeh

 

Περίπου 400,000 Ισραηλινοί τουρίστες ταξίδεψαν το 2012 στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Σύμφωνα με την Ελληνίδα Υπουργό Τουρισμού φέτος αναμένεται περαιτέρω αύξηση του αριθμού αυτού.

Περίπου 400,000 Ισραηλινοί τουρίστες επισκέφτηκαν πέρσι την Ελλάδα ενώ, όπως επισήμανε την περασμένη εβδομάδα στην Yedioth Ahronoth η Υπουργός Τουρισμού της χώρας Όλγα Κεφαλογιάννη, ο αριθμός των τουριστών αναμένεται φέτος να σημειώσει περαιτέρω αύξηση.

Η κα Κεφαλογιάννη αφίχθη με μεγάλη αντιπροσωπεία στο Ισραήλ προκειμένου να μετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Μεσογειακού Τουρισμού (IMTM) που πραγματοποιείται στο Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με την Υπουργό, το 2012 αποτέλεσε χρονιά ρεκόρ για τον Ισραηλινό τουρισμό στην Ελλάδα και αυτό για διάφορους λόγους – εκτός από το μποϊκοτάζ στην Τουρκία.

"Πολλοί Ισραηλινοί έχουν ρίζες στην Ελλάδα και το ευρύ κοινό θεωρεί ότι ξοδεύει άξια τα λεφτά του στη χώρα μας με ανταγωνιστικές τιμές σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της περιοχής. Την περασμένη χρονιά δεχτήκαμε 16 εκατομμύρια τουρίστες.

"Έχουμε αναπτύξει τον αθλητικό και τον θρησκευτικό τουρισμό και τώρα αναπτύσσουμε και τον ιατρικό τουρισμό", πρόσθεσε.

Η κα Κεφαλογιάννη παρατήρησε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής για τους τουρίστες. "Ακόμη κι όταν γίνονταν παθιασμένες διαμαρτυρίες στη χώρα, ούτε ένας τουρίστας δεν έπαθε κακό επειδή οι Έλληνες καταλαβαίνουν πόσο σημαντικός είναι ο τουρισμός για την οικονομία μας".

 

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4343838,00.html