Cohen.gr Τρίτη 12.2.2019
Δημήτρης Τζώρας

Ο αγωγός EastMed, δεν είναι απλά μία σωλήνα που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ισραήλ, την Κύπρο και την Αίγυπτο στις Ευρωπαϊκές αγορές. Είναι μία νέα διακήρυξη του Μπάλφουρ! Αυτό, είναι το πραγματικό, γεωπολιτικό μέγεθος αυτής της συμφωνίας! Είναι το επόμενο εξελικτικό στάδιο του Ελληνικού και του Εβραϊκού Έθνους! 

Επειδή κανένας δεν πρόκειται να το κάνει στην Ελλάδα, θα το κάνω εγώ, εκ μέρους του Ελληνικού λαού. Να ευχαριστήσω, αυτούς που φρόντισαν να αλλάξουν το μέλλον της Ελλάδας και το πεπρωμένο των επόμενων γενεών. Ευχαριστούμε λοιπόν, το Κράτος του Ισραήλ και προσωπικά των Πρωθυπουργό, Μπίμπι Νετανιάχου και τους υπέροχους συνεργάτες του, που επέλεξαν την Ελλάδα ως συνέταιρο στο εγχείρημα αυτό. Γνωρίζω πολύ καλά, τις πιέσεις που δέχονταν, εντός και εκτός του Ισραήλ, ώστε ο αγωγός να διέρχεται από την Τουρκία...

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, την κυρία Νίνα Ρόζενγουολντ, Πρόεδρο του Gatestone Institute, για την απέραντη αγάπη και στήριξη στον Ελληνικό λαό. Πίστεψε σε εμάς, όταν όλοι οι άλλοι, ήταν εναντίον μας. Σπατάλησε πόρους, χρόνο και ψυχικά αποθέματα για να προσφέρει στα Ελληνόπουλα ένα καλύτερο μέλλον, όταν πολλοί πολιτικοί μας, καταστρέφουν μεθοδικά τις επόμενες γενιές. Είναι ηθική υποχρέωση και καθήκον της Ελληνικής Πολιτείας να τη βραβεύσει, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης στο πρόσωπό της. Διαβάζοντας παραιτέρω την ανάλυση, θα καταλάβετε γιατί θα πρέπει να βραβευτεί, αυτή η υπέροχη γυναίκα και τι πρόσφερε η βοήθειά της στα Ελληνόπουλα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Πρέσβη, κύριο Τζον Μπόλτον, για την υποστήριξή του και την αγάπη του προς τον Ελληνικό λαό. Ένας πραγματικός φιλέλληνας, ένας οραματιστής και ένας στρατηγικός νους, από τους ελάχιστους που έχει βγάλει η Αμερική εδώ και δεκαετίες!

Για εμένα, η υπογραφή της κατασκευής του East Med, είναι το τέρμα ενός 15χρονου αγώνα, για την ανάπτυξη των Ελληνο-Ισραηλινών σχέσεων, αλλά και μία νίκη κατά ασύλληπτων, σε ισχύ, δυνάμεων. Κερδίσαμε τον πόλεμο και ενυπάρχει πλέον έντονα στις σκέψεις μου, το παράδειγμα του Τζορτζ Ουάσινγκτον, όπου μετά τον πόλεμο κατά των Βρετανών, αποσύρθηκε στη θαλπωρή του σπιτιού του, έχοντας κάνει το καθήκον του απέναντι στην πατρίδα του και την συνείδησή του.

Δε θα σας κουράσω, αναλύοντας πράγματα που ήδη έχετε ακούσει ή διαβάσει, για τη γεωπολιτική σημασία του East Med. Θα σας πω πράγματα, που δεν έχετε ακούσει. Ας ξεκινήσουμε από τα απλά. Οι Έλληνες και οι Εβραίοι, ΔΕΝ κατασκευάζουν αγωγούς, αλλά Ναούς!!! Είμαστε Έθνη, που έχουμε μείνει στην Ιστορία για τους Ναούς μας, όχι για τα αυτοκίνητά μας και τα αεροπλάνα μας. Δε θα ξαναγράψουμε ιστορία , για το λαχταριστό μας φυσικό αέριο. Νομοτελειακά, τα Ελληνόπουλα και τα Εβραιόπουλα θα πιαστούν αγκαλιά και θα χτίσουν νέους, κοινούς Ναούς, που θα σημαδέψουν την παγκόσμια Ιστορία. Δεν εννοώ θρησκευτικούς ναούς, φυσικά. Εννοώ, πολιτισμικούς, επιστημονικούς, φιλοσοφικούς και πολιτικο-ιδεολογικούς Ναούς, σε αδιανόητα, για τις προηγούμενες γενιές, επίπεδα. Ο αγωγός, θα είναι ο ομφάλιος λώρος μεταξύ των δύο κοινωνιών, μέχρι να αναπτυχθούν νέες μορφές συνεργασίας και αδελφοποίησης.

Με την κατασκευή του αγωγού, η Ελλάδα μπαίνει κάτω από την ομπρέλα της γεωπολιτικής της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ)!!! Ελάχιστα Έθνη είναι τόσο ανεπτυγμένα όσο το Κράτος του Ισραήλ σε αυτό τον τομέα και μάλιστα, εφόσον μετέχουν και οι ΗΠΑ στην συμμαχία αυτή, τότε η ομπρέλα για τον Ελληνικό λαό, αυξάνει δραματικά σε μέγεθος! Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο απλός και λακωνικός μπορώ, στο τι εννοώ με τη γεωπολιτική της τεχνητής νοημοσύνης.

Η διαδικασία λήψης αποφάσεων με την εισδοχή της τεχνητής νοημοσύνης, θα αλλάξει δραματικά στο άμεσο μέλλον. Η γεωπολιτική, θα πάψει να υφίσταται, όπως τη γνωρίζουμε. Ο κυβερνοχώρος, το γεωδιάστημα, το διάστημα, η πολιτική και η οικονομία, θα αλλάξουν μορφή, σε επίπεδα που δε θα έχει ξαναγνωρίσει η ανθρωπότητα. Θα είναι το όλο! Γι’ αυτό το Όλο, παλεύαμε, ώστε η Ελλάδα να έρθει πιο κοντά στο Ισραήλ. Όχι για τους υδρογονάνθρακες αυτούς καθ’ εαυτούς!!! Όσοι γνωρίζαμε, υποπτευόμασταν και αρθρογραφούσαμε για την πραγματική φύση των πραγμάτων και τη μορφή που θα έχει το μέλλον, με θεμέλιο του στοχασμού μας, την ύπαρξη της τεχνητής νοημοσύνης, βρεθήκαμε στο στόχαστρο, με δολοφονική διαθέση (κυριολεκτικά), των ανθρώπων του Μπαράκ Ομπάμα και των εν Ελλάδι πρακτόρων του. Δεν έπρεπε με τίποτα, Ελλάδα και Ισραήλ, να βρεθούν μαζί, στο μονοπάτι της γεωπολιτικής της τεχνητής νοημοσύνης.

Θέλετε να σας αποκαλύψω και κάτι ακόμα; Κάτι που δεν τολμάει ακόμα κανένας να αναφέρει και ελάχιστοι άνθρωποι πάνω στον πλανήτη έχουν τα προσόντα να το διαχειριστούν; Την Μεταφυσική, της Τεχνητής Νοημοσύνης!!! Αυτό, θα είναι και το τελικό πεδίο, όπου Έλληνες και Εβραίοι θα συνεργαστούν και έχουν να προσφέρουν πάρα, μα πάρα πολλά στην ανθρωπότητα!!!Αλλά, ας μην πάμε σε πιο βαθιά και αχαρτογράφητα νερά...

Ένας Νεάτερνταλ, θα περιέγραφε το αεροπλάνο, ως ένα σιδερένιο πουλί. Την ίδια Νεατερνταλίστικη πολιτική ορολογία και σκέψη, χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί, για να περιγράψουν αυτό, που βλέπουν μπροστά τους. Είτε αυτό αφορά στις πολιτικές του Προέδρου Τραμπ, είτε όταν αναλύουν και αξιολογούν την σημασία γεωπολιτικών και πολιτικών μεταβολών. Αδυνατούν να καταλάβουν, διότι όλοι τους είναι Μαρξιστογενή προϊόντα, ότι ο Πρόεδρος Τραμπ, μαζί με τον Μπίμπι Νετανιάου, μας εισάγουν στον Ριζοσπαστικό Καπιταλισμό! Αδυνατούν να κατανοήσουν, ότι ο Ριζοσπαστικός Καπιταλισμός, είναι κλειδόλιθος του Αλγοριθμικού Καπιταλισμού! Χρησιμοποιούν είτε για τον Μπίμπι είτε για τον Τραμπ, εκφράσεις όπως Ναζί, φασίστας, Εθνικιστής, απομονωτιστής και διάφορα άλλα «κοσμιτικά επίθετα», για να κρύψουν την άγνοια, τον φόβο και την ημιμάθεια τους μπροστά σε αυτό που βλέπουν να έρχεται. Όμως, η βαθιά κατανόηση αυτού του επερχόμενου πολιτικό-οικονομικού Big Bang, , έκανε τους Άραβες να έρθουν πιο κοντά στο Ισραήλ, όχι η αγάπη τους για τους Εβραίους φίλους μας.

Είμαι, εάν όχι ο πρώτος, αλλά από τους ελάχιστους, σε παγκόσμια κλίμακα, που διατύπωσα δημόσια την άποψη, ότι η ανθρώπινη ιστορία και οι ανθρωποδομές που εμφανίζονται τα τελευταία 3.000 χρόνια, είναι φράκταλ. Διαθέτουν μαθηματική δομή και είναι κλασματικά. Οπότε, η Δαρβινική εξέλιξη της Κεφαλαιόκαινου, προς τον ριζοσπαστικό και αλγοριθμικό καπιταλισμό, θα συμπορεύεται με τη Δαρβινική εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, εδραζόμενη πάνω σε μαθηματικό-λογικές δομές. Η ΤΝ, Θα καταλήξει και σε ένα άλλο συμπέρασμα. Ότι ο Μαρξισμός και ο Φιλελευθερισμός, είναι οι πιο βλακώδεις ιδεολογίες που εμφανίστηκαν επάνω στην επιφάνεια της γης. Θα απορριφθούν από την ίδια την επιστήμη στις προσεχείς δεκαετίες, όπως απορρίθφηκαν οι θεωρίες της επίπεδης γης και του ανθρωποκεντρικού σύμπαντος, κατά το παρελθόν.

Η Κεφαλαιόκαινος περίοδος (Capitalocene), που διανύουμε τα τελευταία 300 χρόνια, θα οδηγούσε, με την ακρίβεια Ελβετικού ρολογιού, στην περίοδο που διανύουμε σήμερα. Άρθρο των Financial Times ανέφερε, πως η εποχή Τραμπ, μπορεί να διαρκέσει μέχρι 30 χρόνια. Συμπέρασμα, το οποίο ασπάζομαι κι εγώ. Δεν είναι τυχαίο, που ο ακροαριστερός - Αδελφός Μουσουλμάνος, Μπαράκ Ομπάμα, έδωσε στους Κινέζους την αλγορυθμική βάση, ώστε να αναπτύξουν και να ελέγξουν πρώτοι αυτοί, τον αλγοριθμικό καπιταλισμό. Δεν είναι τυχαίο, ότι κατέστρεψε τα Αμερικανικά Πανεπιστημια, όπως κάνει παντού η Αριστερά, σπρώχνοντας τους ακαδημαϊκούς και τους φοιτητές να ασχολούνται αποκλειστικά με τις ανθρωπιστικές επιστήμες και με ζητήματα ταυτότητας και φύλου. Δεν έπρεπε η Αμερική να αναπτύξει μαθηματικές διάνοιες, τελεία και παύλα! Η Αμερική, έπρεπε να πεθάνει, όπως έπρεπε να πεθάνουν πνευματικά η Ελλάδα και το Ισραήλ, κατά το δικό τους γεωστρατηγικό σκεπτικό.

Επειδή ο καπιταλισμός ριζοσπαστικοποιείται, ριζοσπαστικοποιείται και το Αμερικανικό Δημοκρατικό κόμμα, στρεφόμενο προς την άκρα Αριστερά, ως αντίδοτο στον επερχόμενο αφανισμό του και την ίδια την ριζοσπαστικοποίηση του συστήματος, στα σπλάχνα του παγκόσμιου καπιταλισμού. Το ίδιο φαινόμενο, το παρατηρούμε και στα Ευρωπαϊκά καθεστώτα. Το κόμματα, έπαψαν πλέον να συνθέτουν, όπως όριζε η κοινοβουλευτική διαλεκτική, διότι πολύ απλά, είναι αδύνατο πλέον να συνθέσει η συστημική μαθηματικότητα, η διαλεκτική των εξισώσεων, ο Ριζοσπαστικός καπιταλισμός με την συστημική, μη-μαθηματικότητα των σοσιαλφιλελευθεριζόντων. Οι δομές φράκταλ, η επαναρύθμιση του  χρονικού υπόβαθρου, μεταξύ πολιτικής, οικονομίας, κυβερνοχώρου και γεωδιαστήματος, θα επανακαθορίσουν τον τρόπο που βλέπουμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο. Τα ίδια τα μαθηματικά, θα είναι αμείλικτα απέναντι σε ουτοπικές και σε παρα φύση ιδεολογικές, οικονομικές και γεωπολιτικές κατασκευές, όπως για παράδειγμα ο Eco-Μαρξισμός (βλέπε ΣΚΑΙ).

Να λοιπόν, γιατί η σημασία του αγωγού, έχει διαστάσεις και επίπεδα, που δεν μπορεί ακόμα να συλλάβει ο μέσος πολίτης. Να, γιατί λέω, ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι πρέπει να βραβευτούν από την Ελληνική Δημοκρατία. Με τη βοήθειά τους, την αγάπη τους και την πίστη τους σε εμάς, ο Ελληνικός λαός, αποκτά πραγματικό μέλλον! Η πατρίδας μας, τα παιδιά μας, θα έχουν παγκόσμιο ρόλο την επόμενη μέρα και το χρωστάμε σε όσους προανέφερα.

Οι εξωτερικοί και εσωτερικοί εχθροί της χώρας, την πυροβόλησαν στα πόδια. Γλιτώσαμε, όμως, στο παρά πέντε, ως Έθνος, από μία σφαίρα στο κεφάλι. Θα επουλώσουμε τις πληγές μας και θα ξαναπερπατήσουμε. Μπορεί το τούνελ να είναι μεγάλο, αλλά θα βγούμε από αυτό. Εάν είμαστε εμείς ανίκανοι να μας βγάλουμε από την παρακμή μας, η νέα γενιά των Ελληνόπουλων και των Εβραιόπουλων, τα παιδιά των αλγορίθμων και των νέων Ναών, θα μας βγάλουν από αυτή!

 

Δημήτρης Τζώρας, Πολιτικός Αναλυτής