Cohen.gr Σάββατο 18.11.2023
Ζαν Κοέν.

Στις 7 Οκτωβρί0υ το Ισραήλ έκανε πράξη το ρητό του Ραβίνου Χιλέλ του γέροντα “Αν δεν είμαι εγώ για μένα, τότε ποιος θα είναι για μένα; Και αν είναι μόνο για μένα, τότε τι είμαι; Και αν όχι τώρα, πότε;”(Γνωμικά των Πατέρων).

Στις 7 Οκτωβρί0υ το κράτος του Ισραήλ κατέρρευσε. Τότε ανέλαβε ο εβραϊκός λαός

Στις 7 Οκτωβρί0υ μάθαμε ότι ο κόσμος δεν νοιάζεται για μας όπως νομίζαμε, από την άλλη εμείς νοιαζόμαστε ο ένας για του άλλον περισσότερο από ότι πιστεύαμε..

Στις 7 Οκτωβρί0υ οι Ισραηλινοί κατάλαβαν ότι είναι ένας και ενωμένος λαός που οι πολιτικοί προσπαθούν να τον διχάσουν για προσωπικά τους συμφέροντα και μόνο.  

Στις 7 Οκτωβρί0υ μάθαμε ότι τα ΜΜΕ (ενημέρωσης) μπορούν και επισήμως πιά ονομαστούν ΜΜΕ (εξαπάτησης) με πρώτο και καλύτερο το BBC που αφού είπε ψέματα μετά ζήτησε συγγνώμη με την δικαιολογία ότι δεν κατάλαβε το τηλεγράφημα του Ρόιτερ που ήταν γραμμένο στα αγγλικά.!!!

Στις 7 Οκτωβρί0υ μάθαμε πως το ρητό «ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του» ισχύει απόλυτα για την «Εφημερίδα των Συντακτών» κληρονόμος της πάλαι ποτέ και αλήστου μνήμης «Ελευθεροτυπίας».

Στις 7 Οκτωβρί0υ μάθαμε πως η ρήση του δημοσιογράφου και αρχισυντάκτη της εφημερίδας Τhe Manchester Guardian C.P.Scott “Tα γεγονότα είναι ιερά τα σχόλια είναι ελεύθερα» έχουν μικρότερη σημασία για αρκετούς  Έλληνες δημοσιογράφους, που πιστεύουν πως τα γεγονότα ταυτίζονται με τη άποψη τους.    

Στις 7 Οκτωβρί0υ επιβεβαιώσαμε για μία ακόμα φορά ότι η Αριστερά είναι ότι πιο αντισημιτικό και παράλογο υπάρχει.

Στις 7 Οκτωβρί0υ ξανά επιβεβαιώσαμε ότι ο ΟΗΕ είναι ο ποιο αντισημιτικός παγκόσμιος οργανισμός, όπως μας υπενθύμισε ο Γ.Γ. του οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες. Και για του λόγου το αληθές ,το 2022 υπήρχαν 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ. Τη χρονιά εκείνη  η Γενική Συνέλευση καταδίκασε 15 φορές το Ισραήλ  και μόλις 13 για όλα τα υπόλοιπα κράτη μαζί.

Στις 7 Οκτωβρί0υ μάθαμε ότι οι οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων ασχολούνται μόνο με το Ισραήλ και αδιαφορούν για τις υπόλοιπες σφαγές.

Στις 7 Οκτωβρί0υ μάθαμε ότι για να γίνεις πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ πρέπει να σέβεσαι τα ανθρώπινα δικαιώματα τουλάχιστον όσο το Ιράν.  

Στις 7 Οκτωβρί0υ μάθαμε πως ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός ασχολείται μόνο με  μη Εβραίους διότι ενώ ήταν υποχρεωμένος να βρει πληροφορίες για τους Ισραηλινούς ομήρους, έκανε τον Κινέζο.

Στις 7 Οκτωβρί0υ μάθαμε πως για να είσαι ΛΟΑΤΙΚΟΣ δεν φθάνει μόνο η σεξουαλική σου προτίμηση αλλά πρέπει να είσαι σίγουρα και μαζόχας, διότι δεν εξηγείται αλλιώς η άνευ όρων υποστήριξη ισλαμιστών τρομοκρατών που όπου τους βρουν τους σφάζουν.

Στις 7 Οκτωβρί0υ μάθαμε πως για  να είσαι φεμινίστρια πρέπει πρώτα από όλα να είσαι και εσύ μαζόχα και αν σου λείπει και λίγο νιονιό ακόμα καλύτερα, αφού δεν εξηγείται αλλιώς η άνευ όρων υποστήριξη ισλαμιστών τρομοκρατών όπου ούτε έξω από το σπίτι δεν επιτρέπουν τις γυναίκες να βγουν.

Στις 7 Οκτωβρί0υ επιβεβαιώθηκε, για μια εισέτι φορά τα τελευταία 75 χρόνια, ότι το IDF είναι ο πιο ηθικός στρατός στο κόσμο. Προειδοποίησε τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας να φύγει, του άνοιξε και φύλαξε τους διαδρόμους διαφυγής του από τα πυρά της Χαμάς, έφερε στα νοσοκομεία θερμοκοιτίδες, φάρμακα, οξυγόνο, και ότι άλλο χρειαζόταν  οι Άραβες ιατροί.

Στις 7 Οκτωβρί0υ εκπλαγήκαμε πως μετά από 2.300 χρόνια θα ξαναλέγαμε Let my people go (exodus שלח נע את עמי שמות 5:1). Η διαφορά με τη βίβλο είναι ότι σήμερα θα πάμε να τους φέρουμε εμείς.

Στις 7 Οκτωβρί0υ τα σημαντικότερα, όμως,  που μάθαμε είναι δύο. Πρώτο πως ο αντισημιτισμός καλά κρατεί σε όλο τον κόσμο. Διότι αν οι διαδηλώσεις ήταν υπέρ των παλαιστινίων τι δουλειά έχουν οι καταστροφές εβραϊκών περιουσιών, οι σήμανση των εβραϊκών σπιτιών με το Άστρο του Δαυίδ, οι επιθέσεις σε συναγωγές και η σύληση εβραϊκών ταφών και βανδαλισμοί μνημείων στο εξωτερικό του Ισραήλ. Και δεύτερο αποδεικνύεται περίτρανε για μία ακόμα φορά πως ο αντισιωνισμός είναι καθαρά και ξάστερα αντισημιτισμός .

Τέλος, από τον πόλεμο της 7ης Οκτωβρίου μάθαμε ότι ο Εβραϊκός Λαός Ζει עמ ישראל חי֍

 PHOT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

֍