14.8.2014
Του
ALAN DERSHOWITZ

Γιατί υπάρχουν τόσο πολλά εγγόνια των Ναζί και των συνεργατών τους, οι οποίοι μας προξένησαν το Ολοκαύτωμα, και ακόμη μια φορά κηρύσσουν τον πόλεμο εναντίον των Εβραίων;

Γιατί βλέπουμε τέτοια αύξηση του αντισημιτισμού και του παράλογα θανατηφόρου αντισιωνισμού στη Δυτική Ευρώπη;

Για  να απαντήσουμε σε τέτοιες ερωτήσεις θα πρέπει πρώτα να εκθέσουμε το μύθο. Το μύθο που καλλιεργούν οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί, οι Νορβηγοί, οι Ελβετοί, οι Βέλγοι, οι Αυστριακοί και πολλοί άλλοι Δυτικοευρωπαίοι: ότι δηλ. το Ολοκαύτωμα υπήρξε έργο αποκλειστικά των Γερμανών Ναζί με τη βοήθεια ίσως ορισμένων Πολωνών, Ουκρανών, Λεττονών, Λιθουανών και Εσθονών συνεργατών τους.

Λάθος. Το Ολοκαύτωμα διεπράχθη από τους Ευρωπαίους: από φιλικά προσκείμενους στους Ναζί και από συνεργάτες τους Γάλλους, Ολλανδούς, Νορβηγούς, Ελβετούς, Αυστριακούς και άλλους Ευρωπαίους τόσο από τη Δύση όσο και από την Ανατολή.

Αν η γαλλική κυβέρνηση δεν είχε μεταφέρει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης περισσότερους Εβραίους από όσους είχαν ζητήσει οι Γερμανοί κατακτητές· αν δεν είχαν συνεργαστεί τόσο πολλοί Ολλανδοί και Βέλγοι πολίτες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι με τους Γερμανούς στο κυνήγι των Εβραίων· αν δεν είχαν στηρίξει τόσοι πολλοί Νορβηγοί τον Quisling· αν οι Ελβετοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι και τραπεζίτες δεν είχαν εκμεταλλευτεί τους Εβραίους· αν η Αυστρία δεν ήταν πιο ναζιστικοί και απ’ τους Ναζί, το Ολοκαύτωμα δεν θα είχε θύματα τόσους πολλούς Εβραίους.

Υπό το πρίσμα της διαδεδομένης ευρωπαϊκής πολυπλοκότητας για την καταστροφή των Ευρωπαίων Εβραίων, ο διάχυτος αντισημιτισμός και ο παράλογα απεχθής αντισιωνισμός απέναντι στο Ισραήλ που ήρθε στην επιφάνεια σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν θα πρέπει να προξενεί έκπληξη σε κανένα.

“Ωχ, όχι!” ακούμε συχνά από Ευρωπαίους υπέρμαχους. “Είναι αλλιώς το πράγμα. Δεν μισούμε τους Εβραίους. Μισούμε μόνο το έθνος-κράτος τους. Επιπλέον, οι Ναζί ήσαν ακροδεξιοί. Εμείς είμαστε αριστεροί, άρα δεν γίνεται να είμαστε αντισημίτες”.

Ανοησίες. Η σκληροπυρηνική Αριστερά έχει τόσο βαθιά και ανθεκτική ιστορία αντισημιτισμού όσο και η σκληροπυρηνική Δεξιά. Η γραμμή από τον Βολταίρο μέχρι τον Κάρολο Μαρξ, τον Λαυρέντιο Μπερία, τον Ρόμπερτ Φόρισον, μέχρι τους σημερινούς επικριτές της ισραηλινής Αριστεράς είναι τόσο ευθεία όσο ευθεία είναι και η γραμμή από τον Βίλχελμ Μαρς μέχρι τους κατήγορους του Άλφρεντ Ντρέιφους και τον Χίλτερ.

Οι Εβραίοι της Ευρώπης συνθλίβονταν ανέκαθεν μεταξύ των Μαύρων και των Κόκκινων, θύματα του εξτρεμισμού είτε αυτός ήταν ο υπερεθνικισμός του Χμελνίτσκι είτε ο ούλτρα-υπερεθνικισμός του Στάλιν.

“Όπως, κάποιοι από τους πλέον δριμείς αντισιωνιστές είναι Εβραίοι, όπως ο Νόρμαν Φίνκελσταϊν ή ακόμη και ο Ισραηλινός Γκιλάντ Ατσμόν. Σίγουρα αυτοί δεν μπορεί να είναι αντισημίτες!”.

Γιατί όχι; Η Gertrude Stein και η Alice Toklas συνεργάστηκαν με την GeStaPo. Ο Ατσμόν, σκληροπυρηνικός αριστεριστής, αυτοπροσδιορίζεται ως περήφανος άνθρωπος που μισεί τους Εβραίους και που αποδέχεται τις ιδέες που πηγάζουν από διαβόητους αντισημίτες. 

Αρνείται ότι το Ολοκαύτωμα έχει αποδειχτεί ιστορικά και πιστεύει ότι θα μπορούσαν Εβραίοι να έχουν σκοτώσει χριστιανόπουλα για να χρησιμοποιήσουν το αίμα τους στην παρασκευή των ματσότ του Πέσαχ. Και πιστεύει ότι είναι “λογικό” να καίγονται συναγωγές.

Ο Finkelstein πιστεύει ότι υπάρχει μια διεθνής εβραϊκή συνωμοσία που περιλαμβάνει τους Steven Spielberg, Leon Uris, Eli Wiesel, και Andrew Lloyd Webber!

“Το Ισραήλ όμως κάνει κακά πράγματα στους Παλαιστίνιους” επιμένουν οι Ευρωπαίοι απολογητές, “και εμείς είμαστε ευαίσθητοι προς την πλευρά του αδύνατου”.

Όχι, δεν είστε! Πού είναι οι διαδηλώσεις σας για τη υποστήριξη των καταπιεζόμενων Θιβετιανών, Γεωργιανών, Σύρων, Αρμενίων, Κούρδων ή ακόμη και των Ουκρανών; Πού είναι τα κινήματα τύπου BSD εναντίον των Κινέζων, των Ρώσων, των Κουβανών, των Τούρκων ή του καθεστώτος Άσαντ;

 

Μόνο οι Παλαιστίνιοι; Μόνο το Ισραήλ; Γιατί; όχι επειδή οι Παλαιστίνιοι καταπιέζονται περισσότερο από τη μία ή την άλλη ομάδα.

Μόνο επειδή οι υποτιθέμενοι καταπιεστές τους είναι Εβραίοι και το κράτος-έθνος των Εβραίων. Θα γίνονταν διαδηλώσεις και θα υπήρχαν εκστρατείες τύπου BSD για τους Παλαιστίνιους αν τους καταπίεζαν Ιορδανοί ή Αιγύπτιοι;

Για μια στιγμή! Οι Παλαιστίνιοι καταπιέζονταν από Αίγυπτο και Ιορδανία … η Γάζα ήταν υπαίθρια φυλακή μεταξύ 1948 και 1967, όταν η Αίγυπτος ήταν η κατοχική δύναμη. Μήπως θυμάστε και τον Μαύρο Σεπτέμβρη, όταν η Ιορδανία σκότωσε σε περισσότερους Παλαιστινίους από ό,τι το Ισραήλ μέσα σε έναν αιώνα; Δεν θυμάμαι καμία διαδήλωση ή κάποια εκστρατεία τύπου BSD: επειδή δεν έγινε.

Όταν Άραβες είναι κατακτούν ή σκοτώνουν Άραβες, οι Ευρωπαίοι κάνουν τουμπεκί. Όταν όμως το Ισραήλ ανοίγει εργοστάσιο σόδας στη Maale Adumim, που η παλαιστινιακή ηγεσία αποδέχεται ότι θα αποτελεί τμήμα του Ισραήλ με οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία, η Oxfam σταματά τη συνεργασία της με τη Scarlett Johansson επειδή διαφήμισε μια εταιρία σόδας που απασχολεί εκατοντάδες Παλαιστινίους.

Λάβετε υπ΄ όψη σας ότι η Oxfam έχει παράσχει “χρηματική και υλική βοήθεια” σε δύο αντι-ισραηλινές τρομοκρατικές ομάδες, σύμφωνα με Ισραηλινή Ομάδα Νομικών με έδρα το Τελ Αβίβ. Η υποκρισία τόσο πολλών σκληροπυρηνικών Δυτικοευρωπαίων θα κλονιζόταν αν δεν ήταν τόσο πολύ προβλέψιμη με βάση της άθλια ιστορία της μεταχείρισης των Εβραίων της Δυτικής Ευρώπης.

Ακόμη και η Αγγλία, που ήταν στο σωστό στρατόπεδο στον πόλεμο κατά του Ναζισμού, έχει μακρά ιστορία αντισημιτισμού που αρχίζει από τον εκτοπισμό των Εβραίων το 1290 και φτάνει μέχρι το White Paper του 1939 που απαγόρευε στους Εβραίους της Ευρώπης να αναζητήσουν άσυλο από τους Ναζί στην υπό βρετανική εντολή Παλαιστίνη … Και η Ιρλανδία, η οποία αμφιταλαντευόταν στον πόλεμο κατά του Χίτλερ, καυχάται για την πλέον λυσσαλέα αντι-ισραηλινή ρητορική της.

Η απλή πραγματικότητα είναι ότι κανείς δεν δύναται να κατανοήσει την τωρινή πολεμική των αριστερών Ευρωπαίων εναντίον του κράτους-έθνους του Ισραήλ χωρίς πρώτα να έχει αναγνωρίσει την μακρά ευρωπαϊκή πολεμική εναντίον του ίδιου του εβραϊκού λαού.

Ο Theodore Herzl κατάλαβε την διεισδυτικότητα και τον παραλογισμό του ευρωπαϊκού αντισημιτισμού, ο οποίος τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η μοναδική λύση στο πρόβλημα των Εβραίων της Ευρώπης ήταν να φύγουν από αυτό το προπύργιο του αντιεβραϊκού μίσους και να επιστρέψουν στην αρχαία πατρίδα του, η οποία σήμερα είναι το κράτος του Ισραήλ …

Αυτό δεν σημαίνει ότι αρνούμαστε τις ατέλειες του Ισραήλ ή τις επικρίσεις που δικαίως ασκούνται για ορισμένες πολιτικές του. Όμως αυτές οι ατέλειες και η δίκαιη κριτική δεν μπορεί ούτε καν να αρχίσει να εξηγεί, πόσο μάλλον να δικαιολογεί, το δυσανάλογο μίσος εναντίον του μοναδικού κράτους-έθνους του εβραϊκού λαού και τη δυσανάλογη σιωπή όσον αφορά στις πολύ μεγαλύτερες ατέλειες και τη δίκαιη κριτική για άλλα έθνη και ομάδες συμπεριλαμβανομένων και των Παλαιστινίων.

Ούτε σημαίνει ότι αρνούμαστε ότι πολλοί δυτικοευρωπαίοι πολίτες και ορισμένες δυτικοκευρωπαϊκές χώρες αρνήθηκαν να ενδώσουν στο μίσος εναντίον των Εβραίων ή του κράτους τους. Μου έρχεται στο μυαλό η Δημοκρατία της Τσεχίας. Όμως οι Δυτικοευρωπαίοι που είναι παράλογοι στο μίσος τους προς το Ισραήλ έχουν γίνει υπερβολικά πολλοί όπως ήσαν και οι πρόγονοί τους στο μισός τους εναντίον των Εβραίων γειτόνων τους.Όπως παρατήρησε κατάλληλα και ο Αμός Οζ κάποτε: οι τοίχοι των παππούδων σας στην Ευρώπη καλύπτονταν από συνθήματα που έγραφαν “Εβραίοι, πηγαίνετε στην Παλαιστίνη”. Τώρα γράφουν: “Εβραίοι, φύγετε από την Παλαιστίνη” εννοώντας το Ισραήλ …

Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν αυτοί οι Δυτικοευρωπαίοι φανατικοί; μόνο ηλίθιους που θέλουν να τους κοροϊδεύουν προς όφελος της άρνησης ότι εκδηλώνουν νέες παραλλαγές των παλιών προκαταλήψεων των παππούδων τους.

Κάθε αντικειμενικά σκεπτόμενος άνθρωπος με ανοιχτό μυαλό, με ανοιχτά μάτια και ανοιχτή καρδιά, θα πρέπει να δει τα διπλά στάνταρντ που εφαρμόζονται για το κράτος-έθνος του εβραϊκού λαού. Πολλοί που το κάνουν αυτό είναι τα εγγόνια όσων εφάρμοσαν τα θανατηφόρα διπλά στάνταρντ για τους Εβραίους της Ευρώπης στις δεκαετίες του 1930 και του 1940.

Ντροπή!

https://www.facebook.com/dorothy.brooks.735/posts/521617187969170