Διαβάζοντας το άρθρο της Φωτεινής Τομαή «Συνομιλώντας με τον Ελί» http://www.huffingtonpost.gr/photini-tomai/-_6409_b_10811298.html
εκτός από το απαράδεκτο του κειμένου θυμήθηκα τον καλό μου φίλο Μωρίς Χατζή και το έντυπο του «Κρησάρα», που δεν άφηνε σε χλωρό κλαρί κανέναν και ομολογώ ότι μου λείπει το έντυπο αυτό. 

Θυμήθηκα την κριτική του στο ΚΙΣΕ το 2013 για τις δηλώσεις Θεοδωράκη και αναρωτιέμαι τι θα έγραφε σήμερα αν είχε την Κρησάρα, για την κ. Τομαή που έχει υφαρπάξει την ιστορία του του Ελληνικού Εβραϊσμού και την παρουσιάζει κατά το δοκούν και όπως συμφέρει στην Ελληνική πολιτεία χωρίς το ΚΙΣΕ να βγάζει άχνα. 

Τι θα έγραφε άραγε ο φίλος μου ο Μωρίς; Διαβάστε παρακάτω την επιστολή του στο ΚΙΣΕ για το θέμα Θεοδωράκη, το 2013,  το οποίο βρήκα στη σελίδα του. 

Τέλος, και για να μη παρεξηγηθώ ο Μωρίς ζει και βασιλεύει απλώς δε εκδίδει πια την «Κρησάρα» 

Ζαν Κοέν 

"Κρησάρα" καταγγέλλει εξύμνηση αντισημίτη Μίκη Θεοδωράκη από ΚΙΣΕ 

Πέμπτη 4.7.6. 2013
Και μεγάλος και μικρός. 

Διαβάζω από το NEWSLETTER της Ι.Κ. Αθηνών την απάντηση του Κ.Ι.Σ.Ε. και του προέδρου κυρίου Δαβίδ Σαλτιέλ προς τον κύριο Μίκη Θεοδωράκη, και σαν εβραίος όχι μόνο εξοργίζομαι αλλά και τραβάω τα λίγα μαλλιά που μου έχουν απομείνει. 

Τι είδους «γλυψίματα», τι είδους «γαλιφιές», τι ύμνοι είναι αυτοί προς το πρόσωπο αυτού του ανθρώπου, που είπε ενώπιον του κυρίου Βενιζέλου και τόσων άλλων, ότι «οι Εβραίοι βρίσκονται στη ρίζα του κακού»… 

Όλοι οι Εβραίοι, κι εσύ κι εγώ και οι άλλοι χωρίς καμία διάκριση βρισκόμαστε στη ρίζα του κακού, με λίγα λόγια ότι λένε όλοι οι αντισημίτες. «Οι Εβραίοι φταίνε για όλα τα κακά που συμβαίνουν στον κόσμο». Τι πιο ρατσιστική, τι πιο αντιεβραϊκή έκφραση υπάρχει από αυτή; 

Αυτή την κατάπτυστη δήλωση ο κύριος Θεοδωράκης ποτέ του δεν την απέσυρε, άρα είναι ακόμα σε ισχύ και τροφοδοτεί τον αντισημιτισμό και τους Χρυσαυγίτες και όσους θέλουν να μας εξαφανίσουν. Αυτοί οι άνθρωποι θα ανασύρουν αυτή τη δήλωση του κυρίου Θεοδωράκη και κραδαίνοντας τη θα λένε «δεν τα λέμε μόνο εμείς τα λέει και ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης». Τι καλύτερο για να τρέφεται ό μύλος του αντισημιτισμού; 

Πριν χρόνια στην έντυπη τότε «Κρησάρα» είχα γράψει με τον τίτλο «Θεοδωρακειάδα» πολλές σελίδες για μία συνέντευξη που είχε δώσει στον ισραηλινό δημοσιογράφο ARI SAVIT της εφημερίδας HAARETZ και λέξη λέξη του απαντούσα στην κάθε απάντηση που έδινε στο δημοσιογράφο. Του έστειλα και με κούριερ μία επιστολή στην οποία ποτέ του δεν απάντησε. Ο κύριος Μίκης Θεοδωράκης είναι πράγματι μεγάλος Έλληνας πατριώτης, μεγάλος αγωνιστής, μεγάλος συνθέτης και αν η Ελλάδα είχε κι άλλους Θεοδωράκηδες τότε όλα θα ήταν διαφορετικά, προς το καλύτερο. Στην περίπτωση όμως υμών των Εβραίων στάθηκε πολύ μικρός. Βεβαίως έγραψε τη μουσική του ποιήματος του Γιώργου Καμπανέλλη που όταν το ακούμε δακρύζουμε, αλλά ο ίδιος έγραψε και τον ύμνο της P.L.O. του Αραφάτ, που με τρομοκρατικές ενέργειες δεν σκοτώναν μόνο Εβραίους, αλλά όποιον έβρισκαν μπροστά τους. 

Ας μην ξεχνάει το ΚΙΣΕ και ο απερχόμενος πρόεδρος του (που μάλλον δεν έχει διαβάσει και είναι «μακριά νυχτωμένος» ) ότι στη τριλογία των βιβλίων του «Που θα βρω την ψυχή μου;», αμφισβητεί το Θεό, θεωρώντας ότι είναι εβραϊκή εφεύρεση, θεωρεί την παλαιά διαθήκη παραμύθι, τους πατριάρχες σκιές, αποκάλεσε τους Εβραίους ψυχοπαθολογικούς σαδομαζοχιστές και τους παραλήλησε με τον Χίτλερ. 

Και ξαναρωτώ κύριοι του Κ.Ι.Σ.Ε.. Είσαστε στα καλά σας; Πιστεύετε ότι ο εβραϊσμός της Ελλάδας σας έβαλε εκεί που είσαστε για να ευχαριστείτε δεδηλωμένους αντισημίτες; Πιστεύετε ότι μας αντιπροσωπεύετε με αυτές τις άθλιες ευχαριστίες; Μπορεί να αντιπροσωπεύετε τους εαυτούς σας και τις οικογένειές σας. Όχι όμως τους Εβραίους όπως γράφετε. Με τι γλώσσα πρέπει να σας μιλήσει κανείς, για να αντιληφθείτε επιτέλους ποιός είναι ο ρόλος σας εκεί που κάθεστε; Είστε φοβικοί, είστε λιπόψυχοι, είστε κακομοίρηδες και κακοδιαχειριστές της υπερηφάνειας των Εβραίων. Μας θέλετε να είμαστε γλειψιματίες, λες και τίποτα δε σας δίδαξε το Ολοκαύτωμα. Μας θέλετε να είμαστε με το κεφάλι σκυμμένο όπως και στο παρελθόν. Όχι κύριοι του Κ.Ι.Σ.Ε.. Ο κος Μίκης Θεοδωράκης με όσα είπε και όσα έχει γράψει για τους Εβραίους είναι ένας δεδηλωμένος αντισημίτης. Αφήστε την δήθεν πολιτική στην μπάντα γιατί κανείς σας δεν έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και η σχέση σας με την πραγματική πολιτική είναι τελείως άσχετη… 

Δεν θέλουμε να πάρει το μέρος μας ούτε θέλουμε να του απαντήσουμε όσο μεγάλος κι αν είναι. Εμείς οι λίγοι τον αγνοούμε γιατί είμαστε Εβραίοι και γιατί έτσι μας αρέσει. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ 

Στις 21.6.2013, ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ απέστειλε προς τον Μίκη Θεοδωράκη την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή, σε απάντηση της επιστολής που έστειλε στο ΚΙΣΕ, καθώς για το άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Τα Νέα": 

Αγαπητέ κύριε Θεοδωράκη, 

Σας ευχαριστώ για την από 17 Ιουνίου 2013 επιστολή σας την οποία διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον, όπως και το άρθρο σας στην εφημερίδα «Τα Νέα», όπου αναδεικνύονται με απόλυτη σαφήνεια, μεταξύ των άλλων, και οι απόψεις σας περί των αρνητών του Ολοκαυτώματος. 

Οι Έλληνες Εβραίοι, είμαστε συγκλονισμένοι από το θλιβερό γεγονός ότι μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου δήλωσαν αρνητές του Ολοκαυτώματος, ακόμη και από το ίδιο το βήμα της Βουλής. Είμαστε όμως ταυτόχρονα και ανήσυχοι από την αδυναμία των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να συμφωνήσουν στην υιοθέτηση ενός νόμου που θα δείχνει μηδενική ανοχή στο ρατσισμό, στην ξενοφοβία, στον αντισημιτισμό και φυσικά στους αρνητές του Ολοκαυτώματος που στην πράξη επιδιώκουν την επανάληψή του. 

Όταν η φωνή ενός αγωνιστή της Δημοκρατίας, ενός ανθρώπου του Πνεύματος και του πολιτισμού, ενός μεγάλου συνθέτη που συνέθεσε μουσικά έναν ύμνο προς τα θύματα του Ολοκαυτώματος, όπως το «Μαουτχάουζεν» του αείμνηστου Ιάκωβου Καμπανέλη, όταν η δική σας φωνή, αγαπητέ κ. Θεοδωράκη, ενώνεται με τη δική μας και με τις φωνές των Ελλήνων δημοκρατικών πολιτών, τότε αισιοδοξούμε πραγματικά ότι η Δημοκρατία μας μπορεί να θωρακισθεί ενάντια στις απειλές των νοσταλγών του Ναζισμού. 

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
Δαυίδ Σαλτιέλ 

Όταν λοιπόν εγώ διαβάζω τέτοιες ανακοινώσεις από το Κ.Ι.Σ.Ε. στον άνθρωπο που είπε: «Οι εβραίοι βρίσκονται στην ρίζα του κακού» ντρέπομαι και για τους ηγέτες του εβραϊσμού και για το Κ.Ι.Σ.Ε. Αναμένω να στείλουν ευχαριστήριες επιστολές και στον κο Βορίδη τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Ν.Δ., συγχαρητήρια στον κο Γεωργιάδη, για την υπουργοποίησή του, που διαφήμιζε το βιβλίο του Πλεύρη «Εβραίοι όλη η αλήθεια» και που ήταν και μάρτυρας υπερασπίσεώς του, στην μήνυση που έκανε ο Πλεύρης κατά των ηγετών του εβραϊσμού , στον κο Βύρωνα Πολύδωρα που προτείνει να συνεργαστεί η Ν.Δ. με την Χρυσή Αυγή κτλ κτλ. 

https://www.facebook.com/notes/panayote-dimitras/%CE%BA%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%AC%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CE%BE%CF%8D%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%B5/692714614087585?pnref=story