Εκτύπωση

kourdistoportocali.com Παρασκευή 27.1.2017
Σάμπυ Μιωνής

 ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗΣ: Γενναία η Συγνώμη του ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ από τον Εβραϊκό λαό

Ελπίζω να σηματοδοτεί μια αλλαγή στην ελληνική πολιτική κουλτούρα

Δήλωση για την συγνώμη του Άδωνι Γεωργιάδη προς τον Εβραϊκό λαό έκανε πριν λίγο ο επικεφαλής του Task Force for Antisemitism of the Jewish Agency κ. Σάμπυ Μιωνής. 

Ως  επικεφαλής του Task Force for Antisemitism of the Jewish Agency, μέλος του ισραηλινού συμβουλίου του Anti Defamation League και ως απλός Εβραίος ακτιβιστής κατά του ρατσισμού, πιστεύω οτι η συγνώμη του Αδωνι Γεωργιάδη προς τον Εβραϊκό λαό ειναι πολύ σημαντική οχι μόνο για την εβραϊκή κοινοτητα, αλλά για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Ο ρατσισμός, είναι μια ιδεοληψία, ιδιαίτερα επικίνδυνη για την κοινωνία και δεν πρέπει να γίνεται ποτέ ανεκτός σε οποιαδήποτε μορφή του. Όλοι οι άνθρωποι ειναι ίσοι ανεξαρτήτως του θρησκεύματος τους, της φυλής τους, του χρώματος τους και των σεξουαλικών τους προτιμήσεων.

Η σημερινή δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη είναι η πρώτη τέτοια δήλωση απο Έλληνα πολιτικό (οι Ελληνες πολιτικοί δεν συνηθίζουν να ζητάνε συγνώμη) και γι αυτό και έχει ιδιαίτερη σημασία και γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό. Ελπίζω να σηματοδοτεί μια αλλαγή στην ελληνική πολιτική κουλτούρα στην οποία μέχρι σήμερα το ξεκάθαρο ” συγνώμη” ήταν μια άγνωστη λέξη.Είναι δε ιδιαίτερα σημαντικό  που αυτή η δήλωση έρχεται σε μια εποχή που δυστυχώς βλέπουμε μια αύξηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Η ξεκάθαρη στάση του κ. Γεωργιάδη ανεβάζει τον πήχη και για αλλους πολιτικούς  οι οποίοι προσπαθούν να ξεπλύνουν το παρελθόν τους, τις ρατσιστικές τους απόψεις και τις νεοναζιστικές τους σχέσεις μεσα απο την συμμετοχή τους σε παραδοσιακά κόμματα, χωρίς όμως να εχουν μετανοήσει για τις πράξεις τους και την άρρωστη ιδεολογία τους, εκθέτοντας  με την στάση τους το κόμμα τους και την Ελλάδα.

http://kourdistoportocali.com/news-desk/saby-mionisgennea-sygnomi-tou-adoni-georgiadi-apo-ton-evraiko-lao/