Cohen.gr Δευτέρα 24.4.2017
Μισέλ Ρούσσος

Προχθές βράδυ παρακολουθώντας την ΣΑΡΑ-την κατάξανθη Αμαζόνα- που με συγκίνηση πολύ διάβασε το γράμμα του "συγγραφέα “αγαπημένου της πάτερα πολλές μνήμες ήλθανε στην θύμηση μου.....Με τον Αλμπερτικο δεν ήμασταν πότε" κολλητοί" ούτε καν φίλοι. Ακόμη και σήμερα όταν τυχαίνει κάπου να βρεθούμε μάλλον αφηρημένα-ίδιον των πνευματικών ανθρώπων-μπορεί να μην με χαιρετίσει καν ......(από ζήλια το αποδίδω και στην φυσική υψομετρική διαφορά μας......!!!)

Ο Αλμπερτικος και η αφεντιά μου ήμαστε όμως κάτι παραπάνω ....ήμαστε "καρντάσια"!!!Αδέλφια που και οι δυο μας γεννηθήκαμε ,μεγαλώσαμε, πήγαμε στο ίδιο σχολείο-το ένδοξο Β' Γυμνάσιο Αρρένων -στην πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας μας. Την "Νύφη του Θερμαϊκού “την xιλοτραγουδισμένη Σαλονίκη μας. Εκεί που εμείς κάναμε τις βόλτες μας .....στην παραλία,.....στην Πλατεία.....(μια είναι .... και μοναδική.......Η Αριστοτέλους!!!) την Τσιμισκή ,την Μητροπόλεως και χτυπούσαμε τα κορίτσια στα ίδια στέκια.

Συχνάζοντας στην Λέσχη μας της στοάς ΧΙΡΣ κάναμε τις παρέες μας στο Παιδικό κέντρο και αργότερα στην πιο μεγάλη αίθουσα της Νεολαίας υπό το άγρυπνο πατρικό μάτι ενός πραγματικού "Survivor" ....του AWSVITZ ......του αξέχαστου ΘΕΙΟΥ ΣΑΜ. Z'L ....Ο Αλμπερτικο από νωρίς έδειξε την καλλιτεχνική του ροπή και θα μου μείνει αξέχαστη η θεατρική παράσταση που μόνος του έγραψε και ήτανε πρωταγωνιστής και είχε μεγάλη επιτυχία....στην Λέσχη μας...(ο υποφαινόμενος το έπαιξε ηλεκτρολόγος .....αναβοσβήνοντας τα φώτα....!!)

Ήτανε ,θυμάμαι ,καλοκαίρι στην Νικητή της Χαλκιδικής, περίπου στα 18-19 μας χρόνια, όταν κάναμε camping εμείς της Νεολαίας της ΙΚΘ όταν μια "Αμερικάνα" παθιασμένα την έπεσε στον Αλμπερτικο!!! Στέναξαν οι σκηνές, τα δωμάτια, οι ακτές...κλπ,κλπ .........Το άστρο του Αλμπερτικου ,βλέπετε, δεν ήτανε μόνο καλλιτεχνικό .......(ο Σπαλιαρας μπροστά του .....Μηδέν.....!!!) Μετά χαθήκαμε ....Η βιοπάλη για μένα και οι καλλιτεχνικές φιλοδοξίες του μας έφεραν και τους δυο στην Μεγαλούπολη. Έμενε όπως μάθαινα στην πλατεία Βαθύς ,σε ένα φτωχικό διαμερίσματα που το μοιραζόταν με τον αξέχαστο φίλο μου Σαμικο, ένα πραγματικό ΜΑΧΗΤΗ της ζωής....(που ενώ ήξερε ότι είχε ημερομηνία λήξεως πάλευε αντρίκια την κακιά του μοίρα λες και θα ζούσε 100 χρονιά και βάλε......RIP my friend.....).

Τον ΑΛΜΠΕΡΤΟ μέσα από την καλλιτεχνική του πορεία στο θέατρο και την TV. (την αναβάθμιση στο όνομα την είχε μόνος του επάξια κερδίσει..)...Τον ήξερε, πλέον, όλη η Ελλάδα!! !!! Όλα τα κοριτσίστικα δωμάτια της εποχής ήταν γεμάτα με τα πόστερ του Αλμπερτικου.... του " ΑΛΜΠΕΡΤΟ Ε." του ζεν πρεμιέ....της εποχής που στην διάρκεια ενός, δημοφιλούς με τρομερή τηλεθέαση , επεισοδίου του στην TV έγινε και ο μεγάλος φονικός σεισμός της Αθήνας. Τα χρόνια περνούσαν και βέβαια πάντα περνάνε πολύ γρήγορα.........(γιατί να το κρύψομεν άλλωστε....!!!)Ο Αλμπέρτο-low profile as always- έκανε οικογένεια .....μέσα από μια σοβαρή και υγιή σχέση (εκ του αποτελέσματος...)με μια κοπέλα "όχι δική μας".......Όπως κι εγώ εξάλλου το ίδιο έκανα............Έτσι με τον Αλμπερτικο έχουμε πολλά κοινά στην προσωπική-οικογενειακή ζωή μας.

Βέβαια εγώ με ένα επάγγελμα του "πεζοδρομίου “έμπορος γαρ.....Εκείνος καλλιτέχνης, συγγραφέας της κουλτούρας γενικά...!!!Αλλά με αγάπη (εκ του αποτελέσματος) μεγαλώνοντας αυτός την ΣΑΡΑ του και τον γιο του (εξαιρετικό παλικάρι) κι εγώ παράλληλα την δική μου Merita Rousso .Τα κορίτσια μας βρίσκονταν στην κατασκήνωση Σάρα ,αθλητική, Κατάξανθη(όπως η θεία της.....)μα πάνω απ' όλα σοβαρή και καλό παιδί ....όπως ακουγότανε. Η Μερίτα αξιοπρόσεκτη για την συλλογική της προσφορά.

Δημιουργούσαν την δική τους προσωπικότητα. Και να που τη Sara Eskenazi Όλη η Ελλάδα παρακολουθεί στο "SURVIVOR"....!!Εκείνο όμως που αισθάνομαι εγώ βλέποντας την ,και είμαι σίγουρος και ο πατέρας της, είναι ότι η ΣΑΡΑ είναι μια πραγματική "SURVIVOR"της φυλής που έδωσε 6 εκ. νεκρούς στο μεγαλύτερο προμελετημένο, βιομηχανοποιημένο, ανθρώπινο έγκλημα της Ιστορίας. Σήμερα στα στρατόπεδα του θανάτου AWSVITZ I ,II, γίνεται IN MEMORIAM των δικών μας ανθρώπων το ετήσιο προσκύνημα MARCH OF THE LIVING .

Η δική μου κόρη στην Πολωνία ,και η ΣΆΡΑ στην Καραϊβική ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΝΕ σαν ΜΑΧΗΤΡΙΕΣ ότι εδώ είμαστε και συνεχίζουμε.......με θάρρος, αγώνα πολύ και αξεπέραστη αξιοπρέπεια, τον αγώνα για ζωή του ανθρωπίνου είδους, τηνα Ιστορία του υπέροχου αυτού τόπου που μας γέννησε-της Ελλάδας μας- και της φυλή μας ,!!!!!

Η ΣΑΡΑ δεν συμμετέχει απλά σε ένα τηλεοπτικό παιχνίδι ...ΑΛΛΑ αποδεικνύει την δύναμη& το πείσμα της φυλής της που επιβίωσε 5777 χρόνια και κανένας Χίτλερ ΠΟΤΕ ΠΙΑ δεν μπορεί να την εξαφανίσει....γιατί παλεύει την κάθε ανηφόρα της ζωής σαν ΜΑΧΗΤΗΣ!!!