Ανδρέας ΧριστινίδηςΣυμφωνώ και είμαι αλληλέγγυος με τις βασικές θέσεις της διακήρυξης των Cafe Morgenland & Terminal 119. [ Ιανουάριος / 2009]

Καταδικάζω και εγώ «κάθε ενέργεια και κάθε έκφραση απειλής ενάντια στους έλληνες εβραίους και υποσχόμαστε να κάνουμε τα πάντα ώστε να αναχαιτιστούν με κάθε μέσο τέτοιες ενέργειες, ώστε είτε ως άτομα είτε ως ισραηλιτικές κοινότητες να αποφασίζουν όλοι και όλες ελεύθερα, αν θα είναι υπέρ ή κατά του Ισραήλ, αν θα κρατάνε ουδέτερη ή όχι στάση κλπ., χωρίς να τολμά κανείς να τους αναγκάζει να υπογράφουν πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης .» ( http://www.terminal119.gr/show.php?id=453   και http://www.cohen.gr/mdlpg251.htm )

Θα ήθελα να προσθέσω πως ηθικά συνυπεύθυνοι για τις επιθέσεις εναντίον των Ελλήνων Εβραίων είναι και μερικοί ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί που τους αποκλείουν ως πολιτικούς ενάγοντες στη δίκη του ναζιστή Κ. Πλεύρη για το εγκληματικό «συγγραφικό» του τερατούργημα «Ο Εβραίοι. Όλη η αλήθεια» με το αιτιολογικό, ότι αυτοί δεν ανήκουν στους θιγόμενους …!(*) Ανώτεροι εισαγγελείς και δικαστές (πρωταγωνιστές ο κύριος Λεωνίδας Λαζαράκος, η κυρία Ευφρόσυνη Τσελεχοβίτου, η κυρία Μαριάνθη Παγουτέλη, η κυρία Α. Μασούρα και ο κύριος Παναγιώτης Μαντζούνης) προσπάθησαν με κάθε τρόπο να βρουν απαλλακτικά ή τουλάχιστον ελαφρυντικά στο βόθρο του ως «επιστημονικού ιστορικού συγγράμματος» χαρακτηρισθέντος αισχρολογήματος.

Στην πρωτόδικη απόφαση καταδικάστηκε ο Κ. Πλεύρης με αναστολή. Εντούτοις στην επιμέτρηση της ποινής κρίθηκε ως ελαφρυντικό στοιχείο ο πρότερος έντιμος βίος του, δηλαδή η στενή συνεργασία του με τον πραξικοπηματία Ιωάννη Λαδά και οι από δεκαετίες ναζιστικές δραστηριότητές του…!

(*) Παραπέμπω πάλι στο ιστορικής σημασίας Κλητήριο Θέσπισμα του αντεισαγγελέως εφετών, κυρίου Σπυρίδωνος Μουζακίτη ( http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3165  ) και στο άρθρο μου
Η εκδίκαση της έφεσης του ναζιστή, που ονόμασε το Άουσβιτς «Μαδαγασκάρη»…! ( http://www.cohen.gr/hpg93.htm )