Jpost Πέμπτη 14.2.2019
ΤΗΣ MELANIE PHILLIPS*

Καμιά συγνώμη δεν μπορεί να εξαλείψει ποτέ το κακό του αντισημιτισμού.

Σε μια αξιοπρόσεκτη επίδειξη συγχρονισμένης ηθικής κατάπτωσης, τόσο οι Δημοκρατικοί στην Αμερική όσο και οι Εργατικοί στη Βρετανία πασχίζουν να αντιπαλέψουν τη σοκαριστική διάβρωση του αντισημιτισμού.

Και οι δύο θα αποτύχουν.

Στην Αμερική υπάρχει οργή για τα σχόλια της Ilhan Omar, μέλους του Κογκρέσου από το Κόμμα των Δημοκρατικών, η οποία αναμάσησε το τροπάριο περί εκμεταλλευτικής και εξωνημένης εβραϊκής επιρροής, όταν ισχυρίστηκε ότι οι Εβραίοι της Αμερικής εξαγοράζουν την υποστήριξη του Κογκρέσου υπέρ του Ισραήλ. 

Παρόλο που την αποδοκίμασαν οι Δημοκρατικοί συνάδελφοί της, οι αντιδράσεις τους ήταν εξολοκλήρου ανεπαρκείς. Μια δήλωση υπογεγραμμένη από την Εκπρόσωπο Τύπου Nancy Pelosi και από άλλα ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών, καλούσε την Omar να ζητήσει συγνώμη για τα “επώδυνα” σχόλιά της.

“Ο αντισημιτισμός πρέπει να εντοπίζεται, να αντιμετωπίζεται και να καταδικάζεται οπουδήποτε κι αν απαντάται, χωρίς εξαιρέσεις” είπε η Pelosi. “Η Omar και εγώ συμφωνήσαμε ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να πάμε μπροστά καθώς απορρίπτουμε τον αντισημιτισμό σε όλες του τις μορφές”.

Καμιά συγνώμη δεν μπορεί να εξαλείψει ποτέ το κακό του αντισημιτισμού. Γιατί αυτό δεν προκαλεί απλά πόνο ή προσβολή: έρχεται να προστεθεί στο δαιμονικό λόγο που συνεχίζει να κάνει τους Εβραίους εντός και εκτός Ισραήλ στόχους δολοφονικού μίσους. Η αναγκαιότητα μιας συγνώμης στοχεύει στο να βοηθήσει να βγάλουμε από το αγκίστρι τον αντισημιτισμό με μια απαλά κίνηση του καρπού.

Λέμε τώρα. Στο περιοδικό Tablet, ο Yair Rosenberg δήλωσε ότι η Omar άξιζε “διάλογο όχι αποδοκιμασία”. Χαιρέτισε την “αυθεντική αυτεπίγνωσή” της όταν εκείνη αντέδρασε στη κατηγορία για αντισημιτισμό όταν είχε γράψει στο tweeter το 2012 τα εξής: “Το Ισραήλ έχει υπνωτίσει τον κόσμο· είθε ο Αλλάχ να ξυπνήσει τους λαούς και να τους βοηθήσει να δουν τα κακά που κάνει το Ισραήλ”.

Όμως αυτή η “αυτεπίγνωση” συνίστατο απλά από τον ισχυρισμό της ότι ενστερνίζεται τους Εβραίους επικριτές της, επειδή η εμπειρία του αντισημιτισμού είναι κάτι σαν την εμπειρία “των προνομίων των λευκών”. Όμως όχι· δεν είναι έτσι: δεν υπάρχει καμία σύγκριση.

Η ίδια δεν παραδέχτηκε ότι είχε διαπράξει κακοπροαίρετη υποκίνηση εναντίον των Εβραίων. Όντως, αμέσως μετά την “κατηγορηματική” συγνώμη της για την τελευταία της μπηχτή εναντίον της μοχθηρής εβραϊκής επιρροής, διπλασίασε τη μισαλλοδοξία της “επαναβεβαιώνοντας” τον “προβληματικό ρόλο” της AIPAC ως πολιτικό λόμπυ.

Είναι άτομο που πιστεύει σαφώς ότι οι Εβραίοι είναι μία εκμεταλλευτική δύναμη που ελέγχει τον κόσμο. Και ωστόσο, ορισμένοι φιλελεύθεροι Εβραίοι θέλουν να “πάνε μπροστά” τώρα που “ζήτησε συγνώμη” - ακόμη και να ανοίξουμε μαζί της διάλογο.

Ο ενδεικνύμενος τρόπος να “αντιμετωπίσουμε” τον αντισημιτισμό είναι να τον απομακρύνουμε από τη δημόσια ζωή. Κι όμως, η Omar θα παραμείνει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου.

Η ρεπουμπλικανή Rashida Tlaib που χρησιμοποίησε τη ρετσινιά της “διπλής αφοσίωσης” εναντίον του Ισραήλ, θα παραμείνει παρομοίως στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Κογκρέσου. Και οι δυό τους υποστηρίζουν το κίνημα BDS του οποίου ο τελικός στόχος είναι η καταστροφή του Ισραήλ.

Αυτό εννοεί η Εκπρόσωπος Τύπου Pelosi  και οι συνάδελφοί της κάνοντας έκκληση να αντιμετωπίσουν και να καταδικάσουν τον αντισημιτισμό “χωρίς εξαιρέσεις;”.

ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ έχει επανακάμψει η οργή για τη συνεχιζόμενη αποτυχία του Εργατικού Κόμματος να αντιμετωπίσει τους πολυπληθείς αντισημίτες στις τάξεις του.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, έπειτα από επανειλημμένες καθυστερήσεις στην παροχή πληροφοριών για μέλη του κόμματος σχετικά με το μέγεθος του προβλήματος και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπισή του, η ηγεσία του Εργατικού Κόμματος μετά βίας αποκάλυψε ότι είχε λάβει 673 περιπτώσεις αντιεβραϊκού μίσους από μέλη του κόμματος κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 μηνών, οι οποίες οδήγησαν στην αποπομπή 12 ατόμων και την εκούσια αποχώρηση 44 ακόμη. 

Πολλά μέλη των Εργατικών επέκριναν οργισμένα αυτά τα νούμερα ως “ελλιπή” και κατηγόρησαν το κόμμα για “θεσμικό αντισημιτισμό”.

Μια ομάδα που αποκαλείται Εργατικοί Εναντίον του Αντισημιτισμού συγκέντρωσε χιλιάδες στιγμιότυπα αντισημιτικών σχολίων και φωτογραφιών από ομάδες Εργατικών στο Facebook και το Twitter. Σ’ αυτά περιλαμβάνονταν ισχυρισμοί ότι οι κατηγορίες για αντισημιτισμό ήσαν κατασκευασμένες και ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από αυτή την εκστρατεία “σπίλωσης” εναντίον του ακροαριστερού ηγέτη Jeremy Corbyn.

Για προσπαθήστε να σκεφτείτε τον εξής ισχυρισμό: ότι μέλη των Εργατικών προωθούν μια εβραϊκή θεωρία συνωμοσίας είναι ψευδές, επειδή προωθείται από μια εβραϊκή συνωμοσία. Αυτεπίγνωση κάποιος;

Τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και Εργατικοί θα αποτύχουν να αντιμετωπίσουν τον αντισημιτισμό επειδή, παρόλο που τον απεχθάνεται η συντριπτική πλειονότητα των μελών του, οι ρίζες του θα απλωθούν και θα βαθύνουν.

Υπάρχει μια διαδεδομένη αποτυχία να γίνει κατανοητό ότι ο αντισημιτισμός δεν είναι απλά και μόνο ένα από τα πολλά είδη μισαλλοδοξίας. Είναι μοναδικό για τους εμμονικούς και μοχθηρούς λιβέλους του, τα διπλά στάνταρντ και τη δολοφονική υποκίνηση εναντίον ενός λαού που περιγράφει σαν ένα συμπαντικό κακό σχεδόν υπερφυσικών διαστάσεων.

Υπάρχει μια περαιτέρω αποτυχία να κατανοήσουν ότι ο αντι-Ισραηλισμός είναι ένας νέος αντισημιτισμός, αφού εμφανίζει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά.

Ο Αντισημιτισμός είναι επίσης άρρηκτα συνδεδεμένος με την υποστήριξη του Παλαιστιανισμού και της αντίστοιχης πεποίθησης ότι το Ισραήλ είναι ο αποικιοκρατικός επιτιθέμενος, η αιτία όλων των αιτιών στον προοδευτικό κόσμο.

Η ονομαζόμενη δήθεν παλαιστινιακή ταυτότητα είναι ένα εφεύρημα που επινοήθηκε αποκλειστικά για να εξοντώσει την μοναδικά ιστορικά και νόμιμα έγκυρη εβραϊκή αξίωση στη Γη του Ισραήλ. Ο ηγέτης της ΠΑ Mahmoud Abbas έχει διδακτορικό στην άρνηση του Ολοκαυτώματος, τρέφει σαφέστατα θαυμασμό για τον Παλαιστίνιο σύμμαχο των Ναζί κατά τη διάρκεια του πολέμου Haj Amin al Husseini και χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ που ελέγχει για να δαιμονοποιεί σε ναζιστικό στυλ τους Εβραίους. 

Γιατί λοιπόν μέλη του Εργατικού Κόμματος που υποστηρίζουν την παλαιστινιακή ατζέντα της άρνησης του Ολοκαυτώματος, τις επιθέσεις εναντίον του Ιουδαϊσμού και παρανοϊκές θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την ισχύ των Εβραίων θα πρέπει να σοκάρονται τόσο πολύ τώρα που μέλη του Εργατικού Κόμματος συντάχθηκαν με τους αρνητές του Ολοκαυτώματος, τις επιθέσεις εναντίον του Ιουδαϊσμού και τις παρανοϊκές θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την εβραϊκή ισχύ;

Ο νέος αντισημιτισμός προέρχεται δυσανάλογα από Μουσουλμάνους και Μαύρους στους οποίους η Αριστερά αρνείται πεισματικά να ασκήσει κριτική. Όθεν και το καταπληκτικό “ελευθέρας” που έχουν δώσει οι Δημοκρατικοί στον ηγέτη του Έθνους του Ισλάμ Louis Farrakhan και χαρακτηρίζει τους Εβραίους σαν “σατανικούς”.

Και πρόσφατα οι αριστεριστές πιστεύουν αδιάλλακτα ότι δεν είναι ικανοί για κακές συμπεριφορές και ότι ο Αντισημιτισμός υπάρχει αποκλειστικά στη Δεξιά. Αυτό όμως δεν στοιχειοθετείται ούτε πραγματικά ούτε ηθικά. Ο ίδιος ο Marx, με εβραϊκή καταγωγή, μισούσε βαθύτατα τους Εβραίους.

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ διαμορφώνει έναν άξονα του κακού μεταξύ Αριστεράς, Ακροδεξιάς και Ισλαμικού κόσμου. Αμφότεροι οι Ilhan Omar και Jeremy Corbyn έχουν τύχει της υποστήριξης για τη στάση τους εναντίον του Ισραήλ και των Εβραίων του μεγάλου μάγου David Duke της πρώην Ku Klux Klan.

Η Αριστερά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον αντισημιτισμό επειδή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τίποτε παρόμοιο. Φοβάται ότι το να τον αναγνωρίσει θα καταστρέψει τον ισχυρισμό της περί ηθικής καθαρότητας. Ωστόσο η άρνησή του απειλεί με καταστροφή τους Εργατικούς.

Παρόλο που η αμερικανική υποστήριξη προς το Ισραήλ που επικεντρώνεται στους Ευαγγελιστές Χριστιανούς- παραμένει ισχυρή, το Κόμμα των Δημοκρατικών, όπως αυτό των Εργατικών στη Βρετανία, επίσης θα καταστραφεί από τον αντισημιτισμό ως ηθικής δύναμης.

Η αναζωπύρωση αυτών των αντισημιτικών τροπαρίων δηλοί τρομακτική απώλεια λογικής.

Στη Βρετανία, η Εβραία βουλευτής των Εργατικών έχει υποστεί αντισημιτικές ύβρεις καθώς και μιαν απόπειρα να αποεπιλεγεί ως βουλευτής εξαιτίας του κεντρικού ρόλου που έχει μέσα στο κόμμα της στην ανάδειξη του μίσους εναντίον των Εβραίων.

Ο πρόεδρος των υποστηρικτών της εκλογικής της περιφέρειας Dr Alex Scott-Samel, μέλος της Εβραϊκής Φωνής Υπέρ των Εργατικών που στηρίζει τον Cornyn, έχει εμφανιστεί επανειλημμένα στην εκπομπή του David Icke, γνωστού θεωρητικού θεωριών συνωμοσίας και αντισημίτη.

Ο Icke έχει μιλήσει για “την παγκόσμια συνωμοσία Rothschild-Σιωνισμού”, μια μυστική εταιρεία που τοποθετεί τους πράκτορές της σε θέσεις εξουσίας”, ισχυρίζεται ότι οι Εβραίοι είναι σαύρες και δηλώνει ότι δεν είναι αντισημίτης επειδή “οι Εβραίοι είναι πραγματικά ερπετά”.

Για ακόμη μια φορά διερωτώμεθα πάνω στο αναπάντητο ερώτημα: τι στην ευχή προκαλεί “το πιο μακροχρόνιο μίσος”;

Μπορεί κάποιος να παραθέσει πολλούς λόγους. Οι μαρξιστές έχουν μια στρεβλή άποψη για την εξουσία, την οποία διασυνδέουν με τον καπιταλισμό, το οποίο διασυνδέουν με τους Εβραίους.

Ο ισλαμικός κόσμος καθοδηγείται από ένα θεολογικά θεμελιωμένα μίσος εναντίον του Ιουδαϊσμού. 

Όταν κοινωνίες και άτομα ανακαλύπτουν ότι η ταυτότητά τους θρυμματίζεται, στρέφονται εναντίον του εβραϊκού λαού που τον μετατρέπουν σε αποδιοπομπαίο τράγο πάνω στον οποίο προβάλλουν όλα τα δολοφονικά τους αισθήματα.

Όλοι οι παραπάνω λόγοι και πολύ περισσότεροι ισχύουν. Όμως τελικώς, ο αντισημιτισμός είναι ανεξήγητος επειδή είναι κάτι εντελώς παρανοϊκό. Κι αυτό είναι το πιο τρομακτικό απ’ όλα.

*Η συγγραφέας είναι αρθρογράφος στους The Times (UK).

https://www.jpost.com/Opinion/As-I-See-It-The-unique-disorder-of-hatred-now-destroying-the-Left-580711

 

Κατηγορία: Εβραϊσμός