Εκτύπωση

Hellasjournal Τετάρτη 30.1.2019
Του Πέτρου Ι. Μηλιαράκη*

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ στην Ελλάδα έχει καθιερωθεί η 27η Ιανουαρίου ως η «ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος». Άλλωστε, ο Κοινός Νομοθέτης ανταποκρίθηκε στην υποχρέωση αυτή με το Ν. 3218/2004  (ΦΕΚ 12/τ.Α/27-1-04).

Τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρέστη στην εκδήλωση απόδοσης φόρου τιμής στα θύματα Εβραίων, Ελλήνων και μη, του Ολοκαυτώματος.

Δυστυχώς, ορισμένα ακραία στοιχεία, των οποίων τον εθνικισμό έχουν πυροδοτήσει ασύμμετρες, ανιστόρητες, αβάσιμες και επικινδύνως εθνικιστικές θέσεις (ακόμη και πολιτικών που ανήκουν στο χώρο του δημοκρατικού τόξου), θέλησαν να διαμαρτυρηθούν κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με αιτία τη Συνθήκη των Πρεσπών.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠτΔ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος ορθοτομώντας το λόγο της αλήθειας έναντι του επικίνδυνου φαινομένου αναβίωσης του φασισμού και του ναζισμού, επανέλαβε για μια ακόμη φορά, ότι:

Ο ΠτΔ ανέφερε επίσης πως: «υπολείμματα ελλοχεύουν» και «πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει». Η απάντηση δε αυτή σύμφωνα τον ρυθμιστή του πολιτεύματος είναι: ο Ανθρωπισμός, η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η αποτροπή της λιτότητας και των μεγάλων ανισοτήτων που οδηγούν στην περιθωριοποίηση και εξαθλίωση του ανθρώπου και «άρα στο κίνδυνο ρήξης του κοινωνικού ιστού, λόγω απουσίας ενός στιβαρού κοινωνικού κράτους δικαίου».

ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ

Το Ολοκαύτωμα αφορά όρο με τον οποίο αποδίδεται η δωδεκάχρονη περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας οι Ναζί εξόντωσαν παν ό,τι αφορούσε «εβραϊκό στοιχείο στην Ευρώπη». Από το έτος 1933, που  ο Αδόλφος Χίτλερ ανέλαβε Καγκελάριος της Γερμανίας, εκατομμύρια Εβραίων υποβλήθηκαν σε εξευτελισμούς, σε καταναγκαστικά έργα, σε απάνθρωπες διακρίσεις, σε βασανιστήρια και τελικώς σε θάνατο.

Το Ολοκαύτωμα που αφορά στη εξόντωση των Εβραίων, καταγράφει έξι εκατομμύρια (περίπου) νεκρούς άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Πέραν των Εβραίων το Ολοκαύτωμα αφορά και Ρομά, Αθίγγανους, άτομα με ειδικές ανάγκες, ομοφυλόφιλους, Κομμουνιστές, Καθολικούς, Προτεστάντες, και άλλους συνάνθρωπους μας, στο πλαίσιο της εθνοκάθαρσης!.

Η ΦΡΙΚΗ!..

Στο βιβλίο του «Ο πόλεμος της Ρωσίας», ο Βρετανός ιστορικός Ρίτσαρντ Όβερυ (Richard Overy) περιγράφει τους τρόπους που επέλεξαν οι Ναζί για να δολοφονούν συνανθρώπους.

Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Όβερυ, μετά την κατάκτηση της Λευκορωσίας, οι Ναζί επιδόθηκαν σε πειραματισμούς μαζικών δολοφονιών, επιλέγοντας ψυχικά ασθενείς από τα Ψυχιατρεία του Μίνσκ, καθιστώντας πειραματόζωα τους ατυχείς αυτούς συνανθρώπους μας. Εφαρμόσθηκε δε η απάνθρωπη μέθοδος της μαζικής δολοφονίας με όπλα.

Η διαδικασία αυτή αποδείχθηκε ότι δεν ήταν η προσδοκώμενη για τους απάνθρωπους εκτελεστές. Έτσι δοκιμάστηκε στη συνέχεια να δολοφονηθούν τα πειραματόζωα με χρήση δυναμίτη!

Και το αποτέλεσμα, όμως , αυτό δεν ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες των εκτελεστών, καθόσον πολλοί ήταν εκείνοι που ακρωτηριάστηκαν χωρίς να απολέσουν τη ζωή τους. Έτσι αποφασίστηκε από τον Οκτώβριου του 1941 να δημιουργηθούν οι «θάλαμοι αερίων». Τελικώς, μετά από τη χρήση διαφόρων μεθόδων που αφορούσαν στη χρήση αερίων θανάτου, χρησιμοποιήθηκε το μονοξείδιο του άνθρακα. Επελέγη δε τελικώς ως πρόσφορη η μαζική αυτή δολοφονία –δολοφονία επίσης εωσφορικής κατασκευής.

Το σχέδιο για μαζικές δολοφονίες αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ντροπές της ανθρώπινης ιστορίας και αφορά στη φρίκη του φασισμού και του ναζισμού. Ανεξαρτήτως δε του ότι 5.025 Ναζί εγκληματίες έχουν καταδικασθεί σε αντίστοιχες δίκες, η ντροπή και η φρίκη στην ιστορία δεν μπορεί να διαγραφεί. Η ντροπή και η φρίκη αποτελούν ιστορικά γεγονότα.

Καθήκον όλων μας είναι να μην αναβιώσει ο φασισμός και ο ναζισμός.

Και θα κριθούμε γι’ αυτό!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
«Ανεξαρτήτως δε του ότι 5.025 Ναζί εγκληματίες έχουν καταδικασθεί σε αντίστοιχες δίκες, η ντροπή και η φρίκη στην ιστορία δεν μπορεί να διαγραφεί»

* Ο Πέτρος Μηλιαράκης δικηγορεί στα Ανώτατα Ακυρωτικά Δικαστήρια της Ελλάδας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια του Στρασβούργου και του Λουξεμβούργου (ECHR και GC- EU).

https://hellasjournal.com/2019/01/to-olokaytoma-ton-evraion-kai-i-ntropi-toy-nazismoy-na-min-anaviosei-pote-xana-o-fasismos/