Χάαρετζ
3.8.2005

  ‘Οταν σκοτώθηκε ένα παλαιστινιακό αγόρι από έναν πύραυλο Κασάμ που εξαπολύθηκε από εξτρεμιστές στην Γάζα την Τρίτη το βράδυ, ο Παλαιστίνιος Υπουργός Μοχάμεντ Νταχλάν, δήλωσε ότι αυτοί που εξαπέλυσαν του πυραύλους έχουν πάρει την θέση των ισραηλινών κατακτητών, προκαλώντας πόνο σε αθώους Παλαιστίνιους.

Οι Παλαιστίνιοι Υπουργοί συναντήθηκαν την Τετάρτη το πρωί για να συζητήσουν για το επεισόδιο στο οποίο ένα εξάχρονο παλαιστινιακό αγόρι σκοτώθηκε και έξι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν αργά την Τρίτη, όταν ένας πύραυλος δεν πέτυχε τον στόχο του και χτύπησε την κατοικία μιάς οικογένειας στο χωριό Μπέιτ Χανούν στο Βόρειο τμήμα της Γάζας.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, πέντε παιδιά τραυματίστηκαν και το ένα βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τέσσερις από τους τραυματίες ήταν τα παιδιά του πρώην Παλαιστίνιου Υπουργού για θέματα κρατουμένων, Χισάμ Αμπντ Αλ Ραζίκ.

Οι μάρτυρες είπαν ότι οι εξτρεμιστές εξαπέλυσαν τρεις πυραύλους εναντίον της ισραηλινής πόλης «Σντερότ» όπου χιλιάδες αντίπαλοι του σχεδίου απεγκλωβισμού είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν. Δύο πύραυλοι έπεσαν σε παλαιστινιακές περιοχές ενώ ο τρίτος έπεσε σε ένα άδειο χωράφι κοντά στην Σντερότ.Έκρηξη ανατινάζει την οικία του Παλαιστινίου Αρχιδικαστή στην Γάζα

Νωρίς την Τετάρτη σημειώθηκε έκρηξη βόμβας στην οικία του Πρόεδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου των Παλαιστίνιων στην Γάζα, Ζουχάϊρ Αλ Σουράνι, χωρίς να προκαλέσει θύματα, είπαν οι αξιωματούχοι ασφάλειας, σε κάτι που είναι φαινομενικά το τελευταίο επεισόδιο στην αναρχία που επικρατεί στις Παλαιστινιακές περιοχές.

Δεν υπήρξε καμία άμεση ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι έχουν γίνει στόχοι πυροβολισμών και άλλων επιθέσεων από παλαιστινιακές ομάδες που είναι αντίθετες με την προσπάθειες που καταβάλλουν για μεταρρυθμίσεις και την πάταξη της διαφθοράς στην Παλαιστινιακή Αρχή.

Την Δευτέρα, ο Γενικός Εισαγγελέας, Χουσέϊν Αμπού Ασι, δεν τραυματίστηκε σε έκρηξη στην πόλη της Γάζας στην οποία ανατινάχθηκε η μπροστινή πόρτα και προκλήθηκαν ζημιές στον εξωτερικό τείχο του σπιτιού του.

Πέρυσι, ο μεταρρυθμιστής βουλευτής, Ναμπίλ Αμίρ, πυροβολήθηκε από ενόπλους στην πόλη Ραμάλλα της Δυτικής Οχθης και ως αποτέλεσμα έπρεπε να υποβληθεί σε εγχείρηση ακρωτηριασμού του ποδιού του.

Σε ένα άλλο διαφορετικό επεισόδιο την Τρίτη το βράδυ, Παλαιστίνιοι εξεπέλυσαν αντιαρματικό όλμο εναντίον ισραηλινού κονβόι που ταξίδευε στον απομονωμένο οικισμό Νετζαρίμ, είπαν οι έποικοι. Δεν υπήρχαν πληροφορίες για τραυματίες.

Οι Παλαιστίνιοι κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι άκουσαν μία έκρηξη και έπειτα ακολούθησαν ήχοι πυροβολισμών, κοντά στον απομονωμένο οικισμό στο κεντρικό μέρος της Γάζας.

Κατά την διάρκεια της νύχτας, Παλαιστίνιοι εξαπέλυσαν όλμο εναντίον στρατιωτών των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων στην γραμμή του φράχτη διαχωρισμού στο Βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, δεν υπήρξαν θύματα στην επίθεση

Πρίν τα χαράματα, στρατιώτες των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων συνέλαβαν δύο καταζητούμενα μέλη της Ισλαμικής Τζιχάντ στην πόλη Τουλκάρεμ της Δυτικής ‘Οχθης.