Cohen.gr Παρασκευή 5.1.2018
Δημήτρης Τζώρας*

Ο θάνατος της Ευρώπης είναι η ζωή μας, όπως δείχνουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, από γεωπολιτικής απόψεως. Το μόνο που έχουμε να προσφέρουμε γεωπολιτικά στους Αμερικανούς και την παγκόσμια συμμαχία των ελεύθερων δημοκρατιών, που συγκροτείται υπό τον Πρόεδρο Τραμπ, είναι ο θάνατος της Ευρωπαϊκής Ένωσης διά του ESM.

Γιατί το λέω αυτό; Διότι πολύ απλά, ο Ερντογάν αργά ή γρήγορα θα μας επιτεθεί και θα χάσουμε εθνικό έδαφος. Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα, δείχνει να υποτιμά, να παρερμηνεύει ή να μη θέλει, για άλλη μία φορά, να πει την αλήθεια στο λαό, σχετικά με τις προθέσεις της Τουρκίας, σε συνάρτηση με την καταστροφή που έχουν φέρει τα μνημόνια και η αθρόα λαθρομετανάστευση. Υποτιμούν επίσης την ικανότητα ανασυγκρότησης του Τουρκικού στρατεύματος μετά το πραξικόπημα ή αξιολογούν την μαχητική του αξία με βάση την απόδοση του στη Συρία και το Ιράκ. Ο πόλεμος με την Ελλάδα θα έχει άλλη μορφή και έχει άλλα χαρακτηριστικά στο ψυχισμό του Τούρκου στρατιώτη. Θα είναι εξαιρετικά σύντομος και απίστευτα βίαιος!!!

Όταν ήρθε ο Πρόεδρος Ερντογάν στην Αθήνα, είπε κάτι πολύ απλό στον Προκόπη Παυλόπουλο και μάλιστα, ο σχεδιασμός του ήταν, αυτό να ειπωθεί ενώπιον της διεθνούς κοινότητας. Μας είπε και τους είπε, ότι εάν στριμωχτεί γεωπολιτικά η Τουρκία, υπάρχουν οι αφορμές και οι «νομικές» προϋποθέσεις ( Μουσουλμανική μειονότητα – εδαφικό – Λωζάνη) για να επιτεθεί στην Ελλάδα. Αυτή, δεν είναι μία απόφαση μόνο του Ερντογάν, άλλα σύσσωμου του Τουρκικού πολιτικού συστήματος!!! Βέβαια, υπάρχει λόγος γι’ αυτό, όπως θα δούμε παρακάτω...

Τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, προσπαθούν να ξεγελάσουν για άλλη μία φορά τον ελληνικό λαό και πολλούς από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του, λέγοντάς τους, ότι η Τουρκική επιθετική ρητορική, είναι ένα προϊόν για εσωτερική κατανάλωση. Κάνουν τεράστιο λάθος. Η Τουρκία, ετοιμάζεται συνειδητά, να πέσει με όλες της τις στρατιωτικές δυνάμεις εναντίον της Ελλάδας και ηλιθιότητες τύπου «Μολών Λαβέ», με σακατεμένο (από τα μνημόνια) στρατό, ναυτικό και αεροπορία, ρίχνουν λάδι στη φωτιά και ντοπάρουν ηθικά τον μέσο Τούρκο στρατιώτη. Οι γενναίες ένοπλες δυνάμεις μας, πέρα από το ατελείωτο θάρρος που έχουν, χρειάζονται σύγχρονα και πολλά όπλα, για να κάνουν τη δουλειά τους. Με το twitter του Καμμένου και του Κοτζιά, δεν κερδίζουμε τον πόλεμο!!! Ούτε με φρεγάτες, ηλικίας 50 χρόνων που έχουμε!!!

Η Τουρκία, γεωπολιτικά είναι πολύ στριμωγμένη και θα γίνει ακόμα περισσότερο, όταν πέσει το Ιρανικό καθεστώς. Εάν συμβεί αυτό, τότε, επιγραμματικά σας λέω, ότι οι Ιρανοί θα αποχωρήσουν από το Ιράκ και την Συρία, δίνοντας χώρο για τη δημιουργία Κουρδικού Κράτους. Επίσης, ένα δυτικόφρονο Ιράν, θα έχει τεράστια πρόσβαση σε κεφάλαια, τεχνολογία και στρατιωτικό εξοπλισμό, κάνοντάς το περιφερειακή υπερδύναμη, ανταγωνιστική της Τουρκίας. Το Κατάρ, ο πλουσιότερος χορηγός της Τουρκίας, θα απομονωθεί και πιθανότατα να αλλάξει και εκεί το πολιτικό καθεστώς.

Επίσης, οι Τούρκοι γνωρίζουν, ότι οι σχέσεις με τη Μόσχα, είναι μόνο περιστασιακού χαρακτήρα, διότι αργά η γρήγορα, η Ρωσία θα τους υπονομεύσει, διότι στρατηγικά, είναι υποχρεωμένη να μην επιζητά να έχει μία ισχυρή Τουρκία στα νότια σύνορά της. Οπότε, ξέρουν, ότι και από εκεί, δεν υπάρχει μέλλον γι’ αυτούς. Το μόνο που τους απομένει, είναι η επέκταση στα δυτικά, στα εδάφη της Θράκης, των Βαλκανίων και στα πετρέλαια του Αιγαίου Πελάγους και της Κύπρου , ως αντιστάθμισμα στην απώλεια της Μοσούλης από τα χέρια τους, αλλά και του μελλοντικού ακρωτηριασμού του δικού τους κράτους, από την κουρδική μειονότητα. Οι Τούρκοι, μένουν μόνοι, απελπιστικά μόνοι και έτοιμοι για τον Αρμαγεδδώνα ή την υπέρτατη γεωπολιτική λύτρωση κατά ορισμένες Τουρκικές ελίτ. Να απαλλαγούν από τους Κούρδους και τη Μέση Ανατολή για να γίνουν μία Ισλαμοκεμαλική, ημιευρωπαϊκή, γεωγραφικά, χώρα-κόμβος στα δυτικά.

Κάθε ολοκληρωτικό καθεστώς, όπως το Τουρκικό, το βορειοκορεατικό ή το Ελληνικό, έχει σαν πρώτο μέλημα την επιβίωσή του και όχι την ευημερία του λαού. Το καθεστώς Ερντογάν, μπροστά στην πλήρη αποτυχία του και τον νομοτελειακό ακρωτηριασμό του Κράτους του, θα τα παίξει όλα για όλα και με τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκικής αντιπολίτευσης. Ή σκοτώνουν εμάς ή ο Τουρκικός λαός θα σκοτώσει εκείνους και το ξέρουν εκεί. Ο Ερντογάν και η Τουρκία, δεν έχουν άλλη επιλογή. Δε θέλει να έχει και άλλη επιλογή. Θα πουλήσει και γεωπολιτική εκδούλευση στους Αμερικανούς, που θα δουν την Ευρώπη να διαλύεται σε ελάχιστο χρόνο, μετά από μία στρατιωτική και οικονομική καταστροφή της Ελλάδας.

Ο Ερντογάν, είναι ένας πολιτικός, ο οποίος έχει μέσα του έντονο το μεταφυσικό στοιχείο. Είναι ο ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Αυτό, τον κάνει φοβερά επικίνδυνο!!! Το πιστεύει, ότι μία σύγκρουση με τον Χριστιανικό κόσμο εν γένει, είναι «θέλημα» Θεού. Το πιστεύει, ότι αν ρίξει το ελληνικό ντόμινο του πολέμου, ίσως δημιουργήσει και μία παγκόσμια σύρραξη.

Οι Τούρκοι, θα προτιμήσουν να χάσου 10 φρεγάτες, 5 υποβρύχια, 100 μαχητικά και 100.000 άνδρες, από το να χαθεί ολόκληρη η Τουρκία. Εμείς, δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια. Εάν πάρουν ένα νησί, που θα το πάρουν σε 72 ώρες το πολύ και ας λένε οι άφρονες πολιτικοί μας το αντίθετο, με ένα σμπάρο πετυχαίνουν πολλά τρυγόνια. Ο Τσαβούσογλου, δε χρησιμοποίησε τυχαία τη φράση, οτι δε θα έχουμε Κράτος την επόμενη μέρα.

Αυτό ακριβώς θα συμβεί!!! Ο κόσμος, θα βγει στους δρόμους δικαίως και θα ζητήσει πρώτα το κεφάλι της «dream team» της καταστροφής: Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά, Παυλόπουλου και Καραμανλή. Η Ανίερη πεντάδα που κυβερνά και θα μας οδηγήσει στη καταστροφή. Όχι ότι θα γλιτώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η ΝΔ από την οργή του κόσμου. Σειρά θα έχουν ολιγάρχες, καναλάρχες, δικαστές και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. Όχι μόνο η σημερινή, αλλά και οι προηγούμενες!!! Διότι, όχι μόνο έχασαν έναν πόλεμο, αλλά διότι δεν αντέδρασαν, ενάντια στο πολιτικό σύστημα, που υποτάχθηκε στα μνημόνια και τους Γερμανούς, υπονομεύοντας το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων. Δε θα ξεσηκωθούν οι συνταγματάρχες αυτή τη φορά, αλλά λοχαγοί που θα κόβουν κεφάλια. Το αίμα στην Ελλάδα, δε θα έχει τελειωμό, μέχρι να πεθάνει και ο τελευταίος που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή. Η Αραβική Άνοιξη, θα μοιάζει με παιδικό πάρτι, σε σχέση με αυτά που θα συμβούν στη χώρα μας.

Είναι πάρα πολύ εύκολο να πέσει η Χίος ή η Λέσβος και ας λένε οι πολιτικές ηγεσίες το αντίθετο. Τα νησιά, έχουν καταληφθεί από τους λαθρομετανάστες. Είναι αδύνατο για τον Ελληνικό στρατό, να παρατάξει άμυνα στα νησιά, όταν αρχίσουν οι Τουρκικοί βομβαρδισμοί. Χιλιάδες λαθρομετανάστες θα βρεθούν στις οδικές αρτηρίες, εμποδίζοντας τη διέλευση των στρατιωτικών οχημάτων, θα είναι στις προβλήτες των λιμανιών, θα πλιατσικολογούν και θα βιάζουν ό,τι βρουν, δημιουργώντας πανικό στους πολίτες και τους εθνοφύλακες και κάποιοι θα κάνουν σαμποτάζ εκεί που πρέπει, την ώρα που πρέπει. Δε θα προλάβουμε να στείλουμε ενισχύσεις, ούτε καν θα ξέρουμε που να τις στείλουμε σε εκείνο το χάος!!!

Ο Ερντογάν, μας έχει ήδη κερδίσει, αλλά σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, που είναι υποταγμένο στο πολιτικό Ισλάμ και σε ανθρώπους, όπως ο Τζορτζ Σώρος, δε λέει την πραγματική αλήθεια. Όπως βέβαια, δε λέει την αλήθεια για το μέγεθος της καταστροφής που έχουν φέρει τα μνημόνια.

Πρέπει να προλάβουμε τις εξελίξεις. Πρέπει ο Προκόπης Παυλόπουλος, να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και με τη σύμφωνη γνώμη τους, να κηρύξει στάση πληρωμών προς την Ευρώπη με αφορμή την Τουρκική απειλή και την ανάγκη αγοράς όπλων. Ειδικά τώρα, που η Γερμανία είναι παράλυτη και χωρίς κυβέρνηση!!! Να κλείσουν άμεσα τα θαλάσσια σύνορα και να αρχίσουν οι μαζικές απελάσεις. Να αυξηθεί άμεσα η στρατιωτική θητεία. Να γίνουν μεγάλες παραγγελίες μεταχειρισμένου στρατιωτικού υλικού από τις ΗΠΑ, άμεσα παραδοτέου.

Να αιτηθούμε επίσημα από τις ΗΠΑ οικονομική και στρατιωτική βοήθεια. Να παίξουμε στο γεωπολιτικό παιχνίδι του 21ου αιώνα και στο μοίρασμα της περιοχής, έχοντας ως προίκα την καταστροφή του Ευρώ, που μας σακάτεψε τη χώρα, τις ζωές, τα παιδιά μας και την εθνική μας ανεξαρτησία. Να κινηθούμε, πριν κινηθεί αναγκαστικά ο Ερντογάν. Να κινηθούμε έξυπνα, δίπλα στον Πρόεδρο Τραμπ!!!

*Ο Δημήτρης Τζώρας είναι Πολιτικός Αναλυτής