The Jewish express Σάββατο 20.1.2018
JNi.Media

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει στρογγυλοκαθίσει σε μία απόρρητη έκθεση που αναφέρει όποιον διαβάζει την πρώτη παράγραφο στην Wikipedia σχετικά με την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών που φροντίζει τους Άραβες που εγκατέλειψαν την Παλαιστίνη η οποία τελούσε υπό Βρετανική διοίκηση κατά τη διάρκεια του Ισραηλινού Πολέμου του 1948: μετά από 70 χρόνια, αυτοί οι πρόσφυγες έχουν όλοι σχεδόν φύγει.

Σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο διαδικτυακός ιστότοπος Washington Free Beacon, μετέδωσε την Πέμπτη, ο πραγματικός αριθμός των αυθεντικών προσφύγων κυμαίνεται γύρω στις 20.000.

Μία από τις ερωτήσεις στη σελίδα «Συχνές Ερωτήσεις» της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες της Παλαιστίνης στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) είναι: «Ποιος είναι Παλαιστίνιος πρόσφυγας», η απάντηση στην οποία είναι: «Ο λειτουργικός ορισμός του Παλαιστινίου πρόσφυγα είναι κάθε πρόσωπο του οποίου η «κανονική κατοικία ήταν η Παλαιστίνη κατά την περίοδο από την 1η Ιουνίου 1946 έως τη 15η Μαΐου 1948 και που έχασε τόσο το σπίτι όσο και τα μέσα διαβίωσης ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης του 1948».

Η σελίδα «Συχνές Ερωτήσεις» συνεχίζει: «Οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες είναι άτομα που πληρούν τον παραπάνω ορισμό και απόγονοι πατέρων που πληρούν τον ορισμό».

Με άλλα λόγια, ένα άτομο που γεννήθηκε σε έναν προσφυγικό καταυλισμό κάπου στη Μέση Ανατολή και έζησε εκεί όλη του τη ζωή, χωρίς ποτέ να έχει βρεθεί στο εσωτερικό του Ισραήλ, θεωρείται σα να είχε ο ίδιος ξεριζωθεί από την Παλαιστίνη μεταξύ 1946 και 1948. Για το λόγο αυτό η UNRWA, της οποίας ο αρχικός κατάλογος των ξεριζωμένων εξαρτώμενων προσώπων περιείχε 860.000 άτομα, σήμερα φροντίζει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια, στην Ιουδαία και τη Σαμάρια, τη Γάζα, την Ιορδανία, το Λίβανο και τη Συρία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό κανενός, ότι η UNRWA δημιουργήθηκε για να βεβαιωθεί, ότι κάποια μέρα το Ισραήλ θα αναγκαστεί να εγκαταστήσει στα σύνορά του όχι μόνο εκείνους των οποίων τα πόδια άγγιξαν το έδαφος εκεί πριν από το 1948, αλλά και όλους τους απογόνους τους. Επίσης, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η UNRWA δημιουργήθηκε για να καλλιεργήσει μία δημογραφική ορολογιακή βόμβα συγκεκριμένα κατά του Εβραϊκού Κράτους. Επειδή, σε αντίθεση με όλες τις άλλες προσφυγικές υπηρεσίες, η UNRWA είναι η μόνη που αφιερώνεται στην εμπόδιση της αποκατάστασης των πελατών της, κρατώντας τους ως αιώνιους πρόσφυγες.

Η UNRWA είναι η μοναδική υπηρεσία προσφύγων που είναι ξεχωριστή από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), την κύρια υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ, η οποία είναι υπεύθυνη για την παροχή βοήθειας σε μη Παλαιστινίους πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο. Σε αντίθεση με την UNRWA, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει ειδική εντολή να βοηθήσει τους πρόσφυγες να εξαλείψουν το καθεστώς προσφυγιάς τους με την τοπική ενσωμάτωση στη χώρα στην οποία διέφυγαν, την επανεγκατάσταση σε τρίτη χώρα ή τον επαναπατρισμό όταν είναι δυνατόν.

Με άλλα λόγια, ενώ η δουλειά της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) είναι να περιορίσει τον αριθμό των εκτοπισθέντων ατόμων, βοηθώντας τους να προχωρήσουν με τη ζωή τους, η UNRWA είναι αφιερωμένη στην εκτόπισή τους - ύψους τουλάχιστον 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, το Αμερικανικό μερίδιο του οποίου το 2016 ήταν 368 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτοί είναι πολλοί μουλάδες για 20.000 πραγματικούς πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Beacon, οποιοσδήποτε αξιωματούχος των ΗΠΑ που επιθυμεί να διαβάσει την έκθεση πρέπει να έχει άκρως απόρρητη διαβάθμιση ασφαλείας και πρόσβαση σε ασφαλή εγκατάσταση που περιέχει τα έγγραφα.

Ή να συνδέσουν την «UNRWA» και την «UNHCR» στο παράθυρο αναζήτησης της Wikipedia.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Beacon, η έκθεση της UNRWA ανατέθηκε αρχικά το 2015 από τον πρώην γερουσιαστή Mark Kirk (R-Ill.), ο οποίος στη συνέχεια διαβίβασε τροπολογία του Κογκρέσου για να ζητήσει από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να παράσχει στο Κογκρέσο έκθεση σχετικά με τον αριθμό των προσφύγων που εξυπηρετούνται από την UNRWA, ο οποίοι ζούσαν πραγματικά στην περιοχή που σήμερα είναι γνωστή ως Ισραήλ μεταξύ 1946 και 1948. Αλλά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ταξινόμησε την έκθεσή του και ποτέ δεν ενημέρωσε τον γερουσιαστή.

Όταν το Κογκρέσο άκουσε γι’ αυτό το 2017, κάλεσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να παράσχει μία μη ταξινομημένη εκδοχή της έκθεσης - η οποία αγνοήθηκε.

http://www.jewishpress.com/news/eye-on-palestine/state-dept-covers-up-how-many-real-refugees-are-still-alive-hint-way-less-than-5-million/2018/01/20/