Israel Uniwired Τρίτη 4.2.2020
Avi Abelow 

Αυτές είναι μερικές από τις σκηνές των επεισοδίων και της βίας από μέρους των Αράβων Μουσουλμάνων στην Ιουδαία και την Σαμάρια, σε απάντηση της συμφωνίας του αιώνα που πρότεινε ο Πρόεδρος Τραμπ. Palestinian demonstrators protest against Trump's "peace plan" | AFP

Γιατί σ΄αυτό τον κόσμο οι Άραβες Μουσουλμάνοι οργανώνουν επεισόδια? Ο Πρόεδρος Τραμπ μόλις ανακοίνωσε σχέδιο για ίδρυση κράτους της Παλαιστίνης. Κανονικά θα έπρεπε να γιορτάζουν, σωστά? Όχι να δημιουργούν επεισόδια.

Πιστέψτε με, αν μπορείτε. Οι Άραβες της Ιουδαίας και της Σαμάριας είναι μονάχα ένα κομμάτι από το puzzle. Tώρα ας ασχοληθούμε με την άλλη πλευρά, των Αράβων Μουσουλμάνων που είναι Ισραηλινοί πολίτες. 

Έχουμε μια ομάδα Ισραηλινών Άράβων Οδοντιάτρων, όλοι πολίτες του Ισραήλ! Σε ένα συνέδριο στην Κολομβία, τραγούδησαν τον Ύμνο της «Παλαιστίνης» και αρνήθηκαν να τραγουδήσουν τον Ισραηλινό Έθνικό Ύμνο, παρά το γεγονός ότι είναι Ισραηλινοί πολίτες! Τραγουδάνε «έχω μέσα στο αίμα μου τη γη και την πατρίδα μου και η Παλαιστίνη είναι η πατρίδα μου, η Παλαιστίνη είναι η φωτιά μου» 

Καταλαβαίνετε βέβαια, σωστά? Παρά το γεγονός ότι είναι πολίτες του Ισραήλ, προτιμούν να ταυτίζονται ως «Παλαιστίνιοι». Άρα επιθυμούν να τραγουδούν τον Ύμνο της «Παλαιστίνης» παρά να ζουν πια στο Ισραήλ. Τέλεια! Γίνεται πλήρως αντιληπτό. 

Ο Πρόεδρος Τραμπ στην πραγματικότητα περιέλαβε στο σχέδιό του να μετακινηθούν τα σύνορά μας ώστε μια περιοχή του Ισραήλ, που περιλαμβάνει τρία μεγάλα Αραβικά Μουσουλμανικά  χωριά να βρεθεί στην «Παλαιστίνη», χωρίς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Μονάχα με μια απλή αλλαγή συνόρων! Όμορφα, παίρνουν ότι ακριβώς ήθελαν, σωστά?

Αυτοί είναι Ισραηλινοί Άραβες Μουσουλμάνοι από αυτά τα τρία χωριά, που αναφέρονται στο σχέδιο Τραμπ, που θα γίνουν κομμάτι της «Παλαιστίνης» με την αλλαγή συνόρων. Οι ίδιοι άνθρωποι διαμαρτύρονται για το σχέδιο Τραμπ? Γιατί? Γιατί διαμαρτύρονται στον κόσμο? Αχ, διότι δεν θέλουν να γίνουν πολίτες της «Παλαιστίνης» και να χάσουν την Ισραηλινή υπηκοότητα! Θέλουν να παραμείνουν Ισραηλινοί πολίτες απολαμβάνοντας τα κοινωνικά οφέλη, που προσφέρει το Ισραήλ και ΔΕΝ θα αποκτήσουν ως πολίτες της «Παλαιστίνης». 

Σας φαίνεται αυτό λογικό? Όχι βέβαια. Δεν φαίνεται λογικό και σε όλους όσους σκέπτονται με δυτικό τρόπο σκέψης. Και δεν πρέπει να είναι λογικό. Δεν βγάζει καμιά άκρη αυτός ο τρόπος σκέψης. 

Και γι΄αυτό αγνοούν όλα τα σχέδια ειρήνευσης, που προέρχονται από την Δύση. Διότι οι Μουσουλμάνοι κυριαρχούν στην Μέση Ανατολή με μια τελείως διαφορετική άποψη αξιών, που δεν συνάδει με αυτές της Δύσης. 

Λοιπόν ας ανακεφαλαιώσουμε: 

  1. Άραβες Μουσουλμάνοι της Ιουδαίας και της Σαμάριας, του πιθανού μέλλοντος κράτους της «Παλαιστίνης» διαδηλώνουν εναντίον του σχεδίου που θα τους παράσχει κράτος.
  2. Οι Ισραηλινοί Άραβες Μουσουλμάνοι, των τριών χωριών, που θέλουν να ζήσουν στην «Παλαιστίνη» αντί του Ισραήλ, διαδηλώνουν επίσης εναντίον του σχεδίου Τραμπ, διότι ΔΕΝ επιθυμούν να γίνουν πολίτες της «Παλαιστίνης. 

Ο κόσμος δεν μπορεί να το κατανοήσει αυτό. Η διαμάχη δεν είναι μια συνοριακή διαμάχη ασφαλείας, όπως επισημαίνει το σχέδιο Τραμπ, αλλιώς όλοι οι Άραβες Μουσουλμάνοι στην Ιουδαία και την Σαμάρια και τοι Ισραήλ θα έπρεπε να γιορτάζουν! Διότι με αυτό τον τρόπο θα κέρδιζαν το δικό τους κράτος! Και το πρόβλημα θα είχε λυθεί.

Όχι, η διαμάχη μας είναι θρησκευτική και πολιτιστική. Οι Άραβες της Ιουδαίας και της Σαμάριας δεν θέλουν κράτος, θέλουν να καταστρέψουν το Ισραήλ. Επομένως διαδηλώνουν κατά του σχεδίου που απαιτεί από αυτούς να παραιτηθούν από την τρομοκρατία και να αναγνωρίσουν το Ισραήλ, ως το κράτος του Εβραϊκού λαού. Κάτι που δεν είναι αποδεκτό από μέρους τους. 

Οι Άραβες Μουσουλμάνοι Ισραηλινοί διαδηλώνουν γιατί η Παλαιστίνη δεν θεωρείται ότι κατοικείται από  κατοίκους της «Παλαιστίνης» με συγκεκριμένα σύνορα δίπλα στο Ισραήλ. Η Παλαιστίνη για αυτούς είναι ένα κράτος που ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ Ισραήλ! 

Μέχρι να έρθει αυτή η μέρα, δεν θέλουν με  κανένας τρόπο να παραιτηθούν από τα εκπληκτικό τρόπο ζωής που απολαμβάνουν  ως Ισραηλινοί πολίτες με ισότητα και κοινωνικά δικαιώματα, τα οποία δεν θα είχαν εάν γίνονταν πολίτες της ¨Παλαιστίνης». 

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι  αν ερχόταν αυτή η μέρα και επετύγχαναν να καταστρέψουν το Ισραήλ  και να το αντικαταστήσουν με την «Παλαιστίνη», θα έχαναν και τα φανταστικά  πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν σήμερα ζώντας ως πολίτες του Εβραϊκού κράτους του Ισραήλ. 

Οι άνθρωποι πρέπει τελικά να καταλάβουν, «Παλαιστίνη» είναι η κωδική ονομασία για την καταστροφή του Ισραήλ. Απλά και καθαρά. Όταν κάποιος υποστηρίζει την δημιουργία της Παλαιστίνης, υποστηρίζει την στρατηγική καταστροφή του Εβραϊκού κράτους του Ισραήλ. 

Διότι αυτό συμβαίνει στην Μουσουλμανική Μέση Ανατολή, όπου στους μη-Μουσουλμάνους δεν επιτρέπεται να έχουν ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση. 

Αυτή είναι η μεγάλη αποτυχία  του σχεδίου του αιώνα που συνέταξε ο Πρόεδρος Τραμπ, πιέζοντας το Ισραήλ να αποδεχτεί  την ύπαρξη του μέλλοντος κράτους που θα αποκαλείται «Παλαιστίνη»  στην προϊστορική μας κοιτίδα. Διότι αυτή θα είναι η πρώτη ημέρα του επόμενου βήματος της Αραβο-Μουσουλμανικής καμπάνιας να καταστρέψουν το Ισραήλ, μια και θα λειτουργούν ως ένα αναγνωρισμένο από την διεθνή κοινότητα κράτος. Θα αποτελέσει ένα υπαρξιακό κίνδυνο για το Ισραήλ. 

Η ειρωνεία όλων αυτών είναι ότι το Εβραϊκό κράτος του Ισραήλ αποτελεί ευλογία για όλους τους Άραβες Μουσουλμάνους που ζουν μαζί μας. Και πολλοί από αυτούς, όχι όλοι, είναι πρόθυμοι να παραιτηθούν από όλα προκειμένου να καταστρέψουν το Εβραϊκό κράτος το Ισραήλ που τους παρέχει ελευθερία και ισότητα, σε αντίθεση με άλλες Άραβο-μουσουλμανικές χώρες. 

Καλωσήρθατε στην Μουσουλμανοκρατούμενη Μέση Ανατολή, όπου το ΙΣΡΑΗΛ είναι ευλογία για την περιοχή  αλλά παρ΄όλα αυτά στόχος καταστροφής από αυτούς που θέλουν να θερίσουν το καλύτερο πλεονέκτημα. 

Δεν είναι διόλου λογικό, αλλά δεν παύει να είναι η δική μας πραγματικότητα. 

Άραβες Μουσουλμάνοι Ισραηλινοί που είναι περήφανοι να είναι Ισραηλινοί. 

Το Εβραϊκό Κράτος του Ισραήλ αγκαλιάζει όλους όσους ζουν στο Ισραήλ, περιλαμβανομένων και όλων των Αράβων Μουσουλμάνων  κατοίκων του. Τα παραπάνω δύο video καταγράφουν  δύο Άραβες  Μουσουλμάνους Ισραηλινούς, που είναι περήφανοι Σιωνιστές, αν και είναι Άραβες  Μουσουλμάνοι. 

Δυστυχώς οι ζωές τους βρίσκονται σε κίνδυνο από τους φίλους, την οικογένεια και τους γείτονές τους, διότι δημοσιοποίησαν την εκτίμησή τους προς το Ισραήλ και δήλωσαν την Σιωνιστική περηφάνεια  τους. 

Το Ισραήλ είναι ευλογία για όλους τους Άραβες Μουσουλμάνους, που ζουν εντός των ορίων μας και εκτιμούν την ισότητα και ελευθερία που απολαμβάνουν εντός των ορίων του Εβραϊκού κράτους του Ισραήλ. Πολύ άσχημο που υπάρχουν τόσο πολλοί Άραβες Μουσουλμάνοι που υποστηρίζουν την ολοκληρωτική καταστροφή του Ισραήλ, για να αντικατασταθεί από την «Παλαιστίνη», βασικά ικανοποιώντας τους εαυτούς τους.

https://israelunwired.com/local-arab-muslim-reaction-to-trump-deal-destroys-the-palestine-narrative/