PIPERAT.GR Παρασκευή 28.8.2020
Ιωάννης Κατσαρός

Κορωνοϊός: Κυβερνητικός αξιωματούχος του Ισραήλ επιβεβαιώνει στα PIPERATA.GR ότι «ισραηλινοί επιστήμονες βρήκαν το εμβόλιο»!

Τα PIPERATA.GR μιλώντας με Ισραηλινό αξιωματούχο του υπουργού Επιστημών και Τεχνολογίας του Ισραήλ, Οφίρ Ακούνις, επιβεβαιώνει ότι κορυφαίοι επιστήμονες της χώρας του σε λίγες εβδομάδες θα έχουν έτοιμο το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού!

Μάλιστα, αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, το εμβόλιο θα είναι έτοιμο σε 2-3 εβδομάδες από σήμερα και διαθέσιμο προς πώληση σε 90 ημέρες, περίπου, δηλαδή μέσα στον Μάιο.

«Ο υπουργός έδωσε ήδη σήμερα τα συγχαρητήρια του στο MIGAL (Ερευνητικό κέντρο Γαλιλαίας) για αυτή την συγκλονιστική ανακάλυψη», μάς δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Είμαστε αισιόδοξοι πως θα έχουμε πολύ γρήγορα μια ραγδαία πρόοδο που θα μας εφοδιάσει με την απάντηση στην παγκόσμια απειλή του COVID-19».

Αναφερόμενος δε στην ασθένεια του κορωνοϊού, ο Δρ. Τσεν Κατζ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του MIGAL, υπογραμμίζει ότι «η βασική μας ιδέα ήταν να αναπτύξουμε μια τεχνολογία και όχι απλά ένα εμβόλιο για το τάδε είδος ιού. Το επιστημονικό πλαίσιο για το εμβόλιο βασίζεται σε έναν νέο παραστατικό φορέα πρωτεΐνης ο οποίος δημιουργεί και εκκρίνει μια χιμαιρική διαλυτή πρωτεΐνη που διανέμει τα ιογενή αντιγόνα στους βλενογόνους ιστούς με αυτοενεργοποιημένη ενδοκυττάρωση, με αποτέλεσμα το σώμα να πλάσει αντισώματα κατά του ιού». 

Tα τελευταία τέσσερα χρόνια η ομάδα του MIGAL εργάζεται για την παρασκευή ενός εμβολίου κατά της μεταδοτικής ιογενούς βρογχίτιδας (IBV), που προκαλεί βρογχική ασθένεια στα πουλερικά. Μάλιστα, η αποτελεσματικότητα του νέου εμβολίου έχει ήδη αποδειχθεί σε προκλινικές δοκιμές που έγιναν στο Ινστιτούτο Κτηνιατρικής.

Η ενδοκυττάρωση είναι μια κυτταρική διαδικασία στην οποία ουσίες εισέρχονται σε ένα κύτταρο περικυκλώνοντας την ύλη με κυτταρική μεμβράνη, δημιουργώντας έτσι ένα μικροκυστίδιο που περιέχει το προσλαμβάνον υλικό.

Το MIGAL θα αναλάβει την παραγωγή του νέου εμβολίου, αλλά στην συνέχει αυτό θα πρέπει να περάσει από την απαιτούμενη διαδικασία κλινικών δοκιμών και σε ευρεία κλίμακα παραγωγή, ανέφερε ο Δρ. Κατζ.

Ο ισραηλινός Υπουργός, Ακούνις, πάντως, δήλωσε πως έχει δώσει εντολή στον γενικό διευθυντή να επισπεύσει τις απαιτούμενες διαδικασίες, έτσι ώστε το εμβόλιο να βγει στην αγορά το συντομότερο δυνατό.

https://www.piperata.gr/2020/02/28/apoklistiko-koronoios-kyvernitikos-axiomatouchos-tou-israil-epiveveoni-sta-piperata-gr-oti-israilini-epistimones-vrikan-to-emvolio/?fbclid=IwAR1fvabC33IbAhKuunVY484O7YYI_Q0Ximm12YhKRRV7TexWyUOOy8uYQzI