Algmeiner Παρασκευή 20/3/2020
Η ομάδα της Algemeiner

Μέλη ενός καθαριστικού συνεργείου φορώντας στολές από ειδικό προστατευτικό υλικό προετοιμάζονται να εισέλθουν σε ένα νοσηλευτικό σπίτι στο Σιάτλ, στο επίκεντρο μιας από τις μεγαλύτερες εστίες κωρονοιού στις ΗΠΑ, στο Κίρκλαντ της Ουάσιγκτον, στις 11 Μαρτίου 2020.

Η Ισραηλινή φαρμακοβιομηχανία γίγαντας Teva την Παρασκευή ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει εκατομμύρια δισκία που περιέχουν ένα πιθανό αντίδοτο για τον κvρονοιό σε νοσοκομεία στις ΗΠΑ.

Μία δήλωση της εταιρίας αναφέρει πως πάνω από 6 εκατομμύρια δόσεις θειικής Υδροξυχλωροκίνης – προωθούμενες ως πιθανή θεραπεία για αυτούς που υποφέρουν από κωρονοιό- θα διανεμηθούν μέσω των χονδρεμπόρων της.

«Δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε να προμηθευτούν όσο το δυνατόν περισσότερα δισκία, καθώς η ζήτηση για αυτή τη θεραπεία αυξάνεται συνεχώς.», δήλωσε ο Brendan O’Grady, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Teva. «Με το που έμαθε το πιθανό όφελος της Υδροξυχλωροκίνης, η Teva άρχισε να διαθέτει προμήθειες και βιαστικά να συλλέξει επιπλέον συστατικά για να φτιαχτούν περισσότερα προιόντα, ενώ παράλληλα να οργανωθούν όλα όσα πρέπει να διανεμηθούν αμέσως.»

Η Υδροξυχλωροκίνη είναι ένα φάρμακο για την αρθρίτιδα, που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη της ελονοσίας. Είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ μόνο με συνταγογράφηση. Διατίθεται στο εμπόριο με την επωνυμία Plaquenil και πωλείται επίσης ως γενόσιμο φάρμακο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ την Παρασκευή κάλυψε μια ταραχώδη βδομάδα, καθώς οι Αμερικανοί αντιμετώπισαν μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους.

Η δήλωση της Teva τόνισε ότι ενώ η Υδροξυχλωροκίνη ήταν «προσωρινά μη εγκεκριμένη για χρήση στη θεραπεία του COVID-19, επί του παρόντος βρίσκεται υπό έρευνα για αποτελεσματικότητα έναντι του κωρονοιού και έχει ζητηθεί από κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ να διατεθεί για χρήση αμέσως.»

Η Teva πρόσθεσε ότι «επανεξέταζε επίσης τον εφοδιασμό τόσο της υδροξυχλωροκίνης όσο και της χλωροκίνης σε παγκόσμιο επίπεδο, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν πρόσθετες δυνατότητες προσφοράς και πρόσβασης για τους ασθενείς.»

Στη συνέντευξη τύπου του στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ ανέφερε την υδροξυχλωροκίνη ως πιθανή αλλαγή του παιχνιδιού, καθώς οι ΗΠΑ πολεμούν την εξάπλωση του ιού.

Επαγγελματίες στον τομέα της ιατρικής ήταν λιγότερο αισιόδοξοι πάντως. Ρωτούμενος για τα σχόλα του προέδρου κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με το CNN αργότερα την Πέμπτη, ο Δρ. Anthony Fauci - διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλεργιών και Μεταδιδόμενων Ασθενειών- απάντησε: «Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό φάρμακο εκεί έξω αυτή τη στιγμή.»

Ο Fauci πρόσθεσε: «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα που έχουν έστω έναν υπαινιγμό αποτελεσματικότητας πιο άμεσα διαθέσιμα.»

https://www.algemeiner.com/2020/03/20/israeli-pharma-giant-teva-donates-millions-of-doses-of-potential-coronavirus-drug-to-us-hospitals/

Κατηγορία: Μέση Ανατολή