PMW Org. Δευτέρα  14.11.2022
Nan Jacques Zilberdik  

Παλαιστινιακή Αρχή: Το να παντρευτείς 72 παρθένες στον παράδεισο είναι καλύτερο από το να παντρευτείς στη ζωή και να έχεις μια πραγματική οικογένεια.

- Τι είναι "πιο πολύτιμο": Όταν ο γιος σας πεθάνει μάρτυρας και παντρευτεί τις 72 παρθένες στον παράδεισο ή όταν παντρευτεί τη μέλλουσα νύφη του στη γη;

- PA για τη μητέρα ενός "μάρτυρα": "Η μητέρα του Μάρτυρα έσπρωξε το δρόμο της ανάμεσα στους φίλους του στους διαδρόμους του νοσοκομείου και με ένα χαμόγελο που δεν έφευγε από το πρόσωπό της φώναξε: "Ο γαμπρός μας είναι όμορφος..." Αυτή είναι μια ικανότητα που κληρονόμησαν οι μητέρες των Μαρτύρων. Ξεφεύγουν από τους κανόνες του αποχαιρετισμού και επιδεικνύουν τέτοια αντοχή αποχαιρετώντας τους γιους τους".

Δεν υπάρχει "τίποτα πιο πολύτιμο" από το να πεθαίνει ο γιος σου "μάρτυρας για την πατρίδα".

Αυτό περιμένει η PA να αισθάνονται οι γονείς όταν τα παιδιά τους σκοτώνονται κατά τη διάρκεια των τρομοκρατικών επιθέσεων της, και αυτό είναι το μήνυμα που η PA περιμένει από τους γονείς να δηλώνουν δημόσια και να το μεταδίδουν στους άλλους.

"Η μητέρα του Μάρτυρα Salameh, όπως όλες οι μητέρες των παλαιστινίων Μαρτύρων, κοιτάζει το γιο της για τελευταία φορά. Κρατιέται και θεωρεί το γιο της Μάρτυρα για την πατρίδα, που δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο από αυτήν".

(Επίσημη εφημερίδα της PA Al-Hayat Al-Jadida, 6 Νοεμβρίου 2022).

Η PA παρουσιάζει τους Παλαιστίνιους γονείς, και ιδιαίτερα τις μητέρες, ως έχοντες μια μοναδική δύναμη που βασίζεται σε μια ισλαμική θρησκευτική πίστη που τους επιτρέπει να χαμογελούν όταν πεθαίνουν τα παιδιά τους τρομοκράτες και να χαίρονται για τον "γάμο" τους με τις 72 παρθένες στον παράδεισο αντί να παντρεύονται την αρραβωνιαστικιά τους στην πραγματική ζωή. Η επίσημη εφημερίδα της PA ανέφερε ότι πρόκειται για "μια ικανότητα που κληρονομείται από τις μητέρες των Μαρτύρων", οι οποίες είναι διαφορετικές από τις άλλες μητέρες:

"Η μητέρα του Μάρτυρα έσπρωξε το δρόμο της ανάμεσα στους φίλους του στους διαδρόμους του νοσοκομείου και με ένα χαμόγελο που δεν έφυγε από το πρόσωπό της φώναξε: 'Ο γαμπρός μας είναι όμορφος, μην πείτε ότι είναι μελαχρινός, πού είναι ο γαμπρός;' Αυτή είναι μια ικανότητα που κληρονόμησαν οι μητέρες των Μαρτύρων. Παρεκκλίνουν από τους κανόνες του αποχαιρετισμού και επιδεικνύουν τέτοια αντοχή αποχαιρετώντας τους γιους τους". 

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του χαρακτήρα των Παλαιστίνιων γυναικών έχει επισημάνει το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Φατάχ, Abbas Zaki, όπως αποκάλυψε το Palestinian Media Watch. Ο Zaki επαίνεσε τις Παλαιστίνιες γυναίκες που δεν θρηνούν όταν χάνουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, όπως κάνουν οι άλλες γυναίκες.

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Φατάχ, Abbas Zaki: "Οι Παλαιστίνιες γυναίκες δεν είναι σαν άλλες γυναίκες στον κόσμο. Όλες (οι άλλες) γυναίκες ανησυχούν πολύ περισσότερο για τους αγαπημένους τους, τα παιδιά τους και τους συζύγους τους, και όταν αυτοί πεθαίνουν ακόμα και με φυσικό θάνατο, (στις γυναίκες) δακρύζουν τα μάγουλά τους και τρελαίνονται, (και φωνάζουν) "Allahu Akbar". Οι Παλαιστίνιες γυναίκες, λόγω όλων των δεινών και των σφαγών που έχουν δει, θεωρούν τα παιδιά τους ασήμαντα σε σχέση με την πατρίδα. (Έχουν) δει σπουδαίους ανθρώπους να πεθαίνουν για τον σκοπό και το μόνο που κάνουν είναι να βγάζουν ήχους χαράς για τους Μάρτυρες, να είναι περήφανες για το Μαρτύριο και να τραγουδούν για τους γαμπρούς".

(Επίσημη σελίδα στο Facebook του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της Φατάχ, Abbas Zaki, 29 Απριλίου 2021)

Το παραπάνω κείμενο που ισχυρίζεται ότι "τίποτα δεν είναι πιο πολύτιμο" από το να πεθαίνει ο γιος κάποιου ως "Μάρτυρας" ήταν μέρος μιας έκθεσης στην επίσημη εφημερίδα της PA με τίτλο "ο υπέρτατος γάμος", η οποία αφηγείται την ιστορία του Farouq Salameh - ενός 28χρονου παλαιστίνιου τρομοκράτη και ανώτερου διοικητή της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, ο οποίος συμμετείχε στη δολοφονία του Ισραηλινού αστυνομικού Noam Raz στην Τζενίν στις 13 Μαΐου 2022. Όταν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν να συλλάβουν τον Salameh, εκείνος τους πυροβόλησε και σκοτώθηκε από πυρά που ανταπέδωσαν.

Ο Salameh ήταν αρραβωνιασμένος και μόλις δύο ημέρες πριν από τον γάμο του, αλλά αντί αυτού οι καλεσμένοι παρακολούθησαν την κηδεία του μάρτυρα, η οποία στο Παλαιστινιακό Ισλάμ θεωρείται ο "γάμος" του με τις 72 παρθένες στον παράδεισο. Το άρθρο της επίσημης εφημερίδας της PA αναφερόταν ως εξής:

"Ο πιο υπέρτατος, πιο εορταστικός και πιο υψηλός γάμος ενός γαμπρού που δεν ήταν παρών στη γαμήλια γιορτή του".

Η PA έχει επίσης διδάξει στους παλαιστίνιους ότι οι μητέρες των Μαρτύρων είναι "οι πιο όμορφες" και "οι πιο εξυψωμένες" επειδή "δίδαξαν στα παιδιά τους ότι η νίκη δεν επιτυγχάνεται με λόγια και συνθήματα αλλά με δυνατό κόκκινο αίμα" και "ότι η γη δεν θα απελευθερωθεί μέχρι να διαποτιστεί με το αίμα των γιων της":

"Καλησπέρα. Οι πιο ιερές μητέρες είναι οι μητέρες των Μαρτύρων. Είναι οι πιο όμορφες μητέρες γιατί δίδαξαν στα παιδιά τους ότι η νίκη δεν επιτυγχάνεται με λόγια και συνθήματα αλλά με δυνατό κόκκινο αίμα. Είναι οι πιο εξυψωμένες μητέρες γιατί δίδαξαν στα παιδιά τους ότι η γη δεν θα απελευθερωθεί αν δεν διαποτιστεί με το αίμα των γιων της. Αν οι μητέρες είναι ένα σχολείο που προετοιμάζει τις γενιές, τότε οι μητέρες των Μαρτύρων είναι ένα ιδιαίτερο σχολείο που αναδεικνύει ήρωες που τιμούν το έθνος και την πατρίδα τους... Χαιρετισμούς για τη Γιορτή της Μητέρας σε όλες τις μητέρες και στις μητέρες των Μαρτύρων. Σας εύχομαι τα καλύτερα".

(Επίσημη τηλεόραση της PA, 21 Μαρτίου 2022)

Η PA TV μετέδωσε αυτό το μήνυμα για την Ημέρα της Παλαιστίνιας Μητέρας, 21 Μαρτίου 2022

Ακολουθεί μεγαλύτερο απόσπασμα του ρεπορτάζ για τον "γάμο" του "Μάρτυρα": 

Τίτλοι: "Ο υπέρτατος γάμος"

"Τα καλάθια με τις καραμέλες και τα στολίδια είναι έτοιμα και η μυρωδιά της χέννας (βαφής) αναδύεται από τους στολισμένους δίσκους. Το κοστούμι και ο μανδύας του γαμπρού περιμένουν τον ιππότη τους, και οι προσκλήσεις διανεμήθηκαν σε περίπου 4.000 καλεσμένους. Οι χαρούμενες τελετές πραγματοποιούνται σε πλήρη ένταση ενόψει ενός αναμενόμενου γάμου.

Οι καλεσμένοι ήρθαν και ευλόγησαν τον πιο υπέρτατο, πιο εορταστικό και πιο υψηλό γάμο ενός γαμπρού που δεν ήταν παρών στη γαμήλια γιορτή του (δηλ. η κηδεία ενός Μάρτυρα θεωρείται ο γάμος του με τις 72 παρθένες στον παράδεισο στο Ισλάμ) - επειδή δύο ημέρες πριν από την καθορισμένη ημερομηνία, ο Farouq Salameh (δηλ. τρομοκράτης, εμπλεκόμενος στη δολοφονία), 28 ετών, από τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, πυροβολήθηκε από τις κατοχικές δυνάμεις και αναλήφθηκε στον ουρανό. Αποχαιρέτησε τη γη του, τους φίλους του, τη μητέρα του και τη νύφη του που ετοιμαζόταν για τη νύχτα της ζωής της.

Μια προδοτική σφαίρα του έκλεψε τη χαρά και το όνειρο. Οι δρόμοι του προσφυγικού καταυλισμού, που ήταν έτοιμοι να γιορτάσουν το γάμο του, τον συνόδευσαν σήμερα στο γάμο του (δηλαδή στις 72 παρθένες στον παράδεισο) με λουλούδια και δάκρυα…

Η μητέρα του Μάρτυρα έσπρωξε το δρόμο της ανάμεσα στους φίλους του στους διαδρόμους του νοσοκομείου και με ένα χαμόγελο που δεν έφυγε από το πρόσωπό της φώναξε: 'Ο γαμπρός μας είναι όμορφος, μην πείτε ότι είναι σκουρόχρωμος (λέξη στην πηγή -Ed.), πού είναι ο γαμπρός;' Αυτή είναι μια ικανότητα που κληρονόμησαν οι μητέρες των Μαρτύρων. Παρεκκλίνουν από τους κανόνες του αποχαιρετισμού και επιδεικνύουν τέτοια αντοχή αποχαιρετώντας τους γιους τους. Πρόκειται για ένα χαμόγελο μέσα από τον πόνο, με τη θλίψη μιας μητέρας που ονειρευόταν τη μέρα που ο γιος της θα φορούσε το κοστούμι του γαμπρού, το οποίο θα παραμείνει για πάντα στο δωμάτιό του.

Η μητέρα του μάρτυρα Salameh, όπως όλες οι μητέρες των παλαιστινίων μαρτύρων, κοιτάζει το γιο της για τελευταία φορά. Κρατιέται και θεωρεί τον γιο της Μάρτυρα για την πατρίδα, που δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο από αυτήν".

(Επίσημη εφημερίδα της PA Al-Hayat Al-Jadida, 6 Νοεμβρίου 2022).

Farouq Salameh - 28χρονος παλαιστίνιος τρομοκράτης και ανώτερος διοικητής της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, ο οποίος συμμετείχε στη δολοφονία του Ισραηλινού αστυνομικού Noam Raz στην Τζενίν στις 13 Μαΐου 2022 και ήταν ύποπτος για το σχεδιασμό πρόσθετων επιθέσεων. Όταν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν να συλλάβουν τον Salameh στην Τζενίν στις 3 Νοεμβρίου 2022 τους πυροβόλησε, οπότε εκείνοι ανταπέδωσαν τα πυρά, σκοτώνοντάς τον σε αυτοάμυνα.֍ 

https://palwatch.org/page/32345