Cohen.gr Τετάρτη 28.2.2022

Εκατοντάδες ραβίνοι των ΗΠΑ υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή με την οποία διαμαρτύρονται για τη νέα σκληροπυρηνική κυβέρνηση του Ισραήλ και δεσμεύονται να εμποδίσουν τα πιο ακραία εβραϊκά εθνικιστικά μέλη του υπουργικού συμβουλίου του υποψήφιου πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu να μιλήσουν στις κοινότητές τους ή στις οργανώσεις τους.

Η επιστολή που συντάχθηκε από δύο διακεκριμένους συνταξιούχους ραβίνους, συγκέντρωσε περισσότερες από 300 υπογραφές από ραβίνους του Μεταρρυθμιστικού, Συντηρητικού, Ανανεωτικού και Ανασυγκροτητικού κινήματος του Ιουδαϊσμού. Διαβάστε την επιστολή:

ΕΝΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Το 1984, όταν ο Meir Kahane εξελέγη για πρώτη φορά στην Knesset, ένα ξέσπασμα καταδίκης προήλθε σχεδόν από όλο το εύρος των εβραϊκών οργανώσεων των ΗΠΑ. Στις πιο πρόσφατες εκλογές του Ισραήλ το Θρησκευτικό Σιωνιστικό Κόμμα (RZP) και η καχανιστική παράταξη Otzma Yehudit έλαβαν μαζί ένα συγκλονιστικό ποσοστό 11% των ψήφων, αποτελώντας κρίσιμους εταίρους του Likud στο σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης υπό την ηγεσία του Netanyahu.

Οι Bezalel Smotrich και Itamar Ben Gvir, οι ηγέτες των αντίστοιχων κομμάτων, έχουν συλληφθεί για υποκίνηση, καταπάτηση και εκφοβισμό - με τον Ben Gvir να είναι πρώην μέλος της καταργημένης πλέον ομάδας Kach, η οποία χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατική οργάνωση τόσο από το Ισραήλ όσο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι πολιτικές τους προτάσεις είναι ανάθεμα στα δόγματα της δημοκρατίας, που έρχονται σε αντίθεση με το πνεύμα και την πρόθεση της ίδιας της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ. Επιπλέον, η εφαρμογή τους θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στη σχέση Ισραήλ-Εβραίων της διασποράς, καθώς αποτελούν προσβολή για τη συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών Εβραίων και τις αξίες μας. Οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν: - Η πρόταση για την κατάργηση του νόμου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της τρομοκρατίας:

- Αλλαγή του Νόμου της Επιστροφής -συμπεριλαμβανομένης της άρνησης αναγνώρισης των Μεταρρυθμιστών, Συντηρητικών και Ανασυγκροτητών μεταστραφέντων και των απογόνων τους- μια πολιτική που αναιρεί την εβραϊκή ταυτότητα της πλειοψηφίας του Εβραϊσμού της διασποράς.

- Καταστρατηγώντας τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ και τα δικαιώματα των γυναικών, προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη και στέρηση των δικαιωμάτων αυτών των κοινοτήτων.

- Υπαγωγή των αποφάσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ στις ορέξεις της Knesset, μια πολιτική που αποσκοπεί σαφώς στη διάβρωση των ατομικών και μειονοτικών δικαιωμάτων.

- Προσάρτηση της Δυτικής Όχθης χωρίς να δοθεί στους Παλαιστίνιους το δικαίωμα ψήφου, υπονομεύοντας έτσι περαιτέρω την ισραηλινή δημοκρατία.

- Και την απέλαση Αράβων Ισραηλινών πολιτών που θεωρούνται ότι αντιτίθενται στην κυβέρνηση, αμφισβητώντας το δημοκρατικό δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου.

Εμείς, οι υπογράφοντες, οι οποίοι νοιαζόμαστε βαθιά για την ασφάλεια και την ευημερία του δημοκρατικού κράτους του Ισραήλ, υπογράφουμε αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας, δεσμευόμενοι να μην προσκαλέσουμε κανένα μέλος του μπλοκ RZP -συμπεριλαμβανομένων αλλά όχι μόνο των ηγετών της Otzma Yehudit- να μιλήσει στις κοινότητες και τις οργανώσεις μας.

Θα μιλήσουμε ενάντια στη συμμετοχή τους σε άλλες εκδηλώσεις σε όλες τις κοινότητές μας. Θα ενθαρρύνουμε τα διοικητικά συμβούλια των κοινοτήτων και των οργανώσεών μας να συμμετάσχουν μαζί μας σε αυτή τη διαμαρτυρία ως ένδειξη της δέσμευσής μας στις εβραϊκές και δημοκρατικές αξίες μας.

Όταν εκείνοι που διατυμπανίζουν τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία ισχυρίζονται ότι μιλούν στο όνομα του Ισραήλ, αλλά αρνούνται τα δικαιώματά μας, την κληρονομιά μας και τα δικαιώματα των πιο ευάλωτων ανάμεσά μας, πρέπει να αναλάβουμε δράση.

Πρέπει να μιλήσουμε. Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε ένας λαός του οποίου οι ιδρυτικές αρχές απαιτούν να βλέπουμε κάθε άνθρωπο ως B'tzelem Elohim - ως εικόνα του Θεού. ֍ 

Για να δείτε ποιοι υπογράφουν πατήστε στο παρακάτω σύνδεσμο.

 https://pdfhost.io/v/ev3CqzNaS_A_CALL_TO_ACTION_FOR_CLERGY_IN_PROTEST_OF_ISRAELI_GOVERNMENT_EXTREMISTS