Cohen.gr Δευτέρα 22.4.2024
Super Cohen. 

Μοιραζόμαστε μαζί σας παρακάτω ένα κείμενο που έλαβα το... 2011. Τότε γράφτηκε με χιούμορ για να δείξει ότι ο κόσμος επιμένει να κατηγορεί τους Εβραίους, ό,τι κι αν κάνουν και ειδικά όταν έχουν την κακογουστιά να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Είναι εντυπωσιακό ότι το κείμενο αυτό περιγράφει με ακρίβεια τα όσα συμβαίνουν μετά το πογκρόμ της 7ης Οκτωβρίου, παρά το γεγονός ότι γράφτηκε πριν από 13 και πλέον χρόνια.

Πολύ κοντά στη θλιβερή πραγματικότητα, δεν είναι πια αστείο, αλλά έχει το πλεονέκτημα να δείχνει ότι το Pesach εξακολουθεί να είναι ανησυχητικά επίκαιρο.

Παρ' όλα αυτά, σας ευχόμαστε Hag sameakh, έστω και μόνο για να δείξουμε σε όσους μας επιθυμούν το κακό ότι αποτυγχάνουν να επηρεάσουν το ηθικό μας.

Έλεν και Ραφαήλ

Αν η ιστορία του Πάσχα αναφερόταν από τους New York Times

Ο κύκλος της βίας μεταξύ των Εβραίων και των Αιγυπτίων συνεχίζεται χωρίς τέλος στον ορίζοντα στην Αίγυπτο. Μετά από οκτώ προηγούμενες πληγές απλών Αιγυπτίων πολιτών, οι Εβραίοι εξαπέλυσαν μια νέα επίθεση αυτή την εβδομάδα με τη μορφή της πληγής του σκότους.

Οι δυτικοί δημοσιογράφοι εξοργίστηκαν ιδιαίτερα από αυτή την πληγή. «Είναι απλά αδύνατο να κάνεις ρεπορτάζ όταν δεν μπορείς να δεις ούτε μια ίντσα μπροστά σου,» παραπονέθηκε η απογοητευμένη Andrea Koppel του CNN. «Έχω ακούσει από τους αξιόπιστους Αιγύπτιους συνδέσμους μου ότι εν μέσω της μαύρης κουβέρτας.., οι Εβραίοι εξολόθρευαν χιλιάδες Αιγύπτιους. Ο λόγος τους είναι αρκετή απόδειξη για μένα».

Ενώ οι Εβραίοι υποστηρίζουν ότι οι πληγές δικαιολογούνται λόγω της σκληρής δουλείας που τους επέβαλαν οι Αιγύπτιοι, ο Φαραώ, ο Αιγύπτιος ηγέτης, αντικρούει αυτόν τον ισχυρισμό.  «Αν μόνο οι πληγές σταματούσαν, δεν θα υπήρχε δουλεία.  Εμείς απλά θέλουμε να ζήσουμε χωρίς πληγές.  Είναι το δικαίωμα κάθε κοινωνίας».

Ο Saeb Erekat, εκπρόσωπος της Αιγύπτου, διαμαρτύρεται ότι η δουλεία είναι δικαιολογημένη λόγω του ανώτερου οπλισμού των Εβραίων που τους προμηθεύει η υπερδύναμη Θεός.

Οι Ευρωπαίοι είναι ιδιαίτερα εξοργισμένοι από την τελευταία εβραϊκή επίθεση. «Η εβραϊκή επίθεση πρέπει να σταματήσει, αν πρόκειται να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή.  Οι Εβραίοι πρέπει να επιστρέψουν στη σκλαβιά για το καλό του υπόλοιπου κόσμου", δήλωσε οργισμένος ο Γάλλος πρόεδρος Jacques Chirac.

Ακόμη και αρκετοί Εβραίοι συμφωνούν. Ο Adam Shapiro, ένας Εβραίος, έχει οχυρωθεί μέσα στα δωμάτια του Φαραώ για να προστατεύσει τον Φαραώ από αυτό που φοβάται ότι θα είναι η επόμενη πληγή, ο θάνατος των πρωτότοκων. Ο κ. Shapiro ισχυρίζεται ότι ενώ η δουλεία δεν είναι απαραίτητα καλό πράγμα, είναι το προϊόν των πληγών και όταν τελειώσουν οι πληγές, θα τελειώσει και η δουλεία.

«Οι Εβραίοι το παρατράβηξαν με πληγές όπως οι ακρίδες και η επιδημία, οι οποίες ουσιαστικά κατέστρεψαν την αιγυπτιακή οικονομία», θρηνεί ο κ. Shapiro. «Οι Αιγύπτιοι είναι πραγματικά ένας πολύ καλός λαός και ο Φαραώ είναι κάπως αγκαλιάσιμος όταν τον γνωρίσεις», ξεθυμά ο Shapiro.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούν από τον Μωυσή και τον Ααρών, τους Εβραίους ηγέτες, να συνεχίσουν να διαπραγματεύονται με τον Φαραώ. Ενώ ο Μωυσής επισημαίνει ότι ο Φαραώ έδινε τη μία υπόσχεση μετά την άλλη για την απελευθέρωση του εβραϊκού λαού, μόνο και μόνο για να τις αθετήσει αμέσως και στη συνέχεια να επιβάλει όλο και πιο σκληρή δουλεία, ο Richard Boucher του State Department επικρίνει την τελευταία επίθεση.

«Ο Φαραώ δεν έχει τον απόλυτο έλεγχο των εργατοπατέρων», δηλώνει ο κ. Boucher. «Οι Εβραίοι πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και δεν θα καταφέρουν τίποτα μέσω αυτών των πληγών».

Ο τελευταίος γύρος βίας έρχεται μπροστά σε ένα τολμηρό νέο ειρηνευτικό άνοιγμα της Σαουδικής Αραβίας.  Αν μόνο οι Εβραίοι εγκαταλείψουν τη γλώσσα τους, αλλάξουν τα ονόματά τους σε αιγυπτιακά και πάψουν να κάνουν αρσενικά παιδιά, τα αραβικά έθνη θα τείνουν προς την ειρήνη μαζί τους, δήλωσε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Abdullah.֍

 

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.