4.12.10
του Σπύρου Καραλή

Mια γυναίκα περπατούσε στην παραλία όταν σκόνταψε πάνω σ' ένα μαγικό λυχνάρι. Το πήρε στα χέρια της και το έτριψε. Και αμέσως εμφανίστηκε το τζίνι του λυχναριού. Η κατάπληκτη γυναίκα ρώτησε αν θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν τρεις επιθυμίες της.  

Της απάντησε το τζίνι: "Όχι! Εξαιτίας της υποτίμησης, της συνεχούς οικονομικής συρρίκνωσης, των χαμηλών μισθών στις τριτοκοσμικές χώρες και του άγριου ανταγωνισμού, μπορώ να ικανοποιήσω μόνο μία ευχή σου. Λοιπόν, πες μου τι θέλεις";

 Η γυναίκα δεν δίστασε. Του λέει: "Θέλω να φέρεις ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Βλέπεις αυτόν το χάρτη; Θέλω αυτές οι χώρες να σταματήσουν να πολεμούν μεταξύ τους".

Το τζίνι κοίταξε το χάρτη και αναφώνησε: "Μα τι λες, κυρά μου! Αυτές οι χώρες πολεμούν μεταξύ τους χιλιάδες χρόνια τώρα. Εγώ τώρα θα τις ειρηνεύσω; Μπορώ να κάνω θαύματα, αλλά όχι και τόοοσο μεγάλα! Τέτοιο θαύμα δεν μπορώ να κάνω. Κάνε άλλη ευχή".

 Η γυναίκα κοντοστάθηκε για ένα λεπτό. Τότε του είπε: "Εντάξει. Πάντοτε προσπαθούσα να βρω τον κατάλληλο άντρα. Ξέρεις, κάποιον που να είναι ευγενικός και εύθυμος, να του αρέσει να μαγειρεύει και να με βοηθά στην καθαριότητα του σπιτιού, να είναι πολύ χιουμορίστας, να τα καταφέρνει καλά στις οικογενειακές υποθέσεις, να μη βλέπει ποδόσφαιρο συνέχεια, και να μου είναι σε όλα πιστός και αφοσιωμένος σύζυγος. Αυτόν τον άνδρα επιθυμώ: Έναν καλό σύντροφο". 

 Τότε το τζίνι αναστέναξε βαθιά και της είπε: "Για να δω ξανά τον χάρτη".