Cohen.gr Πέμπτη 12.4.2018
Δημήτρης Τζώρας

Ο Μίκης Θεοδωράκης, σε εκείνη την εκπληκτική ομιλία του στην πλατεία Συντάγματος, έκανε την μεγάλη προσωπική του υπέρβαση. Καταδίκασε τον Αριστερόστροφο φασισμό και τον Εθνομηδενισμό της Αριστεράς και των Ευρωλάγνων και στάθηκε μαζί με τις πατριωτικές δυνάμεις.

Ο Άλαν Ντέρσουιτς, ο διάσημος Αμερικανός Συνταγματολόγος και οπαδός των Δημοκρατικών και της Χίλαρι Κλίντον, στάθηκε στο πλευρό του Προέδρου Τραμπ και συντάχθηκε με την πολιτική επανάσταση του Προέδρου, όταν κατάλαβε, ότι το φάρμακο για την συστημική σήψη της Αμερικής, βρίσκεται στις πολιτικές της νέας ηγεσίας.

Υπάρχει αμφιβολία σε κανέναν σας, ότι εάν ο Βαγγέλης Βενιζέλος ηγούνταν ενός πατριωτικού φορέα, μακριά από την σαπίλα της Σοσιαλδημοκρατίας και της Αριστεράς, δεν θα έπαιρνε 50% στις εκλογές; Για σκεφτείτε το λίγο...

Ακόμα και αν ηγούνταν της Χ.Α. και χαιρετούσε ναζιστικά, θα ήταν τώρα Αξιωματική Αντιπολίτευση! Πόσο μάλλον, εάν ηγούνταν του Δημοκρατικού Εθνο-πατριωτισμού.

Ένα κόμμα στα Δεξιά του Πολιτικού φάσματος, που θα μάχονταν για την επιστροφή στο Έθνος – Κράτος με την επιστημονική κατάρτιση και πολιτική βαρύτητα του Βαγγέλη Βενιζέλου, δε θα σάρωνε, λέτε, στο πέρασμά του όλους τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής και συμπολίτες μας που μένουν εκτός πολιτικού συστήματος, διότι βλέπουν, ότι ο Μητσοτάκης και η Ν.Δ., που θέλει να φτιάξει, είναι ένας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. on the rocks? Στην καλύτερη των περιπτώσεων, ο Κυριάκος θέλει να φτιάξει το κόμμα του, ως ένα ΠΟΤΑΜΙ cuba libre!

Αυτό, δεν λείπει αυτή τη στιγμή από το πολιτικό σύστημα και τη χώρα μας; Ένα κόμμα, ένα κίνημα, μία ριζοσπαστική, ιδεολογική, οικονομική και πολιτική επάνασταση, κατά τα πρότυπα Τραμπ, για να δικάσει πρώτα και μετά να θάψει το πτώμα του παράνομου, Συνταγματικά και Πολιτικά, Μεταπολιτευτικού καθεστώτος;;;

Η συγκλονιστική ομιλία Βενιζέλου στη Βουλή για την υπόθεση Novartis, ήταν από τις καλύτερες στα κοινοβουλευτικά χρονικά και – για εμένα τουλάχιστον – ανέδειξε για πολλοστή φορά, μία από τις βασικές δυσλειτουργίες του Πολιτικού μας συστήματος. Ότι δεν υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ των ηγετών και των πολιτικών φορέων που εκπροσωπούν. Ο Βαγγέλης, δεν ανήκει στην Σοσιαλδημοκρατία. Είναι πολύ μικρή, για το πολιτικό του μέγεθος και τα ταλέντα του.

Προσέξτε, μία άλλη αναντιστοιχία. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Ηλίας Κασιδιάρης, για παράδειγμα, θα έπρεπε με τον Πολιτικό ακτιβισμό που δείχνουν και την ακραία φρασεολογία, να ηγούνται του αδελφού κόμματος του Εθνικοσοσιαλισμού, του Κομμουνιστικού. Ποιο ΜΜΕ ή πολίτης, θα μέμφονταν τον Μιχαλολιάκο, εάν ήταν ενταγμένος στο φυσικό του πολιτικό χώρο, που είναι το ΚΚΕ? Απολύτως κανένας!!! Ίσα – ίσα, που το ΚΚΕ θα έφερνε και τρελά ποσοστά στις κάλπες.

Αναρωτηθείτε. Κουτσούμπας ή Μιχαλολιάκος στην ηγεσία του ΚΚΕ; Τί σας κάθεται στο μυαλό και στις ανάγκες σας καλύτερα;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ηγέτης, για κόμματα του 3%, όπως το ΠΟΤΑΜΙ, η Δράση και η Δημιουργία ξανά του Τζήμερου. Αυτή, είναι η αλήθεια. Αυτός, είναι ο φυσικός του Πολιτικός χώρος. Δεν το κρύβει, ότι νιώθει άβολα στο κοστούμι του Δεξιού. Δεν είναι κακό, ξέρετε. Αυτά πιστεύει, αυτά δείχνει και αυτά λέει. Αλλά μην πείτε, ότι πάλι δε γνωρίζατε τι ψηφίζατε.

Η Λιάνα Καννέλη, θα μπορούσε άνετα να ηγηθεί του Παλαιού ΠΑΣΟΚ, ως η πολιτικά νόμιμη διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν της πάει το ΚΚΕ και δεν ανήκει εκεί πραγματικά. Τί θα θέλατε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Λιάνα ή Φώφη;

Παντού, έχουμε ανθρώπους πλασμένους για άλλα πράγματα, να βρίσκονται, ίσως και από συστημικό δόλο, σε λάθος πολιτικούς σχηματισμούς!!! Η δομική κρίση της Δημοκρατίας μας, έγκειται στη διαχρονική ανικανότητα των κομμάτων να στρατολογήσουν, να υποδεχθούν και να αναδείξουν στελέχη, που ανήκουν πραγματικά στις τάξεις τους. Εάν συνέβαινε αυτό, δε θα είχαμε Μνημόνια, ούτε Εθνικές υποχωρήσεις κάθε μέρα.

Μη βιαστείτε να πείτε, ότι αυτά δε γίνονται.

Κανένας δεν περίμενε το Brexit. Κανένας δεν περίμενε την άνοδο Τραμπ στην εξουσία, πλην ημών, των οπαδών του.

Κανένας δεν περίμενε, ότι ο Άλαν Ντέρσουιτς, θα ήταν ο πιο πιστός υποστηρικτής του Προέδρου Τραμπ.

Γι’ αυτό, μεγάλη μπουκιά φάτε, μεγάλη κουβέντα μην πείτε…

*Ο Δημήτρης Τζώρας είναι Πολιτικός Αναλυτής