Cohen.gr Τετάρτη 13.6.2018
Του Τεύκρου Σακελλαρόπουλου 

Για να κλείσει αυτή η συμφωνία χρειάζονταν ή δύο ηλίθιοι ή δύο προδότες ή ένας ηλίθιος και ένας προδότης ανεξαρτήτως ποιος από τους δύο είναι τι στην τελευταία περίπτωση. 

Τις θέσεις μου τις γνωρίζετε με απόλυτη σαφήνεια ήδη εδώ και καιρό από προηγούμενα άρθρα μου, όπως και το τι θα συνέβαινε, όπως σας είχα γράψει επίσης εδώ και καιρό και πως θα έκλεινε η “συμφωνία”. 

Προσέξτε ιστορικά πόση… ειρήνη έφεραν οι γεωγραφικοί προσδιορισμοί: 

Βόρεια Κύπρος (κατεχόμενη από εισβολή, άλυτο εθνικό θέμα)

Βόρεια και Νότια Κορέα (ευτυχώς εδώ επωλήθει προ ημερών η βόρεια)

Βόρειο και Νότιο Βιετνάμ (η απόλυτη… ηρεμία)

Δυτική Σαχάρα (σφαγές δεκαετιών)

Δυτική και Ανατολική Γερμανία και αντίστοιχα Βερολίνο (δεκαετίες έντασης και τελικά… ενοποίηση)

Βόρεια Ιρλανδία (ουδέν σχόλιον)

Βόρεια και Νότια Υεμένη 

Βόρεια Ροδεσία - Νότια Ροδεσία (επειδή…  ξεχάστηκαν δεν σημαίνει πως δεν υπήρχαν)

Βόρεια Ήπειρος (χμ… μήπως η Ελλάδα δεν θα ήθελε να την ενώσει με την… κανονική Ήπειρο;) 

Αυτοί οι (αθώοι) γεωγραφικοί προσδιορισμοί μου ήρθαν αυτομάτως στο νου μου. Όλοι μα όλοι εμπεριείχαν ή εμπεριέχουν τον σκοπό της ενοποίησης αλλά με τους όρους της μίας πλευράς... 

Σίγουρα αποτελούν την επίσημη έναρξη της έντασης και του προβλήματος. 

Αφού η Ελλάδα έκανε το πρώτο βήμα και αναγνώρισε τα Σκόπια ως Βόρεια Μακεδονία, να αναμένετε λίαν συντόμως (πολύ νωρίτερα ενδεχομένως από όσο φαντάζεστε) και ζήτημα αναγνώρισης Ανατολικού Αιγαίου (Τουρκία ο… επιβλέπων), άλλης μία ακόμα Μακεδονίας μαζί με την Βόρεια Ήπειρο και ίσως και Δυτικής Θράκης (εδώ φρόντισαν άλλοι προ πολλού). 

Έχετε κανένα πρόβλημα; Γεωγραφικοί προσδιορισμοί είναι όλοι αυτοί.  

Τα Σκόπια από την άλλη πλευρά με έναν σίγουρα ηλίθιο -ή μήπως όχι;- έθεσαν υποψηφιότητα για να γίνουν… Ελληνική επαρχία, εάν κάποια Ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να ενώσει την… διχασμένη Ελληνική Μακεδονία. Ισως γι’ αυτό ο πρωθυπουργός τους να απέκτησε βίλα στην Χαλκιδική. Είναι… διορατικός!  

Και όχι μόνον αυτό, αλλά τα Σκόπια έχουν και μερικά άλλα… θεματάκια με τους άλλους γείτονες και δεν είναι δα και Ελλάδα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε μία πολεμική διαμάχη.  

Όσον αφορά τα γελοία επιχειρήματα θριάμβου, τα οποία άκουσα, ε, τροφή για κότες. Αλλά και εδώ που το πρόβλημα; Αυτοδυναμία το 2019, όπως έγραψα.  

Αυτή είναι η συμφωνία και τίποτα άλλο.

iTeucris www.teucris.com

Κατηγορία: Κοινωνικά-Πολιτικά