Cohen.gr Τετάρτη 17.10.2018
Δημήτρης Τζώρας

Έχει πάψει πλέον, η ύπαρξη της Φώφης Γεννηματά στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ, να αποτελεί το μόνιμο θέμα αστεϊσμού στα πολιτικά καφενεία. Οι διατλαντικοί πολιτικοί συσχετισμοί και οι γεωπολιτικές ισορροπίες, αλλάζουν ραγδαία, καθημερινά και τα χρονικά περιθώρια για να κάνουμε πολιτικό-φιλοσοφικό χαβαλέ με την κατάντια του ΠΑΣΟΚ και τη Φώφη Γεννηματά, έχουν εξαντληθεί.

Το ΠΑΣΟΚ, είναι ένα άθλιο κόμμα. Διέπραξε δύο φρικτά εγκλήματα κατά της Ελλάδος. Το ένα, ήταν να της στερήσει με το Γερμανόδουλο Κώστα Σημίτη, ένα από τα πιο ισχυρά γεωπολιτικά της χαρτιά. Το νόμισμά της. Τη δραχμή μας. Το άλλο, ήταν με το Γιώργο Παπανδρέου, που την έριξε στα χέρια της Γερμανίας και του ΔΝΤ. Το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι κόμμα. Είναι εγκληματική οργάνωση που επιβιώνει εκτός φυλακής λόγω της κεκτημένης ταχύτητας του παγκόσμιου συστήματος, αλλά και της σαπίλας του Ελληνόφωνου πολιτικού της προσωπικού.

Οι καιροί, όμως, αλλάζουν ταχύτατα. Η Αμερική, αλλάζει, το εκλογικό της σώμα στρέφεται προς τα δεξιά και ακολουθούν οι Ευρωπαϊκοί λαοί κατά πόδας αυτή τη θεμελιώδη διατλαντική πολιτική μεταβολή. Η ώρα, όπου ο ατλαντικός κόσμος θα εδράζει την πολιτική του φιλοσοφία, για τα επόμενα 50 χρόνια, πάνω στην πατριωτική δεξιά και στο Εθνο-Κράτος, έχει έρθει και αλλοίμονο στον χαζούλη, που δεν το καταλαβαίνει. Διότι, πρέπει να είσαι και εντελώς ηλίθιος για να μην καταλαβαίνεις, ότι η παγκόσμια μάχη κατά των Κομμουνιστό-Ιμπεριαλιστών Κινέζων, θα απαιτήσει εκτός από τα 320 εκατομμύρια των Αμερικανών και τα 400 εκατομμύρια των Ευρωπαίων. Τα γρανάζια της παγκόσμιας Ιστορίας, δεν μπορεί να τα σταματήσουν ούτε η Φώφη, ούτε ο Βαρδινογιάννης με τη Ζαχαρέα, πόσο μάλλον προσωπικότητες σαν το Φίλη και τον Ξυδάκη.

Το πρόβλημα πολιτικής και οντολογικής επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ, είναι και ταυτόχρονα πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μοιράζονται ορισμένες κοινές, στρατηγικά, ιδεολογικές θέσεις. Οι θεάσεις τους περί παγκοσμιοποίησης, λαθρομετανάστευσης και ενωμένης Ευρώπης, είναι ακριβώς ίδιες. Όπως δείχνουν, όμως, τα (πραγματικά) γκάλοπ, αμφότερα τα δύο κόμματα θα υποφέρουν στις επόμενες εκλογές.

Τώρα, το ΠΑΣΟΚ έχει δύο στρατηγικές επιλογές. Η μία είναι να συμπράξει μετεκλογικά με την μεγαλύτερη πολιτική τερατογένεση της Μεταπολίτευσης, που ακούει στο όνομα, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μία τέτοια επιλογή για το ΠΑΣΟΚ, σημαίνει ότι συμφωνεί, ώστε η Ελλάδα να εκπροσωπείται από έναν πολιτικό, ο οποίος έχει στον οικογενειακό του περίγυρο, έναν επιχειρηματία, όπου σύμφωνα με την εισαγγελέα διακίνησε 2,5 τόνους Ιρανικής ηρωίνης. Ηρωίνη, όπου τα κέρδη από το εμπόριό της εξοπλίζουν τους τρομοκράτες της Χεζμπολάχ και τους Ισλαμοφασίστες του Θεοκρατικού καθεστώτος του Ιράν. Η Ελλάδα, θα εκπροσωπείται στο διεθνές περιβάλλον από κάποιον, ο οποίος έχει για στενό του συνεργάτη, κάποιον, ο οποίος σύμφωνα με τον εισαγγελέα και πάλι, είναι κατηγορούμενος για παιδεραστία.

Το ΠΑΣΟΚ, θα στείλει στο εξωτερικό ως συνομιλητή, εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, κάποιον, ο οποίος θεωρεί μαζί με όλη του την οικογένεια, τον κρατικό προϋπολογισμό ως τον προσωπικό τους κουμπαρά και φέρεται να είναι μπλεγμένος σε κάθε οικονομικό σκάνδαλο που βλέπει το φως της δημοσιότητας.. Η Ελλάδα, θα στείλει κάποιον, του οποίου η γυναίκα “τουιταρει” άρθρα κατά του Προέδρου Τραμπ, όταν όλη η Ευρώπη θα προσκυνά σε λίγο την Αμερικανική ισχύ και την πολιτική επανάσταση. Τουλάχιστον η Βίκυ Σταμάτη, Φώφη, έχει πέντε δράμια μυαλό και περισσότερη ταπεινοφροσύνη από τη Μαρέβα Μητσοτάκη που θέλεις να γίνει η Πρώτη κυρία της χώρας.

Καθόλου έξυπνη -μακροπρόθεσμα- κίνηση, Φώφη, το φλέρτ με τη ΝΔ του Μητσοτάκη, διότι το ΠΑΣΟΚ, θα θέσει τον εαυτό του στη θέση του θηράματος των νέων διατλαντικών πολιτικών συσχετισμών. Δεν με νοιάζει βέβαια, καθόλου το πολιτικό μέλλον του ΠΑΣΟΚ και του Μητσοτάκη, με νοιάζει, όμως, πολύ έντονα, το μέλλον της χώρας, μετά από μία τέτοια ανίερη συμμαχία.

Η άλλη στρατηγική επιλογή που έχει το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ για ένα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα, είναι η είσοδος του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με Πρωθυπουργό της όλης συγκυβέρνησης, ως τις εκλογές του Νοεμβρίου, τον Πάνο Καμμένο.

Ο Πάνος Καμμένος, είναι ο πολιτικός που μπορεί να λειτουργήσει ως η πολιτική “απολύμανση” από την Μνημονιακή και εθνομηδενιστική ραδιενέργεια που έχουν σωρεύσει και τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο μόνος, που μπορεί μέχρι τις εκλογές, να αλλάξει την καθημερινή ιδεολογικό-πολιτική ατζέντα, να δώσει λύσεις στο μεταναστευτικό, να ακυρώσει τις Πρέσπες, κάτι με το οποίο συμφωνεί και το ΠΑΣΟΚ και να σαρώσει τους ψηφοφόρους της Δεξιάς, που τώρα είτε θα πάνε στη ΝΔ είτε στην εξωκοινοβουλευτική Δεξιά. Ο Καμμένος στην Πρωθυπουργία κερδίζει εκλογές. Με τον Τσίπρα, θα πάτε όλοι άκλαυτοι.

Διότι αγαπητή Φώφη, δεν μπορεί να μην έχει το ΠΑΣΟΚ ιδεολογικό πρόβλημα που μας φόρτωσε τον ευρωτραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο αλλά να έχει πρόβλημα με τον Πάνο Καμμένο!

Μετά τις εκλογές μπορούν να συγχωνευτούν και τα τρία κόμματα με ηγέτη τον Τσίπρα και να δώσουν το έναυσμα για μία νέα μεταπολίτευση. Τώρα, εάν κάποια παρτάλια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αντιδράσουν, ας πάνε στον Λαφαζάνη, να κλαίνε μαζί του τη μοίρα τους. Μπορούν κάλλιστα, να κάνουν παρέα με τον Μητσοτάκη και να ανακράζουν όλοι μαζί, “Ναι, μπορούμε”.

Κοιτάξτε λίγο την Ιστορία. Δε γίνεται παγκόσμιος πόλεμος χωρίς την συμμετοχή της Ελλάδος. Όχι ως εταίρου στο εγχείρημα, αλλά ως πολιτισμικού συμβόλου που θα δίνει τον παγκόσμιο τόνο και την υφή της σύγκρουσης. Δεν έχει καμία σημασία, εάν δώσει η επόμενη κυβέρνηση 100 βάσεις στους Αμερικανούς ή γίνει ο καλύτερος σύμμαχος του Ισραήλ και της Αιγύπτου. Το ζητούμενο θα είναι, ο Ελληνικός Πολιτισμός να εμπλακεί κατά των παγκοσμιοποιητών και του άξονα της διεθνούς Αριστεράς- Γερμανίας – Πολιτικού Ισλάμ – Κίνας. Αυτό, ο Μητσοτάκης και η κομμουνιστική παρέα του, δεν μπορεί και δεν θέλει να το κάνει.

Κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου, αυτή τη στιγμή, πλην των ΑΝΕΛ, δεν μπορεί να δώσει τον πολιτικό και πολιτισμικό πολεμικό τόνο κατά του άξονα του κακού που προανέφερα. Η Πρωθυπουργία στον Καμμένο, προσωρινά και η συγχώνευση των τριών κομμάτων σε ένα, μπορεί να γράψει ιστορία και να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στους Έλληνες. Το εκλογικό σώμα ψάχνει ηγέτη, όχι διαχειριστές του προβλήματος και μαριονέτες της τελειωμένης πολιτικά Μέρκελ, ούτε γραφικά κακέκτυπα του Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον.

Ο Δημήτρης Τζώρας είναι Πολιτικός Αναλυτής.