Cohen.gr Πέμπτη 27.12.2018
Τεύκρου Σακελλαρόπουλου 

Σχόλιο #1

Η τριμερή Συνάντηση Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ συν Ενός 

Και ξαφνικά διαπιστώνεις έκπληκτος εμπρός από τη στοίβα των απλήρωτων λογαριασμών σου, της ανέχειάς σου και του άγχους της επιβίωσης, πως η Ελλάς αποτελεί μία περιφερική δύναμη, η οποία μαζί με άλλα κράτη οργανώνουν κάτι σημαντικό!  

Αμάν σκέφτεσαι! Ποιος είμαι;  Μαζί με το Ισραήλ (εδώ σας θέλω, χα) και την Κύπρο (εδώ, χμ… δεν σας πολυθέλω, αλλά τι να κάνουμε) και με την παρουσία του πρέσβεως της υπερδύναμης δημιουργούμε… ιστορία!  

Βέβαια, κάτι σε ψιλο-χαλάει. Ο πρωθυπουργός του επιλεγμένου ΠτΔ των γεγονότων του 2008, του μετασχηματισμένου όχι σε ναι, των δύο μνημονίων, της Μακεδονίας, της συνεργασίας με ακροδεξιούς και της επιλεγμένης φτωχοποίησης και εξευτελισμού της ιδέας της προόδου κλπ, κλπ, κλπ , δεν μπορεί θα είναι ιδιοφυία! 

Από την άλλη ο άλλος μεγάλος Πρόεδρος, ο οποίος υποστήριξε (να μην ξεχνιόμαστε) το κατάπτυστο σχέδιο διχοτόμησης του πουλημένου Κόφι Ανάν, και της ντροπιαστικής αποδοχής της καταλήστευσης των καταθέσεων των πολιτών της πατρίδας του, κάτι και εδώ δεν μου πηγαίνει πολύ καλά.  

Θυμίζω επίσης πως προσφάτως κατά την διάρκεια της τόσο σημαντικής από ψυχολογικής απόψεως ψηφοφορίας σχετικά με την Ιερουσαλήμ η Ελλάδα και η Κύπρος ψήφισαν εναντίον του Ισραήλ!  Αξιόπιστοι… σύμμαχοι!  

Για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ δεν θα ήθελα να εκφράσω την προσωπική μου άποψη και τούτο, διότι είναι μία διαφορετική περίπτωση και οι εκεί συνθήκες απέχουν από τις γνωστές νοοτροπίες, ώστε να τις αναλύσω στο παρόν σχόλιο. Έχει καλή μνήμη άραγε; 

Και βεβαίως και ο Πρέσβης της υπερδύναμης, ο οποίος μετά πολλών επαίνων ενέκρινε την αγαστή συνεργασία των τριών αυτών μερών! 

Οι παίκτες του πόκερ λένε, πως εάν δεν εντοπίσεις το κορόιδο από την πρώτη στιγμή που κάθεσαι στο τραπέζι, τότε είσαι εσύ.  

Κάτι μου λέει πως τα κορόιδα μπορεί να είναι περισσότερα από ένα στο τραπέζι (εδώ από ένα έως ίσως και τρία). Και κυρίως όταν ο… κρουπιέρης προέρχεται από την χώρα του Λας Βέγκας! 

Σημείωση 1: είναι δημόσια γνωστή η θέση μου για την ισχυροποίηση των δεσμών των δύο κρατών (Ελλάδος και Ισραήλ, διότι η Κύπρος είναι Ελληνική) αφού βεβαίως καταπολεμηθεί ο αίσχιστος (και παράλογος) αντισημιτισμός στην Ελλάδα. Αλλά όποιος έχει την ψευδαίσθηση πως οι Η.Π.Α. απλά παρακολουθούν την παρτίδα πόκερ διανομής των ενεργειακών αποθεμάτων, χμ… ας κάνει μία βόλτα στο Τέξας!  

Σημείωση 2: Είναι όμορφο να θέλεις να τρέξεις στο Gran Prix της Monza (διεθνείς συνθήκες), αλλά χρειάζεσαι αυτοκίνητα (πολιτικούς ηγέτες) τύπου Formula 1 και όχι Trabant πρώην Ανατολικής Γερμανίας.  

Σημείωση 3: Τα προηγούμενα να τα θυμόσαστε όταν η βενζίνη θα έχει 5,00 ευρώ το λίτρο και οι λέξεις θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα θα μαθαίνονται από το λεξικό. Ωραίες οι τριμερείς συναντήσεις… Καλά τα ταξίδια και ακόμα καλύτερη η πίσσα και τα πούπουλα στα κορόιδα! 

Σχόλιο #2
Ααααχ  Κοίτα ποιος μιλάει!

Παρακολουθώ τα διεθνή τηλεοπτικά μέσα σχετικά με το BreXit. Σε 100 ημέρες από σήμερα είναι για την ώρα δεδομένο. Παρακολουθώντας την Deutsche Welle (σημαίνει Γερμανικό… κύμα) έρχονται στο νου μου εικόνες Mega (έναν σταθμό, τον οποίον ελάχιστα παρακολουθούσα, καθόλου συμπαθούσα και απλώς θυμάμαι τις άθλιες κραυγές ενός σημαίνοντος τρομοκράτη των απλών πολιτών-δημοσιογράφου του).

Η Βρετανία σύμφωνα με τις αναλύσεις και εκτιμήσεις παρατηρητών (τίνος άραγε, του πλανήτη… Κρόνου) πρόκειται να βρεθεί σε κατάσταση χάους σε περίπτωση λύσης των δεσμών με την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία. Ακριβώς αυτήν την λέξη χρησιμοποιούν. Τεράστια προβλήματα στιες μεταφορές,  καίριες ελλείψεις σε φάρμακα και τρόφιμα, κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού τομέα και κάθε είδους κακό πρόκειται να χτυπήσει την Βρετανία μετά από ένα BreXit χωρίς συμφωνία (δεν γνωρίζω τι πιθανότητες υπάρχουν σχετικά).

Προσέξτε τώρα ποιός τα υποστηρίζει όλα αυτά:

Η Γερμανία, η οποία επέβαλλε σκληρότατο αποκλεισμό της Βρετανίας κατά τη διάρκεια του Β΄ΠΠ με την τακτική της αγέλης των υποβρυχίων στον Ατλαντικό, ενώ ταυτόχρονα βομβάρδιζε καθημερινά τις Αγγλικές πόλεις!

Και στο τέλος έχασε και τον πόλεμο με ολοκληρωτική ήττα! 

Αυτή λοιπόν η χώρα υποστηρίζει πως το άτακτο BreXit θα φέρει το χάος στην Αγγλία! 

Μήπως φέρει το… τακτικό χάος στη Γερμανία θα έπρεπε να ανησυχεί. 

Σχόλιο #3

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις!

Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα τις δηλώσεις του ‘Έλληνα Αρχηγού Επιτελείου (ΓΕΕΘΑ) πως σε περίπτωση κατάληψης Ελληνικής βραχονησίδας από Τουρκικά στρατεύματα (υποθέτω αυτά θα εννοεί) αυτή θα ισοπεδωθεί! 

Είναι ίδιον των αδυνάμων να απειλούν. Και η Τουρκία αυτή τη στιγμή με τις απειλές της δεν πρόκειται να κάνει απολύτως τίποτα. Όταν… σιωπήσει θα πρέπει να ανησυχούμε πραγματικά. Προφανώς ο Αρχηγός δεν γνωρίζει καλά την Ελληνική Λαϊκή Σοφία, η οποία εκφράζεται θαυμάσια με την παροιμία του τίτλου. 

Κυρίως μάλιστα, όταν η Ελλάδα “έχασε” (πώς αλλιώς να το γράψω;) την Κύπρο την ώρα της Τουρκικής εισβολής και υποχώρησε στα Ίμια με ντροπιαστικό τρόπο και με ανθρώπινες απώλειες. Να μην αναφέρω και την υπόθεση των Σκοπίων. 

Ο Αρχηγός δεν γνωρίζει (;) πως ανεξαρτήτως των προσωπικών του προθέσεων οι αποφάσεις λαμβάνονται από τις εκάστοτε πολιτικές κυβερνήσεις; Συνεπώς ας προσέχει περισσότερο μήπως διαψευστεί. Διότι σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει πάραυτα να παραιτηθεί, εάν δεν του δοθεί εντολή ισοπέδωσης. Και εν τέλει τι σημαίνει να την… ισοπεδώσει; Δικιά μας δεν είναι; Ας ισοπεδώσει την Τουρκία καλύτερα.

Και γενικώς ένας Αρχηγός δεν χρειάζεται  να μιλάει. Να κάνει χρειάζεται όταν πρέπει.

 

Κατηγορία: Κοινωνικά-Πολιτικά