Cohen.gr Σάββατο 12.1.2019
Δημήτρης Τζώρας. 

Εάν ο ακροαριστερός Τσίπρας, που φορούσε την Παλαιστινιακή μαντίλα και έκανε διαδηλώσεις μπροστά από την Αμερικανική Πρεσβεία, άλλαξε, προς τιμήν του, πορεία, δε βλέπω κανένα λόγο, ώστε να μη γίνει το ίδιο και με τη Χρυσή Αυγή.

Άλλωστε, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτά που προσέδωσαν στο ΣΥΡΙΖΑ μία σοσιαλδημοκρατική χροιά, ώστε αυτός, να μην απορριφθεί και ανατραπεί από την κοινωνία, από τον πρώτο κιόλας χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από εκείνον.

Γιατί να μην πάνε λοιπόν, στελέχη του κινηματικού, πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, άνθρωποι έντιμοι, αγνοί και με ζωντανή την επαναστατική τους διάθεση, στο Λαϊκό Σύνδεσμο; Ο Ανδρέας Παπανδρέου, της εποχή 1974 – 1980, δεν ήταν ο «Μιχαλολιάκος» της εποχής του; Ή μήπως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τότε, ήταν άσχετα με τη βία; Ο Κώστας Σημίτης έλεγε, ότι έβαζε βόμβες επί Χούντας! Προσωπικά σε εμένα, έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να πάνε στη Χρυσή Αυγή, άνθρωποι από το χώρο του πατριωτικού και κινηματικού ΠΑΣΟΚ, αλλά τους κόβει τη φόρα η προσωπικότητα του Μιχαλολιάκου, ο παρανοϊκός αντισημιτισμός του, και η οικογενειοκρατία που επικρατεί μέσα στο κομματίδιό του. Άλλωστε, οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι, που προτίμησαν να τους εκφράσει ο Λαϊκός Σύνδεσμος, πρόερχονται και από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ. Εάν ζούμε σε Αριστερή «Χουντάρα», που λέει ο Γιώργος Τράγκας, τότε η βία της Χρυσής Αυγής, είναι καθ’ όλα νόμιμη και πολιτικά απαραίτητη για τη Δημοκρατία, όπως ήταν η βία που ασκούσαν τα στελέχη του ΠΑΚ, τότε. Ιδεολογικά, εάν δούμε, το εξεταζόμενο πολιτικό αντικείμενο, ο Λαϊκός Σύνδεσμος, διαθέτει περισσότερα σοσιαλιστικά στοιχεία μέσα του, από την σοσιαλδημοκρατία των τραπεζιτών του Σημίτη, του Βενιζέλου και της Φώφης!!!

Εάν είναι φασίστες οι Χρυσαυγίτες, τότε δεν πρέπει να τους εκδημοκρατίσουμε με τα επιχειρήματα, τις αξίες και τις αρχές της Δημοκρατίας μας; Πέρα από τον Μιχαλολιάκο, που τον συμφέρει αυτή η κατάσταση, η Χρυσή Αυγή, δεν έχει να συνεισφέρει κάτι, όπως είναι τώρα δομημένη, στην ανέλιξη που πολιτικού μας συστήματος. Η πορεία της Χρυσής Αυγής για την κατάληψη της εξουσίας, κατά την προσωπική μου άποψη, πρέπει να είναι ίδια με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Να μπολιαστεί με πολιτικό προσωπικό ανώτερης δημοκρατικής ποιότητας και αποδεδειγμένης εντιμότητας. Εάν βέβαια θέλει η Χρυσή Αυγή, να είναι χρήσιμη στο Ελληνικό Έθνος και να μη ζει παρασιτικά με τον κοινοβουλευτικό μισθουλάκο, εις βάρος του, γιατί κάτι μου λέει, πως αυτό επιθυμεί να κάνει στην πραγματικότητα. Να παρασιτεί...

Να σας δώσω ένα ακόμα παράδειγμα, για το πως θα μπορούσε να εκδημοκρατιστεί και να κάνει το ποιοτικό άλμα η Χρυσή Αυγή. Δε βρίσκω κανένα λογικό αντικίνητρο, ώστε έντιμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να μην πάνε στον Μιχαλολιάκο. Υπάρχουν εκατοντάδες αξιολογότατοι άνθρωποι, που θα μπορούσαν σε αυτές τις εκλογές, να αλλάξουν ριζικά όλο το πολιτικό της ύφος και την εκλογική της δύναμη.

Προσωπικά, θα επιθυμούσα σφόδρα να δω στελέχη, όπως ο Θεοδώρος Δαμιανός, να εντάσσονται στις τάξεις του Λαϊκού Συνδέσμου. Πρώην Βουλευτής Δράμας, γιος του Αξιωματικού και Πολιτικού Κλεάνθη Δαμιανού, πρώην υπουργός της ΝΔ, εντιμότατος, μετριοπαθής, δημοκράτης, άνθρωπος που κυκλοφορεί με το λεωφορείο στους δρόμους της Αθήνας, Εθνο-κοινωνιστής και ως πολιτικός, με άψογο γεωπολιτικό βιογραφικό, απολαμβάνει διεθνούς σεβασμού και αναγνώρισης . Ενα εξαιρετικό, γεωπολιτικό asset της ΝΔ.

Γιατί λοιπόν, τέτοιας ποιότητας άνθρωποι, να μην ενταχθούν στον Λαϊκό Σύνδεσμο και να εκτινάξουν με το «Καλημέρα, ήρθα» προς τα πάνω κατά δύο μονάδες την εκλογική δύναμη της Χρυσης Αυγής; Γιατί να μην πάρουν στις πλάτες τους, τέτοιοι δημοκράτες πολιτικοί, από όλους τους πολιτικούς χώρους, το βάρος της μετατροπής της Χρυσής Αυγής, σε ένα σύγχρονο, εθνοκεντρικό και χρήσιμο για τη Δημοκρατία και το Έθνος, κόμμα;

Η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, θα αλλάξει, μια για πάντα, το εκλογικό και το Πολιτικό DNA του Ελληνικού λαού. Ο Τσίπρας και κάποια ρετάλια του Πολιτικού συστήματος, όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης, έχουν ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, Θα δουν τώρα και τι περιέχει μέσα του αυτό το κουτί. Εμένα, δεν με πείθει για τη φιλοπατρία της, ως κόμμα, η ΝΔ. Ούτε βέβαια, για τον πολιτικό της μεταρρυθμιστικό οίστρο, με πολιτικούς σαν τον Πέτρο Τατσόπουλο ή, όπως φημολογείτε, τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Ούτε βέβαια, με πείθει, το διεφθαρμένο και Ισλαμοκεντρικό ΠΑΣΟΚ.

Ας το καταλάβουν καλά, το πολιτικό προσωπικό και οι πολίτες. Οι υπάρχουσες πολιτικές δομές, σάπισαν. Η λύση πολλών προβλημάτων της χώρας και της Δημοκρατίας, θα προέλθει από έντιμους ανθρώπους, από όλα τα κόμματα, που θα θελήσουν να ενταχθούν στην νέα, παγκόσμια, Φιλική Εταιρεία.... 

Δημήτρης Τζώρας, Πολιτικός Αναλυτής