Εκτύπωση

Cohen.gr 22.4.2019
Δημήτρης Τζώρας

Ωωω, τι γλυκούληδες που είναι εκεί στην εφημερίδα Καθημερινή. Είναι τόσο χαριτωμένοι, που θέλεις να τους κάνεις γούτσου - γούτσου. Και διορατικοί!!! Τιτάνες της γεωπολιτικής!!! Έτσι, όπως τους ερμηνεύω, μέσα από τα κείμενά τους, πιστεύουν, ότι τώρα που ταρακουνιέται η θέση της Τουρκίας, θα αγαπήσει ο Τραμπ το Ελληνικό καθεστώς και θα ρέει πάλι το μέλι και το βούτυρο στο τραπέζι του. Αρκεί, να παίξει σωστά τα χαρτιά του... Η Καθημερινή, είναι το καναρίνι στο ανθρακωρυχείο και θα έπρεπε να ξέρει καλύτερα, λόγω πείρας, πόσo εκρηκτικά μπορούν να γίνουν τα πράγματα.

Εάν θέλει η μονοκομματική μας Δημοκρατία να οραματιστεί το μέλλον της, έχω να της προτείνω την εντατική χρήση της υπερσύγχρονης συσκευής καταμέτρησης πολιτικής ισχύος, το γνωστό σε όλους τους γεωπολιτικούς κύκλους, πυγόλουτρον. Γιατί, στην πραγματικότητα δεν είναι η Τουρκία αυτή που βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός ΝΑΤΟ, αλλά η Γερμανία! Οι Αμερικανοί, τα λένε στην πεθερά (την Τουρκία) για να τα ακούει η νύφη και στην προκειμένη περίπτωση, η νύφη, είναι η Γερμανία! Δεν το λέω εγώ, διαβάζοντας κάποια κρυστάλλινη σφαίρα, αλλά η έκθεση του Συμβουλίου Εξωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε., όπου εμμέσως πλην σαφώς λέει, ότι η Γερμανία είναι εκτός ΝΑΤΟ. Το Spiegel τις προηγούμενες ημέρες, έλεγε το ίδιο. Προέβλεπε την εκδίκηση των Ελλήνων με τη βοήθεια των Αμερικανών. Οπότε, εάν το Spiegel βλέπει τον πόνο να έρχεται για τους Τροϊκανούς, καταλαβαίνετε πόσο στρυμωγμένοι είναι. Ιστορικά, Γερμανία και Τουρκία, βρίσκονται πάντα στο ίδιο στρατόπεδο.

Η έξοδος της Γερμανίας από το ΝΑΤΟ, θα επιτρέψει στις χρηματαγορές, αργά και ομαλά, να ξεφορτωθούν τα Ευρώ που κατέχουν, χωρίς να υπάρξουν μεγάλοι κλυδωνισμοί. Να σας το αναλύσω, όμως και από άλλες οπτικές γωνίες. Η έξοδος της Γερμανίας από το ΝΑΤΟ, θα κάνει την Ευρώπη να επιστρέψει στα κράτη Έθνη. Οι ίδιοι οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί που θα προκύψουν μεταξύ Γαλλίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Βρετανίας, Ρωσίας και Ισπανίας, θα κάνουν το Ευρωπαϊκό αφήγημα να καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Θα διαλυθεί η Ευρώπη, και μάλιστα, χωρίς να ξοδέψουν ούτε ένα δολάριο οι Αμερικανοί. Αντίθετα, μάλιστα, θα κάνουν και οικονομίες κλίμακας. Οπότε, δεν έχει σημασία εάν τα Εθνικιστικά ή Ευρωσκεπτιστικά κόμματα κερδίσουν τις Ευρωεκλογές ή ορισμένες Εθνικές Εκλογές. Το ζητούμενό ήταν, να υπάρξει η κρίσιμη κοινωνική και πολιτική μάζα εντός των καθεστώτων ώστε την κατάλληλη ώρα να έρθει η Νέμεσις.

Ο γεωπολιτιστής, George Friedman, έγραψε πρόσφατα σε ανάλυσή του, ότι το ΝΑΤΟ είναι μία λάθος συμμαχία, σε λάθος χρόνο και σε λάθος τόπο.  Το ότι τα λέει έξω από τα δόντια ο Friedman, έχει την σημασία του, διότι απευθύνεται στο Αμερικανικό βαθύ κράτος του State Department, του Υπουργείου Άμυνας και του κόσμου των μυστικών υπηρεσιών.

Αφού λοιπόν έχουν αποφασίσει οι Ευρωπαίοι να κάνουν τα δικά τους, ας επιστρέψει η Ευρώπη σε έναν προ-βεστφαλιανό κόσμο για να δει «εάν είναι κάτι που της ταιριάζει», όπως λέει και ο Γαϊτάνος. Άλλωστε, ήταν πολιτική της επιθυμία ο διαμελισμός των Κρατών σε αυτόνομες  περιφέρειες. Ας σκοτωθούν μεταξύ τους λοιπόν, Άγγλοι Γάλλοι, Πορτογάλοι, Ρώσοι και Γερμανοί και ας τινάξουν στον αέρα, τους προϋπολογισμούς τους και τις χώρες τους.

Το στενό επιτελείο Τραμπ, διαθέτει ρεαλισμό και βαθιές ιστορικές γνώσεις, ώστε να βλέπει την αλήθεια κατάματα. Η Ευρώπη, είχε χαθεί για την Αμερική, από την πρώτη μέρα του Ψυχρού Πολέμου. Από την στιγμή, που θα επικρατούσε η σοσιαλδημοκρατία μέσα στις Ευρωπαϊκές Ελίτ, η Κομμουνιστική Ρωσία, είχε κερδίσει το παιχνίδι. Δεν έτυχε, πέτυχε, η σημερινή σοβιετική σύσταση και ιδιοσυγκρασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι βαρίδι για τις ΗΠΑ για την σύγκρουσή τους με την Κίνα, όχι γεωπολιτικό asset.

Αλλά πώς να έλεγαν οι πολιτικοί απόγονοι του Ρούσβελτ στον κόσμο τότε, τη βαθύτερη αλήθεια των συγκρουόμενων ιδεολογιών; Η λογική και η πραγματικότητα επιτάσσει την απομάκρυνση των ΗΠΑ από τα κατεστημένα γεωπολιτικά δόγματα και ευαγγέλια. Πιστεύω, ότι σε έναν προ-βεστφαλιανό κόσμο, σε ένα αρχιπέλαγος διαφορετικών Εθνών, οι ΗΠΑ θα ακολουθήσουν την στρατηγική του Μακ Άρθουρ στον Ειρηνικό Ωκεανό, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Δε θα καταλάβουν όλα τα νησιά του Ωκεανού, αλλά μόνο αυτά που έχουν στρατηγική σημασία. Από ζώνες επιρροής και ελέγχου, που είχαν ως τώρα, ως στρατηγική, θα προτιμήσουν τις νησίδες συμμαχικών Εθνών σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Πολωνία αντί Γερμανίας στην Ευρώπη, ένα νέο Ιράν αντί της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή. Είναι πιο οικονομικό και πιο εύκολα διαχειρίσιμο αυτό το πρότζεκτ, εντός ενός πολυπολικού κόσμου.

Ακούγεται και μία άλλη ανοησία, που έχει γίνει και αυτή, ευαγγέλιο των απανταχού διεθνολόγων – μπουρδολόγων. Καθόλου τυχαία βέβαια, διότι αυτή η δογματική μπούρδα, πηγάζει από τους Αριστερούς Ευρωισλαμιστές του State και μεταλαμπαδεύτηκε, σαν να ήταν το Άγιο Φως, της γεωπολιτικής. Ότι, εάν η Τουρκία συμμαχήσει με την Ρωσία, τότε θα μπορεί να βγει άνετα στα θερμά ύδατα της Μεσογείου!!! Μέγα λάθος!!! Η Ρωσία, κερδίζει έναν όροφο και χάνει τον υπόλοιπο αμυντικό ουρανοξύστη που ονομάζεται αρχιπέλαγος του Αιγαίου!!! Το στρατηγικό, αμυντικό βάθος του αρχιπελάγους, που τώρα θα φτάνει μέχρι τις Αιγυπτιακές ακτές, είναι απροσπέλαστο ουσιαστικά για την Ρωσία. Άλλωστε, ποτέ μα ποτέ η Τουρκία δε θα έβγαινε στο πλευρό των Αμερικανών, στην περίπτωση ενός Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου κατά του συμφώνου της Βαρσοβίας, πρώτον διότι θα διαλύονταν και δεύτερον θα ακολουθούσε την εθελούσια υποταγή των Ευρωπαίων μπροστά στις ορδές των Σοβιετικών αρμάτων. Ξανατονίζω λοιπόν, η Ευρώπη ήταν χαμένη πολιτικά, οικονομικά και αμυντικά, από την πρώτη μέρα του Ψυχρού Πολέμου. Χάρισμα των Ρώσων λοιπόν, μία «Τσετσενία» των 80 εκατομμυρίων ανθρώπων στα νότια σύνορά της. Οι Μαρξιστικές ουτοπίες, όπου ο Αμερικανός φορολογούμενος θα πλήρωνε τις διακοπές των Δυτικο-Ευραπαίων στη Μύκονο, τελείωσαν. Χάρισμά τους και η Γερμανία, η οποία σήμερα, δεν έχει καμία σχέση με την Πρωσία και το Βίσμαρκ. Ένα υπό κατάρρευση κράτος είναι, όπως κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου.

Δεν λέω φυσικά, ότι όλα αυτά θα γίνουν εύκολα και από την μία μέρα στην άλλη. Υπάρχουν τεράστιες αντιστάσεις μέσα στο Αμερικανικό γραφειοκρατικό κατεστημένο του ΥΠ.ΕΞ. και του ΥΠ.ΑΜ. Θυμίζω απλά, ότι ο Μουσουλμάνος Μπαράκ Ομπάμα, είχε πει, ότι η Άγγελα Μέρκελ, είναι ο ηγέτης του Ελεύθερου κόσμου. Είναι τεράστια τα συμφέροντα που υπερασπίζονται οι χαρτογιακάδες και οι καριερίστες. Εκατοντάδες χιλιάδες ακαδημαϊκοί, στρατιωτικοί και διπλωμάτες, έχουν γαλουχηθεί με τις γεωπολιτικές παπάντζες των νέο-αριστερών και των Φιλελεύθερων της Ουάσιγκτον. Δεν αντιστέκονται φυσικά όλοι από δόλο στα νέα δεδομένα, αλλά από ασύλληπτη βλακεία και ιστορική ημιμάθεια.

Κλείνοντας, να θυμίσω, ότι από την αρχή της προεκλογικής του εκστρατείας ο Πρόεδρος Τραμπ, έλεγε δημόσια, ότι δε βλέπει κανένα νόημα στην ύπαρξη του ΝΑΤΟ. Το επιτελείο των ανθρώπων του Προέδρου, κάνει γενική επίθεση, όπως είχα γράψει από τη day one της εκλογής του, σε ολόκληρο το παγκόσμιο σύστημα και τις υπερδομές του. Τη FED, το IMF και την Παγκόσμια Τράπεζα. Δεν ήρθε για να συμβιβαστεί, αλλά για να τα αλλάξει όλα και το τονίζω αυτό, για να μην έχετε τυχόν ψευδαισθήσεις…  

Καλό Πάσχα, αδέλφια!!!

Δημήτρης Τζώρας, Πολιτικός Αναλυτής