ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ

 

 

ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΚΑΙ

ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ

ΝΑΖΙΣΤΗ Κ.ΠΛΕΥΡΗ -

- ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟΣ

 

Στα τέλη του 2007 μετά από διακοπές και αναβολές μιας δίκης με διεθνές ενδιαφέρον καταδικάστηκε σε 14 μήνες με αναστολή ο ανοιχτός ρατσιστής και ναζιστής Κ. Πλεύρης για το βιβλίο του Εβραίοι, Όλη η αλήθεια.

 

Πρόκειται για ένα βιβλίο-συρραφή στερεότυπων της ναζιστικής προπαγάνδας πρωτοφανές για τη μεταπολεμική Ευρώπη. Σε αυτό ο ναζιστής καλεί στην εξόντωση των εβραίων και υμνεί με πάθος τον Χίτλερ, τα SS και το Γ΄ Ράιχ λέγοντας ότι οι σημαίες του θα κυματίσουν ξανά.  Μάλιστα κάνει κριτική στους ναζί ότι ενώ ηδύναντο δεν ολοκλήρωσαν το έργο της εξόντωσης των εβραίων !!! Η καταδίκη του έγινε με τον αντιρατσιστικό νόμο 927/79 που λέει ότι τιμωρείται όποιος προτρέπει σε βία κατά πολιτών για τη φυλή, το έθνος ή τη θρησκεία τους.

 

Αυτή η αυτονόητη καταδίκη θα μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι ζούμε

σε μια στοιχειωδώς δημοκρατική χώρα. Όμως εδώ συμβαίνουν τα εξής πολύ ανησυχητικά:

 

1. Το δικαστήριο αποφάσισε την έξωση της υπεράσπισης της πολιτικής αγωγής και επέτρεψε στο ναζιστή και τη δικιά του πολυάριθμη υπεράσπιση να επιτίθενται στους μάρτυρες κατηγορίας. Όποτε εισαγγελείς και δικαστές παίρνανε θέση επί της ουσίας μιλούσαν κυρίως υπέρ του ναζιστή. Ιδιαίτερα ο ένας από αυτούς, ο εισαγγελέας Λαζαράκος υποστήριζε και εκθείαζε τον  Κ. Πλεύρη, χαρακτήριζε το ναζιστικό του έκτρωμα επιστημονικό σύγγραμμα, και επιτιθόταν στους μάρτυρες κατηγορίας.

2. Ποτέ δεν έμαθε η κοινή γνώμη ότι υπήρξε αυτή η σημαντικότατη δίκη και αυτή η καταδίκη γιατί κανένα τηλεοπτικό κανάλι δεν τις ανέφερε ποτέ καν σαν είδηση. Και δεν φτάνει που κάλυψαν με αυτόν τον τρόπο το ναζιστή αλλά συνέχισαν να τον καλούν να μιλάει στις εκπομπές τους και μάλιστα πιο συχνά από πριν !

3. Αυτή η σκανδαλώδης κάλυψη και  προώθηση του ναζιστή  από τα κανάλια θα ήταν αδύνατη αν έστω και  ένα από τα κόμματα της Βουλής  έλεγε έστω και μια κουβέντα γι αυτή τη δίκη στο χρόνο που δικαιούται στα δελτία ειδήσεων. Αντίθετα αυτά ψιθύριζαν στον κόσμο τους ότι το βιβλίο-ύμνος στους ναζί είναι απλώς περιθωριακές απόψεις ενός περιθωριακού τύπου και ότι μια καταδίκη του είναι κατά της ελευθερίας της έκφρασης, δηλαδή στην πράξη δράσανε υπέρ της αθώωσης του ναζιστή και της ποινικής και της πολιτικής.

4. Όμως τι είδους περιθώριο είναι αυτό που το υπερασπίζονται με πάθος οι δύο πιο προβεβλημένοι κοινοβου-λευτικοί εκπρόσωποι του ΛΑΟΣ; Ο  ένας, ο Α. Γεωργιάδης, δήλωνε ότι αυτό το βιβλίο είναι το αγαπημένο του (!!!) και το διαφήμιζε στην τηλεοπτική του εκπομπή. Ο άλλος, ο Θ. Πλεύρης, ήταν δικηγόρος του ναζιστή στη δίκη και ισχυρίστηκε επίσης ότι το βιβλίο ήταν επιστημονικό σύγγραμμα, ότι η εβραϊκή θρησκεία είναι ρατσιστική και ότι ο αντιρατσιστικός νόμος είναι αντιδημοκρατικός. Σημειώνουμε ότι  ο ίδιος ο Κ. Πλεύρης είναι ιδρυτικό μέλος του ΛΑΟΣ και ήταν υποψήφιος του σε προηγούμενες εκλογές.  Αυτά δεν είναι τυχαία: Ο ίδιος ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι έπρεπε να δοθεί στους ναζιστές της Χρυσής Αυγής το υπουργείο της νέας γενιάς, ενώ στις νομαρχιακές εκλογές του 2002 περιέλαβε στο ψηφοδέλτιό του τέσσερις ναζιστές της ΧΑ.

 

Είναι φανερό ότι η απόκρυψη της δίκης και της καταδίκης του ναζιστή Κ. Πλεύρη από το λαό και το άρρωστο κλίμα της δίκης είναι αποτέλεσμα μιας συντονισμένης προσπάθειας από ισχυρές δυνάμεις στο πολιτικό σύστημα να καλυφθεί ο ναζιστής και πιο πολύ οι δεσμοί του ΛΑΟΣ μαζί του. Αν η δίκη του ναζιστή αποκτούσε τη δημοσιότητα που της άξιζε είναι αμφίβολο αν το ΛΑΟΣ θα έμπαινε στη Βουλή. Επίσης η αποσιώπηση της καταδίκης βοηθάει τη διάδοση του αντισημιτισμού που είναι η καρδιά του ναζισμού. Ο καθένας μπορεί να έχει τη δικιά του άποψη για το ποιος είναι ο λόγος που τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα καλύπτουν το ΛΑΟΣ σαν φιλοναζιστικό κόμμα. Το σίγουρο είναι ότι με τη σιωπή τους το βοηθούν να εμφανίζεται σαν κόμμα τάχα της φτωχολογιάς την ώρα που σταλάζει αργά αλλά σταθερά μέσα της την αιματηρή διάσπαση, δηλαδή το μίσος στους μετανάστες με συνθήματα όπως το: Μας παίρνουν τις δουλειές και την αξιοπρέπεια. Σε μια χώρα που βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην οικονομική κρίση τέτοια συνθήματα δυναμώνουν τους φασίστες αν αυτοί δεν αποκαλυφθούν και δεν ανακοπούν έγκαιρα.

 

Καλούμε τους δημοκράτες να απαιτήσουν την καταδίκη του ναζιστή και στη δίκη στο Εφετείο και πιο πολύ να απαιτήσουν δημοσιότητα γι αυτήν. Αν δεν γίνει αυτό ακόμα και μια καταδίκη θα είναι στα χαρτιά, βασικά για να μην εκτίθεται η χώρα μας στη διεθνή κοινή γνώμη.

 

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ Ο ΝΑΖΙΣΤΗΣ

(Τετάρτη 17/9, Α΄ Πενταμελές, Λουκάρεως & Αλεξάνδρας, 6ος όρ, 9πμ)

 

Συγκέντρωση-συζήτηση στα Γραφεία της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας

Τρίτη 16/9, 7.30 μμ

ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 35, 5ος όρ, ΤΗΛ-ΦΑΞ 2105232553, www.antinazi.gr, info@antinazi.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen