ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΗ
 

 

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΗ
Ανδρέας Χριστινίδης

22.11.2008

Μετά την πρωτοβάθμια καταδίκη του ναζιστή Κ. Πλεύρη για το αποτρόπαιο, χυδαίο και ακραίο ρατσιστικό συγγραφικό του κατασκεύασμα Οι Εβραίοι. Όλη η αλήθεια, στο οποίο εγκωμιάζονται εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας και έμμεσα (μάλλον σχεδόν άμεσα) εκφράζεται η προτροπή για την επανάληψη μιας δεύτερης γενοκτονίας, έχει, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, προγραμματιστεί η εκδίκαση της έφεσής του για τις 26 Νοεμβρίου 2008. Εάν νέες αναβολές οδηγήσουν τελικά σε παραγραφή θα είναι οι ηθικές και πολιτικές συνέπειες για το ελληνικό κράτος, το οποίο θεωρείται ως δημοκρατικό κράτος δικαίου, ολέθριες. Θα προκύψει ο εν μέρει άδικος διεθνής στιγματισμός της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Εν μέρει άδικος μετά το ιστορικής σημασίας Κλητήριο Θέσπισμα του αντεισαγγελέα εφετών, κυρίου Σπυρίδωνος Μουζακίτη (http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3165) και μετά το Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3189), και όχι βέβαια λόγω της πρώτης ακροαματικής αντιεβραϊκής διαδικασίας της 11ης Σεπτεμβρίου 2007. Θα στιγματισθούν διεθνώς για τη σιωπή τους σχεδόν όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Και κυρίως θα στιγματισθούν για αντισημιτισμό ή τουλάχιστον για ολιγωρία απέναντι στον αντισημιτισμό όλα τα ως δημοκρατικά θεωρούμενα κοινοβουλευτικά κόμματα. Και η Ελλάδα θα θεωρείται διεθνώς ως μια ρατσιστική και αντισημιτική χώρα. Οι άνθρωποι που είναι σε θέση να ενημερώσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα σιωπήσουν.
Για περισσότερα παραπέμπω στο άρθρο μου: Ανδρέα Χριστινίδη, Στο εφετείο ο Πλεύρης. Η εκδίκαση της έφεσης του ναζιστή, που ονόμασε το Άουσβιτς Μαδαγασκάρη! (http://www.cohen.gr/hpg93.htm) Δημοσιεύτηκε και στις ιστοσελίδες της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας και του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ).
 

Ο Ανδρέας Χριστινίδης (Dr. Andreas Christinidis), γεννημένος στην Αθήνα το έτος 1931, διδάκτωρ της κοινωνιολογίας και πτυχιούχος της νομικής, στη μακρόχρονη διδασκαλία του και στις έρευνες και μελέτες, που έκανε ως Ανώτερος Σύμβουλος του Ινστιτούτου Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Γκίσεν της Γερμανίας, ασχολήθηκε και εξακολουθεί να ασχολείται στις έρευνές και τα δημοσιεύματά του με τον αντισημιτισμό, τον ναζισμό και κάθε μορφής ρατσισμό. Είναι ισόβιος ανώτερος δημόσιος λειτουργός του Ομόσπονδου Γερμανικού Κράτους της Έσης.

 

 

 

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen