Το ιστορικής σημασίας Κλητήριο Θέσπισμα του κυρίου Σπυρίδωνος Μουζακίτη τιμά την ελληνική Δικαιοσύνη.

Του Ανδρέα Χριστινίδη

 

 Μερικές παρατηρήσεις επάνω σε ορισμένα σημεία του Πορίσματος Πειθαρχικής Προκαταρκτικής Εξέτασης του Εισαγγελέως Εφετών κυρίου Παναγιώτη Ματζούνη για το Κλητήριο Θέσπισμα του Αντεισαγγελέως Εφετών κυρίου Σπυρίδωνος Μουζακίτη, με το οποίο ασκήθηκε η ποινική δίωξη κατά του Κ.Πλεύρη.

http://cm.greekhelsinki.gr/uploads/2008_files/porisma_peitharhikis_exetasis_mouzakiti_20-11-07.tif

 

  Οι χυδαίες φράσεις που ακολουθούν (με υπογραμμισμένα δικά μου σχόλια μέσα σε αγκύλες) υπάρχουν χωρίς αμφιβολία στο έντυπο τερατούργημα (τη δήθεν ιστορική έρευνα!) του ναζιστή Κ. Πλεύρη Οι Εβραίοι.- Όλη η αλήθεια:

Εβραίος (στο θρήσκευμα) και άνθρωπος είναι έννοιαι αντιφατικαί, δηλαδή η μία αποκλείει την άλλην. Προσωπικώς εις επίδειξιν θαρραλέας διαμαρτυρίας δηλώνω, πάλιν και πάλιν, ότι είμαι αντισημίτης, καταφρονώ τους Εβραίους...που θεωρώ υπανθρώπους. [Νόμος 927 του 1979] Έτσι θέλουν οι Εβραίοι. Διότι μόνον έτσι καταλαβαίνουν: εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα. Ξυπνήστε οι επίβουλοι Εβραίοι σκάπτουν τον τάφον των Εθνών. Ξυπνήστε και ρίξατέ τους μέσα, διότι τους αξίζει.... [Σαφής είναι εδώ η παρότρυνση σε πράξεις βίας εναντίον των Εβραίων. Ιδιαίτερα η έξαψη του μίσους ψυχικά και κοινωνικά διαταραγμένων ανθρώπων  - μεταξύ αυτών εκείνων που γίνονται οπαδοί του ναζισμού είναι ιστορικά, ψυχολογικά και κοινωνιολογικά επιβεβαιωμένη ως μια από τις προϋποθέσεις της άσκησης μαζικής βίας.] Το βιβλίον μου που τώρα διαβάζετε είναι μια απλή απόδειξις, ότι εμείς δεν υπολογίζομεν τους Εβραίους. Τους καταφρονούμε δια την ηθικήν των, δια την θρησκείαν των, δια τας πράξεις των, που όλα μαζί αποδεικνύουν ότι είναι υπάνθρωποι. [Νόμος 927 του 1979 ] Ο Ναζισμός λοιπόν γνωρίζων καλώς τα Εβραϊκά σχέδια απεφάσισε, όπως αλλού περιγράφω, να εκδιώξη τους Εβραίους από την Ευρώπην. Και έπραξε κατά την γνώμιν μου πολύ ορθώς. Αυτήν την φοράν δεν θα ευρεθούν καλοί Γερμανοί Ναζί, που θα μαζεύουν τους Εβραίους δια να τους στείλουν στην Μαδαγασκάρη [Πως είναι απολύτως αδύνατο να θεωρηθεί ως ιστορική έρευνα το τερατούργημα του Κ.Πλεύρη, φαίνεται σε αυτό εδώ το σημείο, που ονομάζει Μαδαγασκάρη το Άουσβιτς-Μπιρκενάου και τα άλλα στρατόπεδα εξόντωσης] Αν οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν ότι προορίζονται εκ Θεού να κυριαρχήσουν εις ολόκληρον τον κόσμον και τα Έθνη να είναι υπόδουλα εις αυτούς, τότε η μεταφορά των, κατά την γνώμιν μου, δεν αρκεί . [ Όταν λοιπόν η μεταφορά δεν αρκεί, τι πρέπει κατά τον Κ. Πλεύρη να γίνει; Η εξόντωση βέβαια στα στρατόπεδα του θανάτου που ονόμασε Μαδαγασκάρη! ]  Η αποτρόπαιη κατάληξη, στην οποία οδηγούν οι καταστρεπτικές φαντασιώσεις  του, φαίνεται από αυτό που σημειώνει για το μεγαλύτερο στρατόπεδο εξόντωσης: το Άουσβιτς: Καλώς κάνουν και διατηρούν το στρατόπεδον εις καλήν κατάστασιν, διότι ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. [ Και εδώ είναι φανερή η φαντασίωση μιας νέας γενοκτονίας. ]

     Μετά από αυτές τις φράσεις είναι χωρίς σημασία οι κάλπικες διαφοροποιήσεις του. Εννοεί δήθεν μόνο τους Εβραιοσιωνιστές. Ποιοι είναι αυτοί; Το κράτος του Ισραήλ είναι δημιούργημα του σιωνιστικού κινήματος από τις αρχές του εικοστού αιώνα και  υποστηρίζεται (εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις πού μπορούν να μετρηθούν στα δάκτυλα) από τους Εβραίους όλου του κόσμου. Υπάρχει και μια μειοψηφία φονταμεταλιστών που επιδιώκει μεγάλο Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστίνιων. Αυτοί είναι όμως λίγοι. Το αποδεικνύει και ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων στο Ισραήλ. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού επιθυμεί την εξομάλυνση και την ίδρυση και αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Τα εμπόδια προέρχονται όχι κατά κύριο λόγο από τους Ισραηλινούς. Ένα μεγάλο μέρος των Αράβων παρεμποδίζει με όλα τα μέσα την εξομάλυνση. Μετά το Ολοκαύτωμα, αλλά και τις επί αιώνες διώξεις των Εβραίων σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης (με την καθημερινή καταπίεση, την απομόνωση στα γκέτο και τα πογκρόμ του υπαρκτού χριστιανισμού, που μεταλλάχτηκε αργότερα σε ρατσισμό), είναι πια το Ισραήλ μια πραγματικότητα μη αναστρέψιμη. Προηγήθηκαν βέβαια της ίδρυσης του Ισραήλ και διωγμοί Αράβων από τα εδάφη τους. Οι ιδρύσεις νέων κρατών είναι δυστυχώς μέχρι σήμερα συνήθως συνυφασμένες και με εκπατρισμούς μειονοτήτων. Δεν υπάρχει μάλλον καμιά βαλκανική χώρα που η εδαφική της επικράτεια δεν καθορίστηκε και από εθνοκαθάρσεις. Οι δραματικές ιστορικές προϋποθέσεις για το Ισραήλ προκλήθηκαν στην Ευρώπη - κυρίως στην τελευταία και πιο αποτρόπαια φάση: στη ναζιστική Γερμανία. Η κριτική στην πολιτική του Ισραήλ και σε ορισμένες ενέργειες εναντίον των Παλαιστινίων είναι χωρίς καμιά επιφύλαξη θεμιτή και αναγκαία. Την ασκεί κυρίως το μεγαλύτερο μέρος της ισραηλινής διανόησης.

          Ποιους λοιπόν χαρακτηρίζει ο Κ. Πλεύρης ως Εβραιοσιωνιστές; (Γιατί αυτή την αντισημιτική έννοια χρησιμοποιεί και ο κύριος Ματζούνης;) Αυτούς που είναι αποκυήματα μιας σκοταδιστικής, αντισημιτικής και οιονεί παρανοϊκής φαντασίωσης; Θέλουν δήθεν να κυριαρχήσουν σε όλον τον κόσμο! Το εμπρηστικό πλαστογράφημα Τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών δεν επιτρέπεται να χαρακτηρίζεται ως έργο Εβραίων. [Είναι απίθανο, ότι το ατόπημα αυτό διαπράττεται και από τον κύριο Ματζούνη.] Περί αυτού παραπέμπω στην  επιστημονική βιβλιογραφία:  http://www.cohen.gr/hpg69.htm

     Στο κατασκεύασμα του Κ. Πλεύρη, στο οποίο υπάρχουν η κατάφαση στο Άουσβιτς και στην άμεση εκτέλεση των Εβραίων ως υπανθρώπων, δεν μπορεί να υπάρχει τίποτε άλλο, που θα μπορούσε να μας απασχολήσει από ηθική και νομική άποψη. Όλες οι άλλες υποκριτικές, κάλπικες και δήθεν θρησκειολογικές διαφοροποιήσεις εκμηδενίζονται. Όπου υπάρχει Άουσβιτς και υποβάθμιση ανθρώπων σε υπανθρώπους δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Και στη ναζιστική Γερμανία 1933 έως 1945 δεν υπήρχε τίποτε άλλο -  εκτός από την ισχνή και απηνώς  διωκόμενη αντιπολίτευση.

      Είναι δευτερεύον, αλλά και απολύτως θεμιτό, το ότι ο κύριος Μουζακίτης χρησιμοποίησε και άλλα δημοσιεύματα για τον εντοπισμό των αποτρόπαιων σημείων και ορθά αγνόησε στο Κλητήριο Θέσπισμα τις άλλες ανούσιες φλυαρίες του Κ. Πλεύρη. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αρκούσαν οι φράσεις του που ανέφερα για να επιβληθούν σε αυτόν βαρύτατες ποινές, χωρίς να ασχολούνται οι δικαστές με δήθεν θρησκειολογικές συζητήσεις  για το Ταλμούδ!

     Δεν θέλω να πιστέψω ότι με έμμεσο τρόπο κατασκευάζονται δήθεν ελαφρυντικά για τον ακραίο ρατσιστή και αντισημίτη Κ. Πλεύρη.       

     Το ιστορικής σημασίας Κλητήριο Θέσπισμα του κυρίου Σπυρίδωνος Μουζακίτη τιμά την ελληνική Δικαιοσύνη  και ανήκει μάλλον στην παράδοση ενός Τερτσέτη.

 

Ανδρέας Χριστινίδης

Κοινωνιολόγος,

τέως ανώτερος σύμβουλος του Πανεπιστημίου του Γκίσεν,

δημόσιος λειτουργός του Γερμανικού Ομοσπόνδου

Κράτους της Έσης  

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen