Το Κέντρο Βίζεντal για την αθώωση του Πλεύρη

Το Κέντρο Βίζενταλ καλεί την Οργάνωση για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να ζητήσει από την Ελλάδα να λογοδοτήσει για την παραβίαση της Διακήρυξης του Βερολίνου για τον Αντισημιτισμό του 2004.
Παρίσι, 30 Μαρτίου 2009

 

Σε επιστολή του προς την Προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Κέντρου Βίζενταλ, Δρ. Σίμον Σάμουελς, εξέφρασε την οργή του για την απάθεια των ελληνικών αρχών στην αθώωση του υποκινητή του μίσους, Κώστα Πλεύρη ο οποίος κατηγορείτο για υποκίνηση στο μίσος στον αντισημιτικό λίβελό του 1.400 σελίδων με τίτλο Εβραίοι Όλη η Αλήθεια.

Υπενθύμισε ότι στις 16 Σεπτεμβρίου 2008, το Κέντρο μας προειδοποίησε την Ελλάδα ότι η δίκη στο Εφετείου του φιλοναζιστή εκδότη θα περνούσε ένα μήνυμα στους νέους Έλληνες σχετικά με το αν ο ρατσισμός μπορεί να εκφράζεται με ατιμωρησία ή όχι. Υπογραμμίσαμε τις αναφορές σχετικά με τις παρατυπίες στη συγκεκριμένη νομική υπόθεση, συμπεριλαμβανομένης και της αποβολής των συνηγόρων των εναγόντων από την δίκη και του Εισαγγελέα που σύμφωνα με τις ενδείξεις χαρακτήρισε αυτό το ναζιστικό κείμενο επιστημονικό σύγγραμμα.

Η επιστολή παράθετε δηλώσεις του Γάλλου κοινωνιολόγου Πιέρ Αντρέ Ταγκίεφ, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι εάν τέτοιος ακραίος αντισημιτισμός θεωρείται ελευθερία της έκφρασης, τότε το μίσος κατά τον Εβραίων έχει αναχθεί (με διαστρεβλωμένο τρόπο) σε ανθρώπινο δικαίωμα, προσθέτοντας εκ μέρους του Κέντρου ότι με αυτό τον τρόπο ο Εβραίος καθίσταται  μη άνθρωπος.

Το Κέντρο ισχυρίστηκε ότι το βιβλίο του Πλεύρη δικαιολογεί απερίφραστα τη βία εναντίον Εβραίων, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο με βάση την θρησκεία τους, τα ψέματα τους για το Ολοκαύτωμα (παρά το γεγονός ότι πάνω από το 90% του Ελληνικού Εβραϊσμού χάθηκε) και την ύπαρξη του Ισραήλ.  Από τότε που δημοσιεύθηκε το Οι Εβραίοι Όλη η Αλήθεια οι επιθέσεις σε εβραϊκά νεκροταφεία και σε μνημεία του Ολοκαυτώματος έχουν αυξηθεί ραγδαία.

Δείτε τα αποσπάσματα του βιβλίου όπως αυτά παρατέθηκαν από την Ελληνική Αντιναζιστική Πρωτοβουλία στο τέλος αυτού του δελτίου Τύπου.  Το δικαστήριο θεώρησε ότι αυτά τα αποσπάσματα δεν αποτελούν πρόκληση για το μίσος και τη βία ούτε προσβολή για τους Έλληνες Εβραίους.

Η Ελληνική Αντιναζιστική Πρωτοβουλία σημείωσε επίσης ότι ο συνήγορος υπεράσπισης του Πλέυρη, ο βουλευτής του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, Θανάσης Πλεύρης δήλωσε ότι η έκκληση για την εξόντωση οποιουδήποτε λάου, ακόμα και είναι για να ξανανοίξει το Αούσβιτς αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα.

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι έχει επικρίνει την αθώωση χαρακτήριζοντας την ως μια ημέρα που ήλπιζε ότι δεν θα έρθει η οποία όμως αποδεικνύει πόσο ο αντισημιτισμός και ο ρατσισμός βρίσκονται βαθιά ριζωμένες στην ελληνική κοινωνία και γενικά αποδεκτοί).

Ο Σάμουελς τόνισε ότι το πιο εντυπωσιακό στοιχείο αυτού του αίσχους είναι η έλλειψη διαμαρτυρίας από τους Έλληνες διαμορφωτές της κοινής γνώμης, των πολιτικών κομμάτων, των εκπαιδευτών, των συνδικαλιστών, της Εκκλησίας, των μέσων, κλπ.  Η Ελλάδα ύψωσε τον πήχυ της απάθειας στον αντισημιτισμό σε νέο επίπεδο, δείχνοντας περιφρόνηση για τις δεσμεύσεις της στον ΟΑΣΕ σχετικά με την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και του ρατσισμού.  Συνέχισε λέγοντας ότι χωρίς να υπάρξει καταδίκη αυτή η απάθεια κάνει τις ελληνικές αρχές συνένοχες σε οποιαδήποτε βία που θα ακολουθήσει εναντίον μειονοτήτων και δημιουργεί μια ανησυχητική πρόκληση για όλα τα κράτη μέλη στην περιοχή του ΟΑΣΕ.

Το Κέντρο κάλεσε τον ΟΑΣΕ να ζητήσει από την Ελλάδα να λογοδοτήσει για την παραβίαση της Διακήρυξης του Βερολίνου για τον Αντισημιτισμό και των άλλων θεσμών.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον Σίμον Σάμουελς στο +33.609.77.01.58

Αποσπάσματα από το βιβλίου του Κ. Πλεύρη όπως παρατέθηκαν από την Ελληνική Αντιναζιστική Πρωτοβουλία:

Έτσι θέλουν οι Εβραίοι. Διότι μόνον έτσι καταλαβαίνουν: εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα

-
?Ξυπνήστε. Οι επίβουλοι Εβραίοι σκάπτουν τον τάφον των Εθνών. Ξυπνήστε και ρίξατέ τους μέσα, διότι τους αξίζει?

-
?Φταίει ο πολιτισμένος κόσμος που ανέχεται τα διεθνή παράσιτα που λέγονται Ιουδαίοι?.φθάνει η ώρα των αντιποίνων

Εβραίος και άνθρωπος είναι έννοιες αντιφατικές δηλαδή η μία αποκλείει την άλλη

-
?Η όλη των εγκληματική συμπεριφορά δικαιολογεί τας πράξεις των Ναζί εναντίον των και κάτι περισσότερον. Τας δικαιώνει,

-
?Η ιστορία της ανθρωπότητος θα καταλογίση στον Αδόλφο Χίτλερ τα εξής: Δεν απήλλαξε, ενώ ηδύνατο την Ευρώπη από τους Εβραίους κ.λπ ,

-
?Τους καταφρονούμε δια την ηθικήν των, δια την θρησκείαν των, δια τας πράξεις των, που όλα μαζί αποδεικνύουν ότι είναι υπάνθρωποι

- (κάτω από φωτογραφία του Άουσβιτς): Καλώς κάνουν και διατηρούν το στρατόπεδον εις καλήν κατάστασιν, διότι ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον

-
?δεν μπορώ να ανέχομαι τους δολοφόνους, ληστάς, βιαστάς, παράσιτα, διαφθορείς της ελεεινής Εβραίλας να συκοφαντούν τους υπερόχους Εθνικοσοσιαλιστάς

- Το ΖΥ
KLON B δεν ήτο παρά ένα δηλητηριώδες αέριον χρήσιμον δια τας απεντομώσεις των στρατοπέδων συγκεντρώσεως?όλα τα άλλα είναι παραμύθια της προπαγάνδας

- Η Εβραική πτωματολογία στην περίπτωση του Άουσβιτς απεδείχθη εξ αρχής ψευδεστάτη

-
?Απελευθερωθείτε από την Εβραικήν προπαγάνδα, που σας εξαπατά με τα ψεύδη περί στρατοπέδων συγκεντρώσεως, θαλάμων αερίων, φούρνων και τα άλλα παραμύθια του ψευτο-ολοκαυτώματος..

http://www.wiesenthal.com/site/apps/nlnet/content2.aspx?c=lsKWLbPJLnF&b=4441467&ct=6866303

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen