Γνώμες και σχόλια από τον Ελληνικό τύπο

Oι αναγνώστες σχολιάζουν


Σ
χόλια και παρατηρήσεις αναγνωστών της ιστοσελίδας

Αρχείο ειδήσεων


Ειδήσεις από τις:

 
16/07/2006 έως
τις
30/07/2006
1

 


Φωτογραφικό υλικό


Ο πόλεμος στη Χαϊφα
σε φωτογραφίες
(ppt)

Διαφημιστείτε

  Διαβάστε άρθρα και απόψεις για
  θέματα που αφορούν την Μέση
  Ανατολή, τον εβραϊσμό


Διαφημιστείτε σε εμάς, για περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχική σελίδα

Τελευταίες ειδήσεις

 

14 αντάρτες της Hezbollah σκοτώνονται σε σφοδρές συγκρούσεις με τα Ισραηλινά στρατεύματα.

Ισραηλινοί στρατιώτες επιστρέφουν στο Ισραήλ μετά από μάχη με τη Hezbollah στο νότιο Λίβανο το πρωί της Δευτέρας. (AP)

Ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι 4 τραυματίστηκαν σε μάχες που ξέσπασαν με τους αντάρτες της Hezbollah το πρωί της Δευτέρας στο χωριό Bint Jbail.

Νωρίς τη Δευτέρα, οι Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τουλάχιστον 14 μαχητές της Hezbollah σε συμπλοκές στο νότιο Λίβανο.

Στρατιώτες της Ταξιαρχίας Nahal συγκρούστηκαν με ομάδα ανταρτών στο χωριό Houla, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αξιωματικός και δύο στρατιώτες και να σκοτωθούν 4 άντρες της Hezbollah.
Άλλοι 10 μαχητές της οργάνωσης σκοτώθηκαν σε άλλες μάχες με τους Ισραηλινούς στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και 4 μέλη μιας αντιαρματικής ομάδας.
 


  Δώδεκα έφεδροι σκοτώθηκαν και άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν από πτώση ρουκέτας μίας από τις 35 που εκτοξεύτηκαν κατά της Γαλιλαίας την Κυριακή το απόγευμα.

Το τηλεοπτικό κανάλι της Hezbollah ανακοίνωσε ότι οι αντάρτες σταμάτησαν την προέλαση του Ισραηλινού Στρατού στα χωριά Aita al-Shaab, Rub Thalatheen και Dibel κοντά στα σύνορα.

Όπως ανέφερε το Ισραηλινό Ραδιόφωνο νωρίς τη Δευτέρα, Ισραηλινά μαχητικά χτύπησαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, περισσότερους από 150 στόχους στο Λίβανο μεταξύ των οποίων γέφυρες, δρόμους, καταφύγια, εκτοξευτήρες πυραύλους καθώς και περιοχές απ όπου εκτοξεύονται ρουκέτες.

Λιβανικές πηγές αναφέρουν ότι στις αεροπορικές αυτές επιδρομές έχασαν τη ζωή τους 10 άμαχοι..

Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν μια ημέρα μετά τις επιθέσεις με ρουκέτες που εξαπέλυσε η Hezbollah και από τις οποίες σκοτώθηκαν 12 στρατιώτες στο Kfar Giladi και 3 πολίτες στη Haifa.

Ενώ μαίνονται οι συγκρούσεις, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέτυχε να συμφωνήσει σε σχέδιο Ψηφίσματος για τον τερματισμό των εχθροπραξιών που συνεχίζονται για 27η ημέρα.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι συγκρούσεις που έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 769 Λιβανέζων, κυρίως αμάχων, και 94 Ισραηλινών. Η Hezbollah δηλώνει ότι θα εξακολουθήσει τον αγώνα έως ότου το Ισραήλ σταματήσει τους βομβαρδισμούς και αποσύρει τις δυνάμεις του από τη χώρα.

Επτά μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν στο χωριό Ghazzaniyeh του νότιου Λιβάνου όταν Ισραηλινά μαχητικά χτύπησαν το σπίτι τους το πρωί της Δευτέρας. Δύο πολίτες σκοτώθηκαν και 4 τραυματίστηκαν σοβαρά σε παρόμοια επίθεση στο χωριό Kfar Tibneet στο νότο.

Ο Ισραηλινός Στρατός σχεδιάζει να κλιμακώσει τις επιχειρήσεις του στο Λίβανο ως αντίποινα για την πολύνεκρη επίθεση της Κυριακής κατά του βόρειου Ισραήλ.

Ανώτερος αξιωματούχος του Γενικού Επιτελείου Στρατού δήλωσε στη Haaretz ότι - για πρώτη φορά από την έναρξη των εχθροπραξιών το Ισραήλ σχεδιάζει να πλήξει στρατηγικούς στόχους υποδομής και σύμβολα της Λιβανικής Κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός Ehud Olmert και ο Υπουργός Άμυνας Amir Peretz θα συναντηθούν σήμερα με αξιωματούχους του Στρατού προκειμένου να συζητήσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Συνολικά, η Hezbollah εκτόξευσε την Κυριακή περισσότερες από 170 ρουκέτες, συμπεριλαμβανομένου κι ενός καταιγισμού 22 ρουκετών που έπληξε τη Χάιφα περίπου στις 8 μ.μ. και προκάλεσε το θάνατο τριών πολιτών και τον τραυματισμό άλλων 40. 
 
 


Επιστροφή στην κεντρική σελίδα
                                                                                                  Εκτύπωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen