Γνώμες και σχόλια από τον Ελληνικό τύπο

Oι αναγνώστες σχολιάζουν


Σ
χόλια και παρατηρήσεις αναγνωστών της ιστοσελίδας

Αρχείο ειδήσεων


Ειδήσεις από τις:

 
16/07/2006 έως
τις
30/07/2006
1

 


Φωτογραφικό υλικό


Ο πόλεμος στη Χαϊφα
σε φωτογραφίες
(ppt)

Διαφημιστείτε

  Διαβάστε άρθρα και απόψεις για
  θέματα που αφορούν την Μέση
  Ανατολή, τον εβραϊσμό


Διαφημιστείτε σε εμάς, για περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχική σελίδα

Τελευταίες ειδήσεις

 

Ο Πρωθυπουργός συναντάται με εκπροσώπους Τύπου.
   


  Ο Πρωθυπουργός Ehud Olmert συναντήθηκε την Κυριακή με περίπου 50 εκπροσώπους Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, του Ισραηλινού Στρατού, του Πρωθυπουργικού γραφείου και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών προκειμένου να τους δώσει οδηγίες αναφορικά με τα κεντρικά μηνύματα που θα διατυπώνουν στις εμφανίσεις τους στα ξένα ΜΜΕ.

"Ο εχθρός μας δεν είναι η Hezbollah αλλά το Ιράν που χρησιμοποιεί τη Hezbollah ως πράκτορά του", τους επισήμανε στη συνάντηση, την πρώτη του είδους.

Προέτρεψε άλλωστε τους εκπροσώπους "να μη ντραπούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να απευθυνθούν και στα αισθήματα των άλλων" και να τονίζουν τις επιθέσεις της Hezbollah και τις ζημιές που έχει υποστεί η χώρα. "Όταν το Ισραήλ σκοτώνει πολίτες, θεωρείται αποτυχία. Όταν η Hezbollah σκοτώνει πολίτες, το θεωρούν επιτυχία".

Όπως επισήμανε ο Olmert, το Ισραήλ δεν επέλεξε να πάει σε πόλεμο, απλά αναγκάστηκε. Πρόσθεσε όμως ότι η κατάσταση για το Ισραήλ θα ήταν χειρότερη αν ο πόλεμος είχε ξεσπάσει μερικά χρόνια αργότερα, όταν δηλαδή οι στρατιωτικές ικανότητες της Hezbollah θα ήταν ακόμη μεγαλύτερες.

"Η έκπληξη στρατηγικής αυτού του πολέμου ήταν η αποφασιστική απάντηση του Ισραήλ", συνέχισε. " Ο [ηγέτης της Hezbollah Hassan] Nasrallah και το Ιράν δεν περίμεναν ότι θα αντιδράσουμε μ αυτόν τον τρόπο".

Ο Ισραηλινός Στρατός, πρόσθεσε, "δεν υποσχέθηκε ποτέ ότι θα καταστρέψει όλους τους πυραύλους ή ότι θα κάνει χρήση μόνο των μαχητικών αεροσκαφών. Το πλεονέκτημά μας όμως είναι η Αεροπορία μας, οπότε αυτό έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε πρώτα".

Ο Ταξίαρχος Yossi Bidetz, επικεφαλής του τομέα ερευνών της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών παρατήρησε ότι η Hezbollah διαθέτει ένα "σκληρό πυρήνα" 1,000 - 1,500 μαχητών, επομένως " αν χτυπήσεις 200 από αυτούς, είναι ένα πραγματικό πλήγμα για την οργάνωση".

Ο Olmert δήλωσε ότι έχει δώσει εντολή στις Υπηρεσίες Πληροφοριών να είναι στη διάθεση των εκπροσώπων Τύπου όλες οι πληροφορίες που δεν θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.
 
 


Επιστροφή στην κεντρική σελίδα
                                                                                                  Εκτύπωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen