Γνώμες και σχόλια από τον Ελληνικό τύπο

Oι αναγνώστες σχολιάζουν


Σ
χόλια και παρατηρήσεις αναγνωστών της ιστοσελίδας

Αρχείο ειδήσεων


Ειδήσεις από τις:

 
16/07/2006 έως
τις
30/07/2006
1

 


Φωτογραφικό υλικό


Ο πόλεμος στη Χαϊφα
σε φωτογραφίες
(ppt)

Διαφημιστείτε

  Διαβάστε άρθρα και απόψεις για
  θέματα που αφορούν την Μέση
  Ανατολή, τον εβραϊσμό


Διαφημιστείτε σε εμάς, για περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχική σελίδα

Τελευταίες ειδήσεις

 

Peretz: Ο βομβαρδισμός των χωριών δεν θα σταματήσει τις εκτοξεύσεις πυραύλων.
   


  Την Τρίτη, ο Υπουργός Άμυνας Amir Peretz κάλεσε τον Ισραηλινό Στρατό να μην προδώσει τις ηθικές του αξίες, τονίζοντας ότι "ο βομβαρδισμός και ο αφανισμός των Λιβανικών χωριών δεν θα εμποδίσουν τις εκτοξεύσεις Katyusha κατά του Ισραήλ".

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Εργατικού κόμματος την Τρίτη, ο Peretz υπογράμμισε ότι παράλληλα με τη στρατιωτική επιχείρηση στο Λίβανο επιθυμεί και μια διπλωματική λύση.

Τα σχόλια του Peretz έγιναν υπό το φως της συνέχισης των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο νότιο Λίβανο αλλά και των διπλωματικών προσπαθειών για εξεύρεση λύσης στην κρίση, ειδικά στα πλαίσια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

"Μία στρατιωτική αντιπαράθεση δεν είναι αρκετή", τόνισε ο Peretz. "Είναι ένα εργαλείο που ανοίγει δρόμο για ελιγμούς με σκοπό τη σύναψη της καλύτερης πολιτικής συμφωνίας".

Ο Peretz υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ισραήλ είναι ότι πάνω από ένα εκατομμύριο Ισραηλινοί ζουν σε καταφύγια γι αυτό και το καθήκον του Στρατού είναι να διευκολύνει τις βόρειες περιοχές της χώρας να επιστρέψουν, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, στην κανονική τους ζωή.

"Αυτή είναι η μεγαλύτερη αποστολή που πρέπει να φέρουμε εις πέρας αν την επιτύχουμε με διπλωματικά μέσα, τότε μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η διπλωματία αποτέλεσε το συμπλήρωμα της στρατιωτικής επιχείρησης".

Παρόλη την έμφαση που έδωσε στην ανάγκη για διπλωματία, ο Peretz έδωσε εντολή στον Ισραηλινό Στρατό να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο αποτυχίας των διπλωματικών προσπαθειών να επιφέρουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα μιας μόνιμης εκεχειρίας.

Όπως εξήγησε, έδωσε εντολή στον Στρατό να μελετήσει ένα σχέδιο κατάληψης των βάσεων που χρησιμοποιεί η Hezbollah για να εκτοξεύει τους πυραύλους μικρού βεληνεκούς κατά του Ισραήλ. Η κατάληψη του νότιου Λιβάνου, δήλωσε ο Peretz, έχει τρεις κύριους στόχους: τον αφοπλισμό της Hezbollah , την επιστροφή των δύο απαχθέντων στρατιωτών και τη διασφάλιση της απαραίτητης εδαφικής ευελιξίας ώστε να μπορεί η χώρα να υπερασπίζεται τον εαυτό της.

"Η δουλειά του Ισραηλινού Στρατού είναι να εξασφαλίσει τη φυσιολογική ζωή στα μετόπισθεν. Η δουλειά του πολιτικού συστήματος είναι να εξασφαλίσει διπλωματικά οφέλη". 
 
 


Επιστροφή στην κεντρική σελίδα
                                                                                                  Εκτύπωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen