Γνώμες και σχόλια από τον Ελληνικό τύπο

Oι αναγνώστες σχολιάζουν


Σ
χόλια και παρατηρήσεις αναγνωστών της ιστοσελίδας

Αρχείο ειδήσεων


Ειδήσεις από τις:

 
16/07/2006 έως
τις
30/07/2006
1

 


Φωτογραφικό υλικό


Ο πόλεμος στη Χαϊφα
σε φωτογραφίες
(ppt)

Διαφημιστείτε

  Διαβάστε άρθρα και απόψεις για
  θέματα που αφορούν την Μέση
  Ανατολή, τον εβραϊσμό


Διαφημιστείτε σε εμάς, για περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχική σελίδα

Τελευταίες ειδήσεις

 

Ο Siniora ανακαλεί τον ισχυρισμό του για 40 νεκρούς.
   


  Αργά το βράδυ της Δευτέρας, Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν στόχους σε γειτονιά της Βηρυτού που ελέγχεται από τη Hezbollah. Αξιωματούχοι της ασφάλειας ανέφεραν ότι τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν.

Νωρίτερα, ο Λιβανέζος Πρωθυπουργός Fuad Siniora ανακοίνωσε ότι τελικά μόνο ένα άτομο έχασε τη ζωή του από την Ισραηλινή επιδρομή στο χωριό Houla του νότιου Λιβάνου, ανακαλώντας τον προηγούμενο ισχυρισμό του για 40 νεκρούς.

Ο Siniora φέρεται να ξέσπασε σε κλάματα κατά την έναρξη της Διάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών των Αραβικών χωρών, απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια μετά τους όπως ανέφερε - 40 νεκρούς στη Houla. Αξιωματούχος της ασφάλειας δήλωσε αργότερα ότι περίπου 30 άνθρωποι παρέμεναν παγιδευμένοι ενώ ήταν άγνωστος ο αριθμός των νεκρών.

Ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, εξέφρασε την άποψη ότι ανάμεσα στους εγκλωβισμένους υπήρχαν περισσότεροι ζωντανοί παρά νεκροί.

Τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ανέφεραν ότι τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν 65 επιζώντες από τα ερείπια - ανάμεσα τους και 35 παιδιά.

Ο Siniora αναφέρθηκε στην επίθεση στο χωριό Houla, όπου τις τελευταίες ημέρες μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των Ισραηλινών δυνάμεων και των ανταρτών της Hezbollah, σ ένα παθιασμένο εναρκτήριο χαιρετισμό που απηύθυνε προς την έκτακτη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των Αραβικών χωρών που έγινε στη Βηρυτό, σε μια κίνηση αλληλεγγύης προς την Κυβέρνηση και το λαό του Λιβάνου που υφίστανται σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς από τις 12 Ιουλίου.

Τη Δευτέρα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Walid Moallem, αποχώρησε ξαφνικά από τη συνεδρίαση, αρνούμενος ν απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ο λόγος της αποχώρησής του δεν έγινε αμέσως γνωστός.
 
 


Επιστροφή στην κεντρική σελίδα
                                                                                                  Εκτύπωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen