Γνώμες και σχόλια από τον Ελληνικό τύπο

Oι αναγνώστες σχολιάζουν


Σ
χόλια και παρατηρήσεις αναγνωστών της ιστοσελίδας

Αρχείο ειδήσεων


Ειδήσεις από τις:

 
16/07/2006 έως
τις
30/07/2006
1

 


Φωτογραφικό υλικό


Ο πόλεμος στη Χαϊφα
σε φωτογραφίες
(ppt)

Διαφημιστείτε

  Διαβάστε άρθρα και απόψεις για
  θέματα που αφορούν την Μέση
  Ανατολή, τον εβραϊσμό


Διαφημιστείτε σε εμάς, για περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχική σελίδα

Τελευταίες ειδήσεις

 

Ο Halutz απομακρύνει τον Υποστράτηγο Udi Adam από τη θέση του Διοικητή του πολέμου στο νότο.

Ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου
Στρατού, Υποστράτηγος Moshe Kaplinsky.
Φωτογραφία: Ariel Jerozolimski

Udi Adam Φωτογραφία: Niv Calderon


  Την Τρίτη, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Dan Halutz διόρισε τον υπαρχηγό του, Υποστράτηγο Moshe Kaplinsky, ως εκπρόσωπό του στη Διοίκηση της Βόρειας Πτέρυγας. Οι αρμοδιότητές του δεν έχουν οριστεί ακόμη επισήμως αλλά η πράξη αυτή ουσιαστικά προάγει τον Kaplinsky στη θέση του ως τώρα Διοικητή, Υποστράτηγου Udi Adam.

Για πρώτη φορά από την έναρξη των εχθροπραξιών στο Λίβανο, ένας ανώτερος αξιωματικός πληρώνει το τίμημα για την κακή απόδοση του Ισραηλινού Στρατού.

Την Τρίτη, ο Halutz στην ουσία απέλυσε τον Adam, παρόλο που η επίσημη εκδοχή είναι διαφορετική. Την Τρίτη το βράδυ, ο Adam δήλωσε ότι δεν θα δεχτεί τη νέα ρύθμιση και θα σκεφτεί τις επιλογές του αν κρίνει ότι έχουν περιοριστεί οι αρμοδιότητές του.

Η δυσαρέσκεια για την επίδοση της Βόρειας Πτέρυγας του Στρατού στο Λίβανο υπέβοσκε εδώ και καιρό τόσο στο Επιτελείο όσο και στην Ιερουσαλήμ.

Ανώτεροι αξιωματικοί θεωρούν ότι ορισμένες από τις αποφάσεις του Adam ήταν λανθασμένες και ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι δυνάμεις που ήταν υπό τις διαταγές του ήταν λιγότερο μαχητικές από όσο το απαιτούσαν οι περιστάσεις.

Η πρόταση για το διορισμό του Kaplinsky συζητήθηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου μια εβδομάδα. Η απόφαση του Halutz επισπεύστηκε από την αυξανόμενη δημόσια κριτική όσον αφορά στον τρόπο διεξαγωγής του πολέμου.

Η προαγωγή του Kaplinsky έχει την έγκριση τόσο του Πρωθυπουργού Ehud Olmert όσο και του Υπουργού Άμυνας Amir Peretz, οι οποίοι δεν ήταν ικανοποιημένοι με ορισμένες δηλώσεις του Adam που άφηναν να υπονοηθεί ότι οι ηγέτες της χώρας περιορίζουν τις επιχειρήσεις της Βόρειας Πτέρυγας στο Λίβανο.

Μια σύντομη ανακοίνωση που εξεδόθη την Τρίτη από το Γραφείου Τύπου του Ισραηλινού Στρατού εκ μέρους του Halutz ανέφερε ότι "ο Στρατηγός Moshe Kaplinsky θα συντονίζει τις Ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις από ξηράς, αέρος και θαλάσσης στο Λίβανο. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Dan Halutz εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη Διοίκηση του Ισραηλινού Στρατού γενικά και στη Βόρεια Πτέρυγα ειδικότερα και κυρίως στο Διοικητή της Βόρειας Πτέρυγας".

Ανώτεροι αξιωματικοί της Βόρειας Πτέρυγας παρατήρησαν ότι η δήλωση δεν περιέχει όλη την αλήθεια.

Υποστήριξαν ότι ο Adam είναι ενοχλημένος από την εκστρατεία αυτή εναντίον του και από την απόφαση της Τρίτης και, κάτω από διαφορετικές συνθήκες, θα είχε παραιτηθεί αμέσως αλλά το αίσθημα ευθύνης του προς τους υφισταμένους του - και μάλιστα εν καιρώ πολέμου - τον έκαναν να βάλει στην άκρη τον εγωισμό του.  
 
 


Επιστροφή στην κεντρική σελίδα
                                                                                                  Εκτύπωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen