Γνώμες και σχόλια από τον Ελληνικό τύπο

Oι αναγνώστες σχολιάζουν


Σ
χόλια και παρατηρήσεις αναγνωστών της ιστοσελίδας

Αρχείο ειδήσεων


Ειδήσεις από τις:

 
16/07/2006 έως
τις
30/07/2006
1

 


Φωτογραφικό υλικό


Ο πόλεμος στη Χαϊφα
σε φωτογραφίες
(ppt)

Διαφημιστείτε

  Διαβάστε άρθρα και απόψεις για
  θέματα που αφορούν την Μέση
  Ανατολή, τον εβραϊσμό


Διαφημιστείτε σε εμάς, για περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχική σελίδα

Τελευταίες ειδήσεις

 

Πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί σε συμπλοκές στο νότιο Λίβανο.


Ισραηλινός στρατιώτης ετοιμάζεται να περάσει την Τρίτη στο Λίβανο στα πλαίσια νυχτερινής επιχείρησης κατά των ανταρτών της Hezbollah. (Reuters)

 Ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε νωρίς την Τετάρτη ότι δύο Ισραηλινοί αλεξιπτωτιστές σκοτώθηκαν την Τρίτη το βράδυ σε μάχη στο χωριό Bint Jbail.

Νωρίτερα την Τρίτη, άλλοι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 14 τραυματίστηκαν σε σφοδρές συγκρούσεις που μαίνονται από τη Δευτέρα στο νότιο Λίβανο.

Ένας αλεξιπτωτιστής δέχτηκε στο πεδίο της μάχης τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς αλλά δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί εξαιτίας των σφοδρών πυροβολισμών από τους μαχητές της Hezbollah. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης, σκοτώθηκε άλλος ένας αλεξιπτωτιστής.

Ο Ισραηλινός Στρατός ανέφερε ότι δεκάδες μαχητές της Hezbollah σκοτώθηκαν κατά τις χθεσινές συμπλοκές, με τουλάχιστον 30 να χάνουν τη ζωή τους μόνο στο δυτικό τομέα. Πέντε αντάρτες παραδόθηκαν σε ομάδα εφέδρων και κρατήθηκαν ως αιχμάλωτοι.


  Ο Στρατός εκτιμά ότι 480 μαχητές της οργάνωσης έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Η Υπηρεσία Πληροφοριών έχει κατάλογο με 200 ονόματα νεκρών μαχητών της Hezbollah.

Ο Ταξίαρχος Shuki Shachrur υποστήριξε ότι ο Ισραηλινός Στρατός έχει καταστρέψει περίπου το 40% των πυραύλων Katyushas και το 70% των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που διαθέτει η οργάνωση.
Το βράδυ της Δευτέρας, ο Ισραηλινός Στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους του νότιου Λιβάνου ότι θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, τονίζοντας ότι όποιος βρίσκεται έξω μετά τις 10 μ.μ. (1900 GMT) θα διατρέχει κίνδυνο.

"Όποιος ταξιδεύει παίρνει μεγάλο ρίσκο", υπογράμμισε στρατιωτική πηγή. "Αυτό θα μας επιτρέψει να εντοπίσουμε οποιονδήποτε επιχειρεί να εκτοξεύσει ρουκέτες".

Η πηγή διευκρίνισε ότι η απαγόρευση θα ισχύσει για την περιοχή νότια του ποταμού Litani - ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χλμ. από τα Ισραηλινά σύνορα - δεν προσδιόρισε όμως τον τρόπο με τον οποίο έγινε η προειδοποίηση.

Οι αξιωματικοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού πιστεύουν ότι η πολιτική ηγεσία θα εγκρίνει την επέκταση της χερσαίας επιχείρησης στο άμεσο μέλλον. Εντούτοις, κρατούν στάση αναμονής περιμένοντας να δουν την υποδοχή που θα έχει η νέα πρωτοβουλία της Λιβανικής Κυβέρνησης για ανάπτυξη 15,000 στρατιωτών στο νότο.
 
 


Επιστροφή στην κεντρική σελίδα
                                                                                                  Εκτύπωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen