Γνώμες και σχόλια από τον Ελληνικό τύπο

Oι αναγνώστες σχολιάζουν


Σ
χόλια και παρατηρήσεις αναγνωστών της ιστοσελίδας

Αρχείο ειδήσεων


Ειδήσεις από τις:

 
16/07/2006 έως
τις
30/07/2006
1

 


Φωτογραφικό υλικό


Ο πόλεμος στη Χαϊφα
σε φωτογραφίες
(ppt)

Διαφημιστείτε

  Διαβάστε άρθρα και απόψεις για
  θέματα που αφορούν την Μέση
  Ανατολή, τον εβραϊσμό


Διαφημιστείτε σε εμάς, για περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχική σελίδα

Τελευταίες ειδήσεις

 

Αμερικανικές πιέσεις αναβάλουν την επίθεση.
   


  Αργά το βράδυ της Τετάρτης, το Γενικό Επιτελείο Στρατού αποφάσισε την αναβολή της διευρυμένης χερσαίας επιχείρησης, παρά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας που είχε νωρίτερα εγκρίνει σχέδιο που θα έφερνε το Στρατό ως τον ποταμό Litani, σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 χλμ. από τα σύνορα, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τις ακατάπαυστες επιθέσεις με πυραύλους Katyusha κατά του βόρειου Ισραήλ.

Τα στρατεύματα ήδη προελαύναν όταν έλαβαν την εντολή να σταματήσουν. Φαίνεται ότι Αμερικανικές πιέσεις οδήγησαν στην αναβολή της επίθεσης προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διπλωματικές προσπάθειες. Ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι, για το λόγο αυτό, το Ισραήλ θα καθυστερήσει την επιχείρηση για 2-3 ημέρες.

Ανώτερος Κυβερνητικός αξιωματούχος ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του εφ όσον δεν ήταν αρμόδιος να συζητήσει το θέμα με τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός Ehud Olmert είναι έτοιμος να αναβάλει την επιχείρηση ως το Σαββατοκύριακο, επισημαίνοντας όμως ότι η επιχείρηση μπορεί ν αρχίσει νωρίτερα αν η Hezbollah εξαπολύσει μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον του Ισραήλ.

Ο Υπουργός Rafi Eitan επιβεβαίωσε την κυβερνητική απόφαση για αναβολή της επίθεσης. "Υπάρχουν διπλωματικά ζητήματα που πρέπει να ληφθούν υπ όψιν", δήλωσε στο Ισραηλινό Ραδιόφωνο. "Υπάρχει ακόμη η περίπτωση να φτάσει στην περιοχή μια διεθνής δύναμη. Δεν έχουμε κανένα συμφέρον από την παραμονή μας στο νότιο Λίβανο. Μας ενδιαφέρει μόνο η ειρήνη στα σύνορά μας".

"Επιθυμούμε να δοθεί ένα τέλος στη βία και δεν θέλουμε να υπάρξει νέα κλιμάκωση", δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Tony Snow, λίγες ώρες μετά την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας αναφορικά με το σχέδιο επέκτασης των χερσαίων επιχειρήσεων στο νότιο Λίβανο. 
 
 


Επιστροφή στην κεντρική σελίδα
                                                                                                  Εκτύπωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen