Γνώμες και σχόλια από τον Ελληνικό τύπο

Oι αναγνώστες σχολιάζουν


Σ
χόλια και παρατηρήσεις αναγνωστών της ιστοσελίδας

Αρχείο ειδήσεων


Ειδήσεις από τις:

 
16/07/2006 έως
τις
30/07/2006
1

 


Φωτογραφικό υλικό


Ο πόλεμος στη Χαϊφα
σε φωτογραφίες
(ppt)

Διαφημιστείτε

  Διαβάστε άρθρα και απόψεις για
  θέματα που αφορούν την Μέση
  Ανατολή, τον εβραϊσμό


Διαφημιστείτε σε εμάς, για περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχική σελίδα

Τελευταίες ειδήσεις

 

Εννιά αλεξιπτωτιστές σκοτώθηκαν σε επίθεση σε σπίτι στη Dibel.


Ισραηλινός στρατιώτης βοηθά τραυματισμένο συνάδελφό του να φτάσει σε ασθενοφόρο που περιμένει από την άλλη πλευρά των συνόρων την Τετάρτη. (AP)

 Την Τετάρτη, 15 στρατιώτες σκοτώθηκαν στο νότιο Λίβανο καθώς ο Ισραηλινός Στρατός επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στον ανατολικό τομέα της ζώνης ασφαλείας.

Μία ημέρα μετά το θάνατο των 15 Ισραηλινών στρατιωτών, σφοδρές μάχες ξέσπασαν και πάλι την Πέμπτη το πρωί κοντά στο χωριό Marj Ayoun και στα γειτονικά χωριά Khiam και Kila.

Μεραρχία τεθωρακισμένων ξεκίνησε τις επιχειρήσεις στον ανατολικό τομέα πριν από τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ο Στρατός φέρεται να συνάντησε σχετικά μικρή αντίσταση και κατέλαβε εύκολα το χωριό δίπλα στο Marj Ayoun, πάνω από τον ποταμό Litani.

Σύμφωνα με το Στρατό, η επιχείρηση στον ανατολικό τομέα δεν αποτελεί μέρος των σχεδίων για επέκταση της χερσαίας επίθεσης αλλά είναι ένας τακτικός ελιγμός.

 

 Δεκαπέντε Ισραηλινοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε σειρά συμπλοκών σ όλο το μέτωπο, με πιο σοβαρό το περιστατικό όπου 9 έφεδροι αλεξιπτωτιστές σκοτώθηκαν και 11 τραυματίστηκαν από αντιαρματικές ρουκέτες που έπεσαν σε σπίτι στο χωριό Debel, στον κεντρικό τομέα. Τέσσερις έφεδροι μιας μεραρχίας τεθωρακισμένων σκοτώθηκαν από έκρηξη που προκλήθηκε πιθανότατα από ρίψη αντιαρματικών ρουκετών στην πόλη Ayta al-Shaab. Ένας ακόμη στρατιώτης σκοτώθηκε αργά την Τετάρτη όταν χτυπήθηκε από βλήμα όλμου στο Marjayoun.

Σύμφωνα με το Στρατό, περίπου 40 μαχητές της Hezbollah σκοτώθηκαν την Τετάρτη ενώ άλλοι 20 έχασαν τη ζωή τους τις δύο τελευταίες ημέρες σε μάχες στα χωριά Bint Jbail και Tiri, στο δυτικό τομέα.

Ο Στρατός περιμένει ακόμη την εντολή έναρξης της διευρυμένης επιχείρησης που ενέκρινε την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας και που περιλαμβάνει την κατάληψη της περιοχής νότια του ποταμού Litani.
 
 


Επιστροφή στην κεντρική σελίδα
                                                                                                  Εκτύπωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen