Γνώμες και σχόλια από τον Ελληνικό τύπο

Oι αναγνώστες σχολιάζουν


Σ
χόλια και παρατηρήσεις αναγνωστών της ιστοσελίδας

Αρχείο ειδήσεων


Ειδήσεις από τις:

 
16/07/2006 έως
τις
30/07/2006
1

 


Φωτογραφικό υλικό


Ο πόλεμος στη Χαϊφα
σε φωτογραφίες
(ppt)

Διαφημιστείτε

  Διαβάστε άρθρα και απόψεις για
  θέματα που αφορούν την Μέση
  Ανατολή, τον εβραϊσμό


Διαφημιστείτε σε εμάς, για περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχική σελίδα

Τελευταίες ειδήσεις

 

Η επίθεση θα συνεχιστεί ενώ το Υπουργικό Συμβούλιο θα ψηφίσει την Κυριακή για τη συμφωνία ανακωχής του ΟΗΕ.
   


  Το γραφείο του Πρωθυπουργού Ehud Olmert ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή ότι η διευρυμένη επιχείρηση στο Λίβανο θα συνεχιστεί "προς το παρόν", παρά τη συμφωνία στο σχέδιο Ψηφίσματος (βλέπε το κείμενο στην επόμενη είδηση) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Νωρίς το Σάββατο, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Mark Regev δήλωσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να πιέζει με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στο νότιο Λίβανο έως ότου το Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίνει μια συμφωνία εκεχειρίας.

"Το λογικό είναι ότι ακόμα και σε περίπτωση μιας επιτυχούς έκβασης, αν παραδώσεις στο Λιβανικό στρατό έναν καθαρό νότιο Λίβανο, ένα νότιο Λίβανο απ όπου θα έχει απομακρυνθεί η Hezbollah, αυτό θα διευκολύνει το έργο τους", τόνισε ο Regev.

Ανώτεροι αξιωματικοί του Ισραηλινού Στρατού υπογράμμισαν ότι ο Στρατός "συνεχίζει με όλες του τις δυνάμεις", διευκρινίζοντας ότι όλες οι δυνάμεις που έχουν οριστεί να συμμετέχουν στην προέλαση αυτή έχουν ήδη πάρει τις θέσεις τους στο πεδίο της μάχης.

Πολιτική πηγή ανέφερε ότι ο Olmert θα ζητήσει την Κυριακή από την Κυβέρνηση να αποδεχτεί το σχέδιο Ψηφίσματος, συνεχίζοντας όμως μέχρι τότε τις επιχειρήσεις κατά της Hezbollah.

Το κείμενο που έφτασε την Παρασκευή από το Λίβανο είναι φανερά τροποποιημένο σε σχέση με το σχέδιο της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, ο Λίβανος είναι αντίθετος σε μια πιο ισχυρή παρουσία των στρατευμάτων της UNIFIL και στην παροχή της εξουσίας για επιβολή της κατάπαυσης του πυρός.

Τα σημεία αυτά προκάλεσαν στο Ισραήλ περισσότερη ανησυχία από τις διατάξεις που αναφέρονται στο Shaba Farms και στην έλλειψη συνοριακής επίβλεψης που θα εμποδίζει τη λαθραία μεταφορά όπλων.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, συνέχισε η πηγή, ο Olmert αποφάσισε να δώσει την εντολή για τη χερσαία επιχείρηση παράλληλα με τις διπλωματικές διαπραγματεύσεις.

Στρατιωτικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι συνθήκες για ένα Ψήφισμα εκεχειρίας δεν είναι ακόμα ώριμες, προσθέτοντας ότι έχουν γίνει σχέδια για την προέλαση του Στρατού ακόμα πιο βόρεια. Αν σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο διπλωματικό πεδίο, τονίζουν, ο Ισραηλινός Στρατός θα σταματήσει την επίθεσή του. 
 
 


Επιστροφή στην κεντρική σελίδα
                                                                                                  Εκτύπωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen