Γνώμες και σχόλια από τον Ελληνικό τύπο

Oι αναγνώστες σχολιάζουν


Σ
χόλια και παρατηρήσεις αναγνωστών της ιστοσελίδας

Αρχείο ειδήσεων


Ειδήσεις από τις:

 
16/07/2006 έως
τις
30/07/2006
1

 


Φωτογραφικό υλικό


Ο πόλεμος στη Χαϊφα
σε φωτογραφίες
(ppt)

Διαφημιστείτε

  Διαβάστε άρθρα και απόψεις για
  θέματα που αφορούν την Μέση
  Ανατολή, τον εβραϊσμό


Διαφημιστείτε σε εμάς, για περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχική σελίδα

Τελευταίες ειδήσεις

 

Η Συρία προμηθεύει ακόμα τη Hezbollah με ρουκέτες και πυραύλους.
   


  Ανώτερη πηγή του Ισραηλινού Στρατού δήλωσε το Σάββατο στη Haaretz ότι η Συρία συνεχίζει τις προσπάθειες μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων πολεμοφόδιων στο Λίβανο συμπεριλαμβανομένων πυραύλων προκειμένου να βοηθήσει τη Hezbollah στον πόλεμο εναντίον του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ισραηλινή Αεροπορία κατάφερε να εμποδίσει κάποιες από αυτές τις απόπειρες αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένα κονβόι μπόρεσαν να περάσουν τελικά στη χώρα, κάτι που υποδηλώνει ότι στην υπόθεση λαθραίων όπλων είναι, κατά πάσα πιθανότητα, αναμεμιγμένοι ανώτεροι αξιωματούχοι του Συριακού Στρατού και των Υπηρεσιών Πληροφοριών της χώρας αφού η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζεται χωρίς την υποστήριξη του καθεστώτος της Δαμασκού.

Δύο συγκεκριμένοι τύποι όπλων είναι που προξενούν ανησυχία οι αντιαρματικές ρουκέτες και οι πύραυλοι που πλήττουν Ισραηλινούς πολίτες.

Το επίπεδο επιφυλακής του Συριακού Στρατού ειδικά στα Υψίπεδα του Golan είναι στο υψηλότερο σημείο από το 1982. Η ετοιμότητα της Συρίας είναι κυρίως αμυντικής μορφής, χωρίς αυτό να αποκλείει το ενδεχόμενο εξαπόλυσης μιας περιορισμένης κλίμακας χερσαίας επίθεσης στα τελευταία στάδια του πολέμου.

Από την οπτική γωνία της Συρίας, μια τέτοια πράξη θα αποσκοπούσε στη βελτίωση της θέσης της χώρας ώστε να μπορεί να πιέσει το Ισραήλ να διαπραγματευτεί στα πλαίσια μιας ευρύτερης διπλωματικής πρωτοβουλίας που θα περιλαμβάνει την επιστροφή των Υψιπέδων του Golan.

Μέρος της αμυντικής ανάπτυξης του Ισραηλινού Στρατού έχει σκοπό την αντιμετώπιση της απειλής αυτής, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης αντιαεροπορικών πυραύλων στη Haifa και στη Sharon που θα αναχαιτίσουν πιθανές επιθέσεις Συριακών βαλλιστικών πυραύλων Scud εδάφους εδάφους κατά Ισραηλινών πόλεων.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, το Ιράν έστειλε δεκάδες μαχητές της Επαναστατικής Φρουράς για να ενισχύσουν τη Hezbollah.
 
 


Επιστροφή στην κεντρική σελίδα
                                                                                                  Εκτύπωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen