Γνώμες και σχόλια από τον Ελληνικό τύπο

Oι αναγνώστες σχολιάζουν


Σ
χόλια και παρατηρήσεις αναγνωστών της ιστοσελίδας

Αρχείο ειδήσεων


Ειδήσεις από τις:

 
16/07/2006 έως
τις
30/07/2006
1

 


Φωτογραφικό υλικό


Ο πόλεμος στη Χαϊφα
σε φωτογραφίες
(ppt)

Διαφημιστείτε

  Διαβάστε άρθρα και απόψεις για
  θέματα που αφορούν την Μέση
  Ανατολή, τον εβραϊσμό


Διαφημιστείτε σε εμάς, για περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχική σελίδα

Τελευταίες ειδήσεις

 

24 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σάββατο στο νότιο Λίβανο
Η πρώτη νεκρή γυναίκα στρατιώτης στον πόλεμο.

Ισραηλινοί στρατιώτες συγκεντρώνονται κοντά στα βόρεια σύνορα πριν αρχίσουν την προέλασή τους στο νότιο Λίβανο. (AP)

 Μετά τη δραματική επέκταση της χερσαίας επιχείρησης στο νότιο Λίβανο, 24 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 11 τραυματίστηκαν σοβαρά σε σφοδρές συμπλοκές που ξέσπασαν το Σάββατο με τους αντάρτες της Hezbollah.

Ανάμεσα στους νεκρούς συμπεριλαμβάνεται και μία γυναίκα, η Keren Tendler, 26 ετών, από το Rehovot, η οποία υπηρετούσε ως μηχανικός σε Ισραηλινό ελικόπτερο το οποίο καταρρίφθηκε από βλήμα της οργάνωσης. Η Keren είναι η πρώτη γυναίκα που σκοτώνεται σε μάχη στον πόλεμο αυτό.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό Στρατό, οι πέντε στρατιώτες που επέβαιναν σε ελικόπτερο που καταρρίφθηκε από τη Hezbollah, αργά το Σάββατο, θεωρούνται αγνοούμενοι. Η Hezbollah ισχυρίστηκε ότι το ελικόπτερο χτυπήθηκε από αντιαρματική ρουκέτα.  


 Αξιωματούχοι του Στρατού δήλωσαν το βράδυ του Σαββάτου ότι, με την κάλυψη του πυροβολικού, οι Ισραηλινές δυνάμεις έφτασαν στον ποταμό Litani, σε απόσταση 20-30 χλμ. από τα σύνορα.

Στα πλαίσια της διευρυμένης αυτής επιχείρησης, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη του είδους από το 1973, Ισραηλινά ελικόπτερα έριξαν μεγάλο αριθμό στρατιωτών σε διάφορα σημεία στο εσωτερικό του Λιβάνου.

Σφοδρές μάχες ξέσπασαν μεταξύ των Ισραηλινών δυνάμεων και των μαχητών της Hezbollah, καθώς οι Ισραηλινοί προελαύναν, με τη βοήθεια του πυροβολικού, προς τον ποταμό Litani. Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι περισσότεροι από 80 άντρες της Hezbollah σκοτώθηκαν στις συμπλοκές του Σαββατοκύριακου.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή, Alvaro de Soto, δήλωσε το Σάββατο στο Reuters ότι η ειρηνευτική δύναμη θα ξεκινήσει την ανάπτυξή της στην περιοχή σε διάστημα 7-10 ημερών, υπονοώντας ότι υπάρχει ακόμα χρόνος πριν από την "άμεση κατάπαυση από το Ισραήλ όλων των επιθετικών του στρατιωτικών επιχειρήσεων", όπως αναγράφεται στο Ψήφισμα.

Με την επέκταση της χερσαίας επίθεσης στο Λίβανο, τέσσερις μεραρχίες πραγματοποιούν επιχειρήσεις κυρίως σε σημεία απ όπου η Hezbollah εξαπολύει επιθέσεις κατά του Ισραήλ με πυραύλους μικρού βεληνεκούς. Πηγές στο Γενικό Επιτελείο Στρατού υποστήριξαν ότι θα χρειαστούν 7-10 ημέρες για την ολοκλήρωση της κατάληψης της περιοχής. 
 
 


Επιστροφή στην κεντρική σελίδα
                                                                                                  Εκτύπωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen