Γνώμες και σχόλια από τον Ελληνικό τύπο

Oι αναγνώστες σχολιάζουν


Σ
χόλια και παρατηρήσεις αναγνωστών της ιστοσελίδας

Αρχείο ειδήσεων


Ειδήσεις από τις:

 
16/07/2006 έως
τις
30/07/2006
1

 


Φωτογραφικό υλικό


Ο πόλεμος στη Χαϊφα
σε φωτογραφίες
(ppt)

Διαφημιστείτε

  Διαβάστε άρθρα και απόψεις για
  θέματα που αφορούν την Μέση
  Ανατολή, τον εβραϊσμό


Διαφημιστείτε σε εμάς, για περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχική σελίδα

Τελευταίες ειδήσεις

 

Ο Haniyeh υπόσχεται ανακωχή ενώ οι πύραυλοι χτυπούν την Ashkelon.
   


 Οι Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν, τη Δευτέρα το πρωί, δύο πυραύλους τύπου Grad κατά της Ashkelon, την ώρα που ο Πρωθυπουργός της Hamas, Ismail Haniyeh, δεσμευόταν για ανακωχή με το Ισραήλ.

Ως απάντηση στην επίθεση, η Ισραηλινή Αεροπορία χτύπησε δύο βάσεις εκτόξευσης πυραύλων, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο Παλαιστίνιοι.

Ο Haniyeh δήλωσε στη Haaretz ότι είναι πρόθυμος να συνάψει μια συμφωνία εκεχειρίας με το Ισραήλ, ειδικά μετά τις συζητήσεις που είχαν, πριν από μερικές εβδομάδες, όλες οι Παλαιστινιακές στρατιωτικές οργανώσεις αναφορικά με το ενδεχόμενο αποχής τους από κάθε πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ. Σύμφωνα με το Haniyeh, ωστόσο, οι Ισραηλινές επιθετικές ενέργειες στη Λωρίδα της Γάζας έχουν αποπροσανατολίσει τις προσπάθειές του για επίτευξη της κατάπαυσης του πυρός.

"Δεν έχουμε ενδοιασμούς να διαπραγματευτούμε με το Ισραήλ", τόνισε ο Haniyeh, "αλλά το Ισραήλ είναι αυτό που πρέπει ν αποφασίσει αν θα αναγνωρίσει στους Παλαιστινίους τα δικαιώματά τους".

Ο Haniyeh πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Mahmoud Abbas, σε μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος απαγωγής του Ισραηλινού στρατιώτη Gilad Shalit.

Ο Παλαιστίνιος Πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δύο πλευρές είναι κοντά στην εξεύρεση λύσης στο θέμα της απαγωγής του Shalit ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει πληροφορίες αναφορικά με την τύχη του στρατιώτη. Ανώτερο όμως στέλεχος της Hamas δήλωσε στη Haaretz ότι ο Shalit είναι ζωντανός και σε καλή κατάσταση.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Razi Hamad ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες της Αιγύπτου για απελευθέρωση του Shalit και ότι η χώρα διατηρεί επαφές και με τις δύο πλευρές. Ο Hamad επισήμανε ότι το Ισραήλ έχει συμφωνήσει στην απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων ως αντάλλαγμα για τον Shalit, τόνισε όμως ότι "το πρόβλημα βρίσκεται στην αόριστη Ισραηλινή στάση. Οι Παλαιστίνιοι δεν εμπιστεύονται αυτήν τη στιγμή το Ισραήλ αφού δεν έχουμε μάθει ακόμα πόσους και ποιους κρατούμενους είναι πρόθυμο να απελευθερώσει".

Ο Hamad επιβεβαίωσε ότι ο Παλαιστινιακός λαός ασκεί πιέσεις στην Κυβέρνηση για την απελευθέρωση του Shalit, με την ελπίδα ότι κάτι τέτοιο θα τερματίσει την πολιορκία της Γάζας. "Εντούτοις, υπάρχουν πολλές οικογένειες που ζητούν να μην ενδώσουμε στο Ισραήλ και να μην ελευθερώσουμε τον Shalit πριν αυτό απελευθερώσει τους Παλαιστίνιους κρατουμένους", δήλωσε ο Hamad. 
 
 


Επιστροφή στην κεντρική σελίδα
                                                                                                  Εκτύπωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen