Γνώμες και σχόλια από τον Ελληνικό τύπο

Oι αναγνώστες σχολιάζουν


Σ
χόλια και παρατηρήσεις αναγνωστών της ιστοσελίδας

Αρχείο ειδήσεων


Ειδήσεις από τις:

 
16/07/2006 έως
τις
30/07/2006
1

 


Φωτογραφικό υλικό


Ο πόλεμος στη Χαϊφα
σε φωτογραφίες
(ppt)

Διαφημιστείτε

  Διαβάστε άρθρα και απόψεις για
  θέματα που αφορούν την Μέση
  Ανατολή, τον εβραϊσμό


Διαφημιστείτε σε εμάς, για περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχική σελίδα

Τελευταίες ειδήσεις

 

Ο Peretz διορίζει ερευνητική επιτροπή για τον πόλεμο.

Ο Υποστράτηγος Amnon Lipkin-Shahak

 Ο Υπουργός Άμυνας Amir Peretz διόρισε τον πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Υποστράτηγο Amnon Lipkin-Shahak ως επικεφαλής ερευνητικής επιτροπής που θα διερευνήσει τους Κυβερνητικούς χειρισμούς και το επίπεδο προετοιμασίας του Ισραηλινού Στρατού στον πόλεμο στο Λίβανο.

Εκτός από τον Lipkin-Shahak, τρεις ακόμη απόστρατοι Στρατηγοί καθώς και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού κολοσσού Teva, Eli Hurvitz, επιλέχτηκαν για να συμμετάσχουν στην ερευνητική επιτροπή.
 


Η επιτροπή πήρε εντολή από τον Peretz να διερευνήσει το επίπεδο προετοιμασίας του Ισραηλινού στρατού και τους χειρισμούς της ηγεσίας του Γενικού Επιτελείου και της Βόρειας Πτέρυγας αναφορικά με τις επιχειρήσεις στο εχθρικό έδαφος.

Ο Peretz ενημέρωσε τον αρχηγό Dan Halutz και τα υπόλοιπα στελέχη του Επιτελείου για την απόφασή του να συστήσει την επιτροπή αυτή, η οποία θα δημοσιοποιήσει την πρώτη της αναφορά μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Από τη στιγμή που τέθηκε σε εφαρμογή η εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Hezbollah, τη Δευτέρα, υπάρχει ένα έντονο λαϊκό αίτημα για συγκρότηση μιας ανάλογης επιτροπής αλλά και για διερεύνηση όλων των διπλωματικών χειρισμών που έγιναν στη διάρκεια του πολέμου.

Υπάρχουν άλλωστε και οι καταγγελίες στρατιωτών και εφέδρων για την υποτιθέμενη αδυναμία του Στρατού να προμηθεύσει νερό, τροφή και όπλα στους στρατιώτες που μάχονταν στο Λίβανο.

Εν όψει μιας πιθανής έρευνας, ζητήθηκε από το Halutz να εκφράσει την αποψή του για το θέμα. Απάντησε στα Αγγλικά: Δεν με ενδιαφέρει. Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει. 
 
 


Επιστροφή στην κεντρική σελίδα
                                                                                                  Εκτύπωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen