Γνώμες και σχόλια από τον Ελληνικό τύπο

Oι αναγνώστες σχολιάζουν


Σ
χόλια και παρατηρήσεις αναγνωστών της ιστοσελίδας

Αρχείο ειδήσεων


Ειδήσεις από τις:

 
16/07/2006 έως
τις
30/07/2006
1

 


Φωτογραφικό υλικό


Ο πόλεμος στη Χαϊφα
σε φωτογραφίες
(ppt)

Διαφημιστείτε

  Διαβάστε άρθρα και απόψεις για
  θέματα που αφορούν την Μέση
  Ανατολή, τον εβραϊσμό


Διαφημιστείτε σε εμάς, για περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχική σελίδα

Τελευταίες ειδήσεις

 

Ξεσηκωμένοι κάποιοι Λιβανέζοι ηγέτες λόγω της ομιλίας του Assad.
   


 Ορισμένοι Λιβανέζοι ηγέτες έχουν ξεσηκωθεί εξαιτίας της ομιλίας του Σύρου Προέδρου Bashar Assad την Τρίτη στη Δαμασκό, ομιλία στην οποία η ανεξάρτητη καθημερινή εφημερίδα της Βηρυτού, Al-Mustaqbal, έδωσε τον τίτλο "κήρυξη πολέμου στο Λίβανο".

Στην ομιλία του αυτή, ο Assad εξαπέλυσε επίθεση κατά των αντι-συριακών στοιχείων στο Λίβανο, κατηγορώντας τα για συνεργασία με το Ισραήλ. Χαρακτήρισε άλλωστε την κατάσταση στο Λίβανο ως "πολιτική κωμωδία".

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του Λιβάνου, Walid Jumblatt, δήλωσε "το Συριακό καθεστώς ετοιμάζεται για εκστρατεία δολοφονιών", στο Λίβανο. Ο Jumblatt ανέφερε στην Al-Mustaqbal ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην οποία θα σχολιάσει την ομιλία του Assad καθώς και τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο ηγέτης της Hezbollah Hassan Nasrallah κατά των πολιτικών του αντιπάλων.

Στη διάρκεια του πολέμου, οι αρχηγοί των διάφορων κομμάτων του Λιβάνου απέφευγαν να προβάλλουν δημοσίως τις πολιτικές τους διαφορές. Πηγές υποστηρίζουν τώρα ότι η χώρα αντιμετωπίζει μια σκληρή κριτική για το πολιτικό της μέλλον και αυτό της Κυβέρνησής της.

Ο Λιβανέζος Υπουργός Επικοινωνιών Marwan Hamadeh, μέλος του κόμματος του Jumblatt, υποστήριξε την Τετάρτη ότι οι δηλώσεις του Assad καταδεικνύουν ότι ο Σύρος Πρόεδρος "έχει επιστρέψει στις παλιές του συνήθειες δολοφονίες και απειλές δολοφονιών".

Σύμφωνα με το Hamadeh, "οι απειλές του Assad κατά του Λιβανικού απελευθερωτικού κινήματος αποτελούν μια σοβαρή μεταστροφή στην παρούσα κρίση".

Ο Αρχισυντάκτης της Nahar, Ghassan Tawini, έγραψε την Τετάρτη ότι ο Λίβανος έχει πληρώσει υψηλότερο τίμημα απ όλα τα άλλα Αραβικά κράτη και πρέπει να το καταστήσει σαφές σε όλους. "Χρειαζόμαστε ένα καθεστώς που θα ορθώσει το ανάστημα του και θα φωνάξει στους Άραβες, σε όλους τους Άραβες, από τη Δαμασκό ως το Κάιρο, με φωνή τόσο δυνατή που να φτάσει στην Τεχεράνη: Ο Λίβανος έχει πληρώσει το τίμημα του Αραβικού ονείρου και των δικαιωμάτων του Αραβικού λαού όσο κανένας άλλος ούτε η Αίγυπτος όταν το Ισραήλ κατέλαβε το Sinai ούτε η Συρία όταν το Ισραήλ κατέλαβε το Golan". 
 
 


Επιστροφή στην κεντρική σελίδα
                                                                                                  Εκτύπωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen