Γνώμες και σχόλια από τον Ελληνικό τύπο

Oι αναγνώστες σχολιάζουν


Σ
χόλια και παρατηρήσεις αναγνωστών της ιστοσελίδας

Αρχείο ειδήσεων


Ειδήσεις από τις:

 
16/07/2006 έως
τις
30/07/2006
1

 


Φωτογραφικό υλικό


Ο πόλεμος στη Χαϊφα
σε φωτογραφίες
(ppt)

Διαφημιστείτε

  Διαβάστε άρθρα και απόψεις για
  θέματα που αφορούν την Μέση
  Ανατολή, τον εβραϊσμό


Διαφημιστείτε σε εμάς, για περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχική σελίδα

Τελευταίες ειδήσεις

 

Ο εχθρός δεν ήξερε τι τον χτύπησε.

Στρατιώτες μετά από άλλη μια μάχη στο Λίβανο (Photo: AFP)

Ήταν μία από τις πιο εντυπωσιακές μάχες στον πόλεμο κατά της Hezbollah. Δεκάδες τρομοκράτες σκοτώθηκαν, πολλά όπλα συμπεριλαμβανομένου και ενός εκτοξευτήρα πυραύλων 24 κεφαλών καταστράφηκαν χωρίς να τραυματιστεί ούτε ένας Ισραηλινός στρατιώτης.

Η Ταξιαρχία εφέδρων αλεξιπτωτιστών 'Spearhead', της οποίας το ένδοξο παρελθόν περιλαμβάνει επιχειρήσεις όπως η απελευθέρωση της ανατολικής Ιερουσαλήμ, το πέρασμα του καναλιού του Σουέζ, ο πρώτος πόλεμος στο Λίβανο και η επιχείρηση 'Αμυντική Ασπίδα', κατάφερε, λίγο πριν την έναρξη της εκεχειρίας, να αιφνιδιάσει και να πλήξει τη Hezbollah.


 Ο Διοικητής της Ταξιαρχίας, Συνταγματάρχης Etai Virov μίλησε στο Ynet για τη μάχη αυτή, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή και τελείωσε τη Δευτέρα το πρωί, όταν τέθηκε σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός. "Οι περισσότεροι από τους εχθρούς δεν ήξεραν τι τους χτύπησε, προσπάθησαν να εντοπίσουν τις θέσεις μας αλλά εμείς επιτιθέμεθα από το βορρά", εξήγησε.

"Η Ταξιαρχία εκτέλεσε έναν ελιγμό για τον οποίον είχε εκπαιδευτεί πολύ καιρό: την ικανότητα να περνάς από τη 'λωρίδα μάχης' και να μετακινείς μεγάλο αριθμό δυνάμεων σε εχθρική περιοχή, οι οποίες θα προχωρήσουν από το βορρά προς το νότο".

"Βρεθήκαμε στο έδαφος της Hezbollah, σε περιοχές εκτοξεύσεωνΠολεμήσαμε για περισσότερες από τρεις ημέρες. Πολεμήσαμε μέσα από συστάδες δέντρων, καταστρέψαμε εκτοξευτήρες και φορτηγά που μετέφεραν όπλα, ανοίξαμε πυρ κατά των ένοπλων ανταρτών και σκοτώσαμε δεκάδες τρομοκράτες", περιέγραψε ο Virov.

Αναφορικά με τους στρατιώτες τους, ο Virov δεν είχε να πει παρά μόνο επαίνους. "Δεν υπήρχαν στρατιώτες στον Ισραηλινό Στρατό που να είναι πιο αφοσιωμένοιΤα κίνητρα τους ήταν υψηλά. Βρίσκονταν σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Κανείς δεν παραπονέθηκε ούτε κατέρρευσε".

Το βράδυ της Τετάρτης, οι στρατιώτες πήραν το δρόμο της επιστροφής, φτάνοντας στην πατρίδα τους στις 9 π.μ. την Πέμπτη. "Έχουμε ένα αίσθημα πληρότητας", συνόψισε ο Virov. "Εκτελέσαμε με επιτυχία την αποστολή μας και επιστρέψαμε χωρίς απώλειες".  
 
 


Επιστροφή στην κεντρική σελίδα
                                                                                                  Εκτύπωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen