Γνώμες και σχόλια από τον Ελληνικό τύπο

Oι αναγνώστες σχολιάζουν


Σ
χόλια και παρατηρήσεις αναγνωστών της ιστοσελίδας

Αρχείο ειδήσεων


Ειδήσεις από τις:

 
16/07/2006 έως
τις
30/07/2006
1

 


Φωτογραφικό υλικό


Ο πόλεμος στη Χαϊφα
σε φωτογραφίες
(ppt)

Διαφημιστείτε

  Διαβάστε άρθρα και απόψεις για
  θέματα που αφορούν την Μέση
  Ανατολή, τον εβραϊσμό


Διαφημιστείτε σε εμάς, για περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρχική σελίδα

Τελευταίες ειδήσεις

 

Η Hamas παρουσιάζει στον Abbas τους όρους για την Κυβέρνηση ενότητας.
   


  Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην επίσημα Παλαιστινιακή εφημερίδα Al-Ayam, ανώτεροι αξιωματούχοι της Hamas, σε συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Mahmoud Abbas, ανακοίνωσαν τους όρους τους για τον πιθανό σχηματισμό μιας Κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Hamas ζήτησε να διατηρήσει τη θέση του Πρωθυπουργού ενώ οι Υπουργικές θέσεις θα καλυφθούν ανάλογα με την κοινοβουλευτική δύναμη που διαθέτει κάθε κόμμα, δίνοντας έτσι στη Hamas την Κυβερνητική πλειοψηφία.

Το επίσημο διπλωματικό πρόγραμμα της Παλαιστινιακής Αρχής θα βασίζεται στο Έγγραφο των Φυλακισμένων. Το Ισλαμικό κίνημα ζήτησε άλλωστε ο σχηματισμός της Κυβέρνησης εθνικής ενότητας να σηματοδοτήσει το τέλος της πολιτικής αποκλεισμού που εφαρμόζει η διεθνής κοινότητα απέναντι στην Κυβέρνηση της Hamas.

Ο Abbas και ο Πρωθυπουργός Ismail Haniyeh (της Hamas) συμφώνησαν, την Τετάρτη το βράδυ, να ξεκινήσουν τις διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό της Κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Εντούτοις, αξιωματούχοι της Hamas επισήμαναν ότι καμία Κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν θα σχηματιστεί όσο παραμένουν στις Ισραηλινές φυλακές Υπουργοί και Βουλευτές της οργάνωσης.

Την Πέμπτη εξάλλου, ο Abbas δήλωσε ότι όλες οι Παλαιστινιακές ομάδες συμφώνησαν να σταματήσουν όλες τις ενέργειες που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν την Ισραηλινή επιθετικότητα. Οι μαχητές έσπευσαν να διαψεύσουν τον ισχυρισμό του Προέδρου.

Σε συνάντησή τους την Τετάρτη, όλες οι παραστρατιωτικές ομάδες συμφώνησαν να σταματήσουν "όλες τις ενέργειες που, λόγω της φύσης τους, δίνουν στους άλλους μια δικαιολογία να μας επιτεθούν", τόνισε ο Abbas σε ομιλία του.

Ο Abu Obeidah, εκπρόσωπος του στρατιωτικού σκέλους της Hamas, αρνήθηκε την ύπαρξη τέτοιας συμφωνίας.  
 
 


Επιστροφή στην κεντρική σελίδα
                                                                                                  Εκτύπωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) all rights reserved by Jean Cohen